Astro

Nebeškoskop: 12 astroloških znakov in njihove vile

Cristy Žmahar, angelska zdravilka, pisateljica in voditeljica meditacij
8. 8. 2019, 20.00
Deli članek:

Prelep avgust je tukaj in z njim tudi Nebeškoskop. Tokrat bo tak, kot je poletje – čaroben, pravljičen, mističen. Če si take energije le dovolite.

dreamstime
poletna vila

Ko ima narava tako moč, kot jo ima poleti, lahko v naravi vsepovsod srečamo … vilinke in vilince. To so angeli narave, ki skrbno pazijo na naravo in njene prebivalce. So magična bitja z mističnimi močmi, in ker živijo v naravi, z lahkoto manifestirajo in izpolnjujejo želje. Pa vendar imajo eno zapoved: pomagale bodo, če bodo ljudje pomagali njim.

Pravijo, da če dobiš podporo vile ali vilinca, ti bo sreča sledila kot senca. Nekoč so ljudje močno verjeli v ta pravljična bitja, pazili na njih, zato so tudi uživali v njihovi podpori. Zelo kmalu pa je moderni svet vilinskega potisnil v svetove otroških pravljic. Toda ta bitja niso izginila, še vedno šepetajo ljudem, da so tukaj.

Obstajajo kraji, ki pa še kako verjamejo v svoje vile in tudi živijo v sožitju z njimi – taka je denimo Islandija. Ljudje, ki delamo z vilami, si močno želimo, da bi se povrnila vera v njih, da bi se vilam pomagalo, in one bi več kot rade volje to pomoč vračale.

Zato vam danes namenjamo Nebeškoskop, ki vam bo pokazal, s katero vilo lahko najmočneje delate glede na svoje astrološko znamenje, kakšno sporočilo vam prinaša in kako se lahko povežete z njo. Pa pojdimo v te magične svetove …

OVEN

Podpira te BRIGIT. Legenda pravi, da je bila Brigit inkarnirana vila, ki jo je njen mož zažgal ravno zato, ker je ugotovil, da je vila. Toda svojim darovom se ni nikoli odrekla zaradi strahov ljudi. Zažiganja ni več, zato te Brigit nagovarja, da sledi svojim resničnim sanjam in ne mnenjem drugih ljudi. Si svobodna duša, ki bo najbolj srečna v samozaposlitvi ali projektih, ki dajejo svobodo. Poglej, kako lahko svoje darove razvijaš in stojiš za njimi s svojimi resničnimi vrednotami. Pretvarjanja niso potrebna. Čas je, da si ti res ti.

Pridobi Brigitino podporo: 15. avgusta, na noč polne lune, prižgi rdečo svečo. Na njo s flomastrom napiši eno od svojih želja (zato naj bo sveča malce večja). V svečo izreci: »Brigit za podporo mojih sanj te prosim in blagoslov vilam vetra v sebi nosim. Vsakič, ko veter zapihlja, se obnovi energija zraka.« Nato si tri minute vizualiziraj svojo željo in tri minute blagoslov za vile vetra. Svečo prižigaj do naslednje polne lune tri minute na dan. Naj ti bo blagoslovljeno.

BIK

Podpira te OONAGH. Ni samo vila, o ne … Ona je kraljica vseh vil. Posebna in edinstvena. Je varuhinja rastlin, živali in je boginja magije. Skrivnostna in posebna skrbi za odnose vseh vrst, saj je ravno ona tista, ki skrbi za sodelovanje v naravi. Spodbuja te, da krepiš odnose z ljudmi, komuniciraš odprto in izražaš svoje želje. Nikoli se ne zapiraj vase, temveč se odpri svetu in drugim ljudem. Imaš tudi močne darove magije v sebi. Razvijaj jih ter uporabi pozitivno in izpolnila se ti bo marsikatera želja.

Pridobi njeno podporo: nariši gozdno žival na list papirja in pod njo napiši: »Draga Oonagh, naj bodo varovane vse živali, naj narava jih nahrani. Naj pa se tudi ena moja želja prizemlji in ta je … (napiši željo). Hvala ti, Oonagh.« Ta listek zakoplji pod drevesom v gozdu. Naj ti bo blagoslovljeno.

DVOJČEK

Podpira te DANA. Dana je boginja, ki v sebi nosi tudi vilinsko zavest ter je vsekakor ponosna in samozavestna. To samozavest želi prenesti tudi nate. Si izjemno sposobna oseba, ki pa se včasih biča v težkih razmišljanjih, preveliki zahtevnosti do sebe ali kreiranju črnih scenarijev. Čas je, da verjameš vase in da ne verjameš, da te lahko zamaje vsako mnenje drugega človeka ali na videz nepremagljiva težava. Če lahko v takih trenutkih ohraniš držo in samozaupanje, potem bo šlo vse kot po maslu. 

Pridobi Danino podporo: vsak mesec si na tisti dan, ko bo zvečer sijala polna luna, kupi eno rožo. Na večer polne lune si v njo vizualiziraj ali pa z namenom predaj vse, kar ti daje samozavest in samozaupanje. Naslednji dan to rožico vrni naravi z blagoslovom: »Dana, hvala za mojo osebno moč, zdaj pa bodi vilam gozda, prosim, v pomoč.« Naj ti bo blagoslovljeno.

RAK

Podpira te CORDELIA. Ona prinaša spoznanja o lepotah življenja in spodbuja k priprošnjam. Poznaš tisto klasično »prosi in dano ti bo«? Tudi Cordelia šepeta enako. Karkoli si želiš – zaprosi. Premalokrat si v preteklosti zaprosil/-la za pomoč druge ljudi ali eterična bitja. Pomagajo ti lahko le, če zaprosiš za roko pomoči. Ne potrebuješ vse sam/-a. Le odpri srce dovolj, da za to pomoč tudi zaprosiš. In verjemi, da si jo zaslužiš.

Pridobi podporo Cordelie: v naravi najdi odpadel list kateregakoli drevesa. Nanj zapiši ali vanj tiho izreci: »Cordelia, naj vsa drevesa prejmejo moj blagoslov miru, za moj mir pa te, prosim, izpolni mojo priprošnjo to … (pripiši priprošnjo).« Na vetrovni večer, ob 23. uri, pojdi ven in dovoli vetru, da ta list ponese na svojih krilih. Naj ti bo blagoslovljeno.

LEV

Podpira te FINVARRA. Finvarra je vilinski kralj, ki je vedno skrbel za mir, vladal pa odločno in uspešno. To počne še dandanes. Sporoča ti, da imaš v sebi izjemne zapise uspeha in da je čas, da svoje cilje popelješ še stopničko višje. A nikar ne pozabi – z velikim uspehom pride tudi velika odgovornost. Nič naj ne bo samoumevno. S svojimi sanjami delaj, kot bi imel/-la v rokah novorojenčka. Pazi, da pomisliš tudi na druge ljudi, razvijaš sočutje in hvaležnost.

Pridobi Finvarrovo podporo: na list papirja nariši žezlo. Pod žezlo napiši: »Finvarra uspeh prinesi mi (definiraj, kaj je ta želja uspeha), v zameno zavežem se _____ (na prazno črto napiši komu ali kateremu namenu boš pomagal/-la) pomagati.« Na ta list daj zeleno svečo in jo prižigaj devet dni po devet minut (nato lahko list odvržeš). Naj ti bo blagoslovljeno.

DEVICA

Podpira te RHIANNON. Rhiannon je ena izmed vilinskih vladaric, ki zna resnično kreirati in manifestirati. Vse, česar se dotakne Rhiannon, se spremeni v zlato. Tebi želi povedati, da nosiš v sebi enake darove. Čemur daješ energijo, bo raslo in se spremenilo v pravo čarovnijo. Zato ne zapravljaj časa s stvarmi, ki te ne veselijo ali te žalostijo. Nikar, saj to močno vpliva na tvojo energijo in sposobnosti manifestacije. Čas je, da se posvetiš svojim sanjam in željam, za odnose pa izbiraj tiste ljudi, ki ti bodo na tej poti pomagali ali pa te bodo podpirali.

Pridobi Rhiannonino podporo: kupi si kristal jantarja. Na noč, ko bo luna močno sijala, se odpravi v meditacijo in si v kristal vizualiziraj ali pa z namenom predaj vse svoje želje. Vse, kar želiš, da se zmanifestira. Nato ta kristal pusti na okenski polici tri dni in prosi luno, da ga napolni, hkrati pa prek svoje svetlobe blagoslovi vse prebivalce Zemlje. Nosi kristal s seboj v okolja, kjer se mora prizemljiti tvoja manifestacija. Kristal z meditacijo in luno na enak način kot prvič napolni vsak mesec (ob polni luni). Naj ti bo blagoslovljeno.

TEHTNICA

Podpira te CLIODNA. Cliodna je vilinska kraljica lepote, ki je vedno znala videti dobro v svetu in ljudeh. Tudi tebi prinaša ta dar videnja. Če boš znal/-la v tem obdobju v vsaki težavi ali preizkusu videti dobro spoznanje, potem se bodo težave umaknile. Ko se pojavijo izzivi, poišči rešitve. Ne zatekaj se k »jamranju« ali potenciranju izziva. Poglej, kaj ti želi povedati določena situacija, in jo preprosto sprejmi. Nato si prizadevaj za to, da jo preoblikuješ v pozitivne energije. 

Pridobi podporo Cliodne: na list papirja napiši svoje izzive, nato iz njih nariši puščice in napiši kaj pozitivnega te ti izzivi učijo. Spodaj pripiši: »Cliodna, v pozitivno vse izzive preoblikuj, vedno in povsod me varuj. V zameno vile ognja blagoslovim, kjer je ogenj, naj bo tudi zdravilni dim.« Potem ta list na varen način zažgi. Naj ti bo blagoslovljeno.

ŠKORPIJON

Podpira te DAMARA. Damara je kraljica prijaznosti, ljubeznivosti in plodnosti. Želi ti sporočiti, da lahko dobiš vse, kar si zaželiš, in da je čas žetve resnično že pred vrati. A kako poskrbeti, da bo žetev uspešna? Izberi prijazne energije. Gibaj se v prijaznih okoljih. Tudi ti ponudi ljubeznivost in nežnost. Naj bo tvoja komunikacija umirjena in polna razumevanja. Presenetilo te bo, kako zelo ti bo to odprlo prav vsa vrata. Ljubeznivost je namreč magnet za vile in angele. Povrnili ti bodo dobroto.

Pridobi Damarino podporo: izberi lepo kartico in jo napiši osebi, za katero veš, da se bori z izzivi življenja. Napiši tej osebi spodbudne besede in ji povej, da si tam za njo. Kartico, ne e-pošto, fizično kartico. Preden jo pošlješ, izreci v njo: »Damara, naj ljubezen to osebo blagoslovi in naj vrne se ena želja mi (pomisli na to željo).« Naj ti bo blagoslovljeno.

STRELEC

Podpira te OBERON. Oberon je kralj škratov in je znan kot tisti, ki pomaga dokončati še tako težko nalogo. Pravijo, da je pomagal herojem reševati ljudi, ko se je zdelo, da upanja ni. Če je v tvojem življenju kaj takega, da si že skoraj vrgel/-la puško v koruzo – nikar. Oberon te nagovarja, da poskusi znova. Pozdravi bolečino in strahove, posvečaj se sebi in poskusi znova. Nove priložnosti so pred vrati, če le ne obupaš.

Pridobi Oberonovo podporo: na list papirja napiši vse svoje tegobe, ki so vzele tvoje upanje. Spodaj pripiši: »Dragi Oberon, odvzemi blokade manifestacije, ogenj naj jih vse požge. In ko ogenj zagori, naj planet Zemlja v mojem imenu blagoslov dobi.« Nariši zraven naš planet, nato papir varno zažgi. Naj ti bo blagoslovljeno.

KOZOROG

Podpira te BRAN. Bran je keltski bog zdravja z vilinsko zavestjo, njegovo ime pa v prevodu pomeni »vrana«. Je bog zaščite pred vsem negativnim. Tebi v tem mesecu prinaša blagoslov premagovanja negativnosti iz naslova vseh vrst odvisnosti. Morda je to odvisnost od slabih navad, ki škodujejo tvojemu telesu, morda si odvisen/-na od odnosov, morda od starih čustvenih navad, ki ti ne pustijo razviti novih načinov delovanja, ki pa jih zahteva energija uspeha. Tokrat lahko vse to premagaš.

Pridobi Branovo podporo: kupi si kristal ametista. Na noč luninega mlaja (30. avgusta) se odpravi v meditacijo in si v kristal vizualiziraj ali pa z namenom predaj vse svoje odvisnosti. Nato ta kristal zakoplji v naravi in reci na glas ali v mislih: »Bran, odveži me odvisnosti in mi pokaži nove poti. Zemlja naj sprejme moje blagoslove in mi podari moči nove.« Naj ti bo blagoslovljeno.

VODNAR

Podpira te AINE. Aine je vilinska kraljica, ki prinaša radost, srečo, veselje, slavo in bogastvo. Spodbuja te, da izraziš svoje talente svetu in da se ne skrivaš v senci strahov ali mnenju drugih ljudi. Aine je tista, ki poskrbi, da luna sveti v noči in razsvetljuje vse okoli sebe. Tudi ti bodi kot ona. Razsvetljuj ljudi, a ne boj se noči. Ne boj se kritik, saj ne morejo zasenčiti tvojega sija, kajti Aine sije močneje.

Pridobi njeno podporo: na noč, ko bo luna močno sijala, se odpravi do izbranega potočka ali reke. Izberi kamenček in ga podrži pri srcu. Vanj izreci: »Draga Aine, vse vode naj se očistijo, vile vode naj svežino pridobijo in si obnovijo svojo energijo. V zameno naj se mi izpolni ena želja in ta je … (navedi željo).« Vrzi kamenček v vodo. Naj ti bo blagoslovljeno.

RIBI

Podpira te TITANIA. Titania je vilinska kraljica, ki prinaša disciplino in zna dokončati svoje naloge. V tem obdobju ti bo pomagala, da se osredotočiš. Jeseni boš potreboval/-la veliko osredotočenosti na stvari, ki se morajo narediti in dokončati. Vse, kar si pustil/-la nedokončanega ali nerazrešenega, se mora zdaj urediti, zato da se lahko ponovno požene tvoje kolesje manifestacije. Ni več izgovora, zakaj se nekaj ne bi naredilo. Tudi če bodo naloge manj prijetne, jih opravi kljub temu – in bogato boš nagrajen/-na. 

Pridobi podporo Titanie: na list papirja nariši krogce, ki se stikajo. V vsak krog napiši eno nalogo, ki jo moraš dokončati. Pod kroge napiši iniciacijo: »Titania, pomagaj mi te energije prizemljiti in me doslednosti naučiti. Vile rož v zameno zame blagoslovi, naj svetijo v soncu in srečni usodi.« Listek zloži in ga daj pod izbrano (katerokoli) rožo, ki jo imaš v svojem domu, in pusti ta list tam tri mesece. Nato lahko izdelaš nov list. Naj ti bo blagoslovljeno.