Astro

V pretekla življenja lahko vstopamo tudi sami

snč
2. 8. 2019, 20.00
Posodobljeno: 2. 8. 2019, 21.43
Deli članek:

Ste se že kdaj počutili, kot da ste bili nekje prej, čeprav je bil to vaš prvi obisk? Mogoče ste zaznali takojšnjo povezavo s popolnim neznancem?

dreamstime
Gospodje, morda vas pot nazaj popelje v čase, ko ste bili prelepa grajska gospa.

Imate morda nepojasnjeno fobijo, ki ni povezana s kakšnimi slabimi izkušnjami? Srečnež! Doživljate prebliske iz preteklega življenja.
Če želite izvedeti več o svoji zgodovini, vam naši hitri in preprosti napotki pokažejo, kako se dotakniti dni, ki so že davno davno minili ...
Raziskovanje preteklih življenj je tudi odličen način za razumevanje, da ste nesmrtna duša, ki živi človeško življenje; takšnega, ki je tu, da se uči in raste.
Razumevanje, kdo ste bili, vam omogoča, da ozavestite, kdo ste zdaj, in s tem boste doživeli čudoviti občutek notranjega miru.
Za raziskovanje preteklih življenj, ki ste jih morda imeli, so vam seveda na voljo številne možnosti, na davne poti vas lahko popeljejo tudi šolani in izkušeni profesionalci.
Za boljše razumevanje sedanjosti ali zgolj za zabavo in potešitev radovednosti pa se v pretekla življenja lahko potopite tudi sami.
Prav vsakega izmed načinov vračanja v preteklost, ki jih predstavljamo, lahko na hitro poskusite in ugotovite, kateri vam najbolj ustreza – in se mu potem resneje posvetite.
Ne glede na vaš vzgib za raziskovanje preteklih življenj vam želimo, da v postopkih spoznavanja drugih dimenzij tudi uživate.

SPREMENJENA ZAVEST
Prvi način za vračanja v preteklo življenje je meditacija oziroma blagi trans. Vanj vstopite dokaj preprosto:
•  Poiščite miren prostor, kjer ste na varnem in vas ne bodo motili.
•   Zaprite oči in se osredotočite na sapo. Ko se počutite sproščeni, si predstavljajte sebe v dolgem hodniku z vrati na drugem koncu.
•  Z namenom se sprehodite po hodniku, vedoč, da boste ob odpiranju vrat na koncu videli nekaj iz preteklega življenja.
•  Sprejmite, kar vidite na drugi strani, in dovolite, da se prizorišče podrobneje vidi, ko ga gledate.
•  Če ne vidite ničesar, pomislite na svoj najljubši konjiček, spretnost ali dopustniški kraj. Razmislite, ali je to povezano s preteklim življenjem. Po meditaciji vzemite nekaj papirja in zapišite vse, kar ste videli, vključno z datumom in uro.

VSTOP V SANJE
V tem primeru ne gre le splošno sprejeto sanjanje, kot ga doživljamo v spanju, temveč si lahko omislimo tudi čisto budno sanjarjenje. Postopek je skoraj identičen, podajamo pa opis za »spalnega«:
•  Pred spanjem prosite vesolje, da vam pokaže utrinke iz preteklih življenj.
•  Ob postelji imejte nekaj papirja in pisala in takoj ko se zbudite, zapišite vse podrobnosti, ki se jih spomnite iz sanj. Na začetku je to lahko le nekaj besed, vendar nadaljujte urjenje in presenečeni boste nad tem, koliko se jih lahko spomnite po nekaj dneh, kaj šele tednih, če zapisovanje postane vaša redna praksa.

PREPUŠČANJE
Samodejno pisanje je naslednji način za obuditev spomina na preteklo življenje:
•  nekaj trenutkov se samo umirjajte in osredotočajte ter in globoko vdihujte in izdihujte.
•  s pisalom na papir samo zapisujte podatke, ki ste jih zaznali.
•  pri tem je pomembno, da sami sebe ne cenzurirate, ker lahko to blokira postopek. Samo pustite, da pero naravno teče, in si oglejte, kaj nastane. Morda vas bo presenetilo!

FINALE
Za zadnji način je predpogoj izvedba vsaj enega izmed prej opisanih postopkov, ker gre za sestavljanje posameznih izsekov v celoto.
•  podrobnosti in informacije, ki jih najdete o vašem preteklem življenju, hranite v dnevniku, da boste lahko skupaj sestavljali koščke sestavljanke.
•  če navedete svojo naklonjenost določenim krajem, hrani in časovnim obdobjem, vam lahko zelo izčrpno pomagajo ugotoviti, kje ste živeli v preteklem življenju.
•  tudi fobije, strahovi in stvari, za katere ste naravno nadarjeni, vam lahko dajo namige. Tako kot detektiv lahko te podrobnosti dodate v svoj dnevnik, da dobite prevladujočo sliko o tem, kdo ste bili.
•  če boste odprti za pripovedi iz preteklih življenj, boste sami sebi resnično pomagali razumeti sebe tukaj in zdaj.

dreamstime
Kakšna krhka mestna lepotička bo v sebi morda našla zgodovinskega bojevnika.