Astro

Tedenski horoskop: čakanja je konec - napočil je čas, da zavihamo rokave

Bern Jurečič
18. 8. 2019, 14.00
Deli članek:

Sredi tedna bo na nebu zadnji krajec, kar bo pomenilo lepo priložnost za dokončanje vsega, kar že poteka, da bi pozneje, ob in po mlaju, prineslo možnost začeti kaj odličnega, morda donosnega.

Twitter
Nezemljani, vesoljci, NLP, vesolje

Merkur je na svoji poti že tako hiter, da res ni treba čakati, večina nas lahko postori vse, da se znebimo zaostankov, potem pa veselo ne delo naprej. Ta in še naslednji teden nam bo v pomoč tudi dejstvo, da Merkur svojo hitrost in moč kaže v Levu, kar bo po prestopu v Devico nekoliko uplahnilo, zato ne čakajmo – potrudimo se izkazati, zavihajmo rokave!

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 25°40 Leva do 2°24 Device, v katero bo vstopilo 23. 8. ob 4.50.

Merkur bo ta teden prišel 10°12 do 23°15 Leva. 

Venera bo v tem tednu prišla od 26°57 Leva do 5°37 Device, v katero bo vstopila 21. 8.

Mars bo prišel bo od 0°26 do 4°53 Device.

Jupiter bo počasi prišel od 14°35 do 14°49 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 14°39 do 14°20 Kozoroga.

Uran bo zelo počasi krenil retrogradno, tokrat od 6°35 do 6°32 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 17°54 do 17°43 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 21°05 do 20°58 Kozoroga.

Luna bo šla 21. 8. v Bika, 23. 8. v Dvojčka in 25. 8. v Raka.

Zadnji krajec bo na nebu v petek, 23. 8., ob 16.55 na 0°12 Dvojčkov.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Akcije ne zmanjka, nemira pa tudi ni malo. Mars zdaj potuje po Devici, kar ni pravi način delovanja za vas, ki ne marate okolišanja in kompliciranja. V tem tednu ga bo na nebu dohitela Venera, kar bo prineslo veliko volje in celo strasti v vsem, kar boste počeli. Nekaj preobčutljivosti in razdraženosti na začetku tedna lahko prinese slabo voljo, poskrbite pa, da je ne bi stresali na svoje bližnje, še posebej če niso razlog zanjo. V drugi polovici tedna boste morali skrbeti za tisoč malenkosti, zaradi česar boste imeli občutek, da niste naredili ničesar. V srčnih zadevah se boste obnašali, kot da se vam mudi oziroma vam nekaj polzi med prsti. Mogoč je dober zaslužek.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Tokratni premiki planetov vam prinašajo veliko energije in ustvarjalnega zagona, ne pa tudi rezultatov, ki si jih želite. Zato boste naredili nekaj hlastnih potez, ki bodo spočetka videti všečne, izkazalo pa se bo, da je to veliko premalo. Pri financah bo prišlo do neke razpršitve ali širjenja, torej več virov ali več pretoka, za vas bi to moralo biti ugodno. Glede odnosov si želite, da bi se življenjski ritem in predvsem medsebojni odnosi uredili do ravni, ki ste je bili vajeni in na kateri ste se počutili dobro. Vse pa kaže, da je zdajšnja vsesplošna erozija vrednot načela tudi notranji mir ljudi, zato se vse več posameznikov ne znajde več in se odzove drugače kot navadno. V tem tednu boste začutili potrebo po gibanju, športu, razbremenitvi skozi ustvarjanje, treniranje.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Za Marsom se bosta v Devico preselila še Venera in Sonce, vi pa boste svoje korake vodili bolj preudarno in mirno kot zadnje čase, to pa zaradi zelo hitrega Merkurja in raznolikosti izzivov ter možnosti, ki jih prinaša s seboj, ne bo tako lahko. Tako bodo vaša prizadevanja v prvi polovici tedna ostajala nedorečena, saj ne bo dovolj tistih, ki bi sprejemali ideje oziroma ki bi jim lahko sledili. S širjenjem pozitivnih informacij, ki jih ne manjka, lahko naredite dobro vzdušje, česar v današnjem razosebljenem svetu zelo primanjkuje. Da jih pesimisti niti ne opazijo, ni čudno, zrak je prepoln groženj in strahov. Vsekakor pa ta teden raje delajte manjše korake, tudi tako se daleč pride.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Neko situacijo v službi, tudi če se ne bo dotikala neposredno vas, boste doživljali zelo osebno, tak čustveni pristop pa lahko rodi nova nasprotja. Sredi tedna boste nekoliko bolj aktivni in pogumni, v sredo in četrtek bodo za vas odprta marsikatera vrata, tedaj tudi ne bo čas za zavlačevanje ali iskanje varnih poti. V petek boste nekaj naredili po svoje, izkazalo se bo kot prava poteza, čeprav bo marsikdo začuden. V ljubezni bo te dni pestro, Venera in Mars se bosta združila, to pa prinaša veliko energije, živahnosti in strasti, čisto pravšnji vpliv za vroče poletne dni. V drugi polovici tedna boste vse bolj zgovorni, telefon in kratke poti se bodo izkazali za zelo koristne.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Močan poudarek na zadnji tretjini vašega znamenja ne bo le ustvarjalen in energičen, ampak prinaša tudi hitrico in nujnost, zaradi česar kak rezultat morda ne bo tako sijajen, kot bi si želeli. Na splošno se bo v službi in pri poslih dogajalo, da neke nove okoliščine ali priložnosti vse vaše početje kažejo v drugačni luči, težko pa je reči, ali bi bilo morda bolje ostati na svoji poti. Zaradi njenih boljših organizacijskih sposobnosti boste ljubosumni na neko bližnjo osebo ali sorodnika. Proti koncu tedna boste dobili idejo, kako dodatno zaslužiti. V iskanje prave poti v tej smeri boste vložili obilo življenjske energije. V ljubezni je videti lahkost odnosa ali pa nekaj težnje po potrjevanju (vaše veličine), čisto mogoče pa je, da se v vaš odnos vsili neka oseba s strani.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Venera in Sonce ta teden vstopata v vaše znamenje, kar bo sprva prineslo prej nemir kot uspeh, a se boste v drugi polovici tedna že ulovili in naredili nekaj popravkov, s tem pa izboljšali tako rezultate kot položaj v družbi. Marsov vpliv bo ojačil vašo prizadevnost, a tudi iniciativo, ki sicer ni vaša močna stran, Venerina bližina pa užitek ob delovanju in morda celo kanček zadovoljstva nad seboj. Na začetku tedna boste imeli občutek, da nekdo dela za vašim hrbtom, kar vam bo pobralo veliko energije in pozornosti. Podobno velja za dom, odnose z domačimi in zlasti s starši, veliko boste razmišljali o tem in tudi našli dobre rešitve. Na splošno pa se boste ukvarjali z utrditvijo položaja, saj se na marsikoga ne morete več zanesti. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V tem tednu se boste ukvarjali z zdravjem, a kot kaže, ne toliko s svojim kot z zdravjem in počutjem nekoga drugega. Zbudil se bo vaš socialni čut ali pa vas bo v skrb za nekoga, morda celo požrtvovalnost, pripeljal čut za pravičnost. Mogoče je tudi, da se boste zavzeli in začeli skrbeti za svoje počutje, tudi čustveno in psihično, morda boste odšli na kak tečaj osebnostne rasti, lahko pa ti planetarni vplivi pomenijo tudi izbiro zdravilišča za kraj letovanja, namesto »klasičnega« hrvaškega morja ... Pri vsem skupaj se boste sebi na trenutke zdeli kar nekako odvisni od drugih, na koncu pa bi moralo obveljati prepričanje, da bi se v več stvareh morali zanesti nase. V ljubezenski zvezi se bo veliko govorilo o prihodnosti in perspektivi.  

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Kolikor več prihaja planetov v Devico, toliko bolj boste nezadovoljni z doseženim in boste iskali nove izzive, s pomočjo katerih bi dosegli izpolnitev ali se premaknili kam naprej. Če naj bi se podobno zgodilo z vašim okoljem oziroma družbo, je treba po škorpijonsko natančno usekati na določena mesta v sistemu, da bi spodbudili čim več ljudi. Vaše tokratne poteze bodo izrazito usmerjene v prihodnost, vaša želja pomagati svetu bo zelo velika. Vse preveč podsistemov je v hudih težavah, a tako malo je treba, da bi šlo vsem bolje, vsaj po vašem prepričanju. Do petka boste iskali konsenz, strinjanje drugih, kar ni ravno vaša navada, potem pa boste odšli naprej, tudi sami, če ne bo šlo drugače. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V službenih in poslovnih zadevah boste želeli prevzeti pobudo, češ da je sicer preveč možnosti, da bi kaj šlo narobe. Ker se boste obenem dobro zavedali, kaj od vas pričakujejo nadrejeni oziroma sistem, ne bo prihajalo do konfliktov interesov, kar bo všeč vsem, ki vas opazujejo, vodijo ali ocenjujejo. Naleteli boste na dodatne informacije o nekih načrtih, na katere ste že pozabili. Razmišljali boste o tujini in potovanjih, vse bolj pa vas bodo vezale obveznosti v službi, kot da brez vas ne bi šlo. Dogajanje na ljubezenskem področju bo predvsem na začetku tedna spodbudilo vaše razmišljanje o tem, kdo je zaradi koga tu, in posebej, kdo je koliko vreden. Pazite na preobčutljivost na mnenje drugih.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Učinkovitost pri delu in zanesljivost v korakih vam bosta prinesli nekaj več ugleda v delovnem okolju, doma pa štejejo druge stvari in znašli se boste v razkoraku s pričakovanji svojih bližnjih. Sreda in četrtek zato prinašata kar nekaj iskric, iz katerih se lahko rodi veliko dobrega, če se bosta obe strani znali slišati. Nekoliko vam bo šlo na živce, ker ne boste imeli čisto vsega pod nadzorom, a o prepuščanju ne bomo izgubljali časa, kozorogi imate s tem kronične težave. V ljubezni bo zapihal neki nov veter, utegne se zgoditi, da vas bo druga polovica pripeljala do tega, da vam bo pomenila več kot prej in se boste odločili zanjo porabiti več časa – v obojestransko zadovoljstvo. S financami lahko dosežete veliko. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Če ne boste mogli kake stvari izpeljati sami, se naslonite na uradne osebe ali postopke, kajti z drugimi ljudmi se ne boste sporazumeli o potrebnih korakih. Iskanje dogovora in strinjanja bo pri vas v tem tednu zamenjala težnja po izpeljavi nalog in projektov na vsak način, tudi na lastno pest ali na silo, če bo treba. Dovolj prilagajanja, boste rekli. Na živce vam bosta šli predvsem kompliciranje in obotavljanje tistih, od katerih je odvisen potek dogajanja. Danes nihče več ne prevzema nikakršne odgovornosti … V partnerstvu oziroma zakonu je videti veliko skupnih korakov, dogovarjanja in sodelovanja, zaželeli si boste, da bi bilo večkrat tako. Glede financ boste imeli neke nejasne ali skrite namene. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Vse hitrejši Merkur bo prinesel pomnožitev dogajanja, težko bo slediti vsem aktivnostim, ki bodo potekale istočasno. V drugi polovici boste vsaj malo razbremenjeni zaradi vstopa nekoga drugega v dogajanje, najverjetneje partnerja ali neke druge zanesljive osebe. V dvoje boste potem lahko naredili še več, le preobčutljivi ne bodite na vsako besedo. Sredi tedna boste zelo stabilni, še sami se boste začudili. Pokazala se bo finančna priložnost, vendar boste morali igro voditi sami. Zanašanje na druge, pa če se bo to kazalo še tako ugodno ali donosno, se ne bo izteklo dobro. Intuicija vam bo v tem tednu pomagala rešiti neki navidezno nerešljiv problem, vsi bodo samo zazijali od presenečenja …