Astro

Poletni rituali, ki dvignejo vibracijo

snč
31. 7. 2019, 20.00
Deli članek:

Popoln letni čas, da negujemo naše misli, telesa in seveda duše, je poletje. In ker je veliko poletnih dni še pred nami, se naučimo postopkov, da jih bomo užili s polno močjo – in se prerodili.

pixabay
Uživanje poletja

Ko se s svojimi vsakdanjimi navadami vračamo k naravi – zdravi hrani, pitju vode in nošnji lahkih oblačil iz naravnih materialov, se na splošno počutimo bolj pozitivne.

In ko hranimo svoj um, telo in dušo, oskrbujemo svet – torej izkoristimo številne možnosti za preporod, ki nam jih nudi poletje.

Začnimo s spodaj opisanimi praksami zdaj, ko je čas idealen, seveda pa jih je z manjšimi prilagoditvami mogoče spreminjati vse leto. Morda si boste za vse letne čase ustvarili rituale po svoji meri, mi pa vam predstavljamo »naše« štiri poletne.

POZDRAVITE DAN

Zgodnje vzhajanje lahko dosežemo, še preden naše noge stopijo na tla. Vzemite si pet ali 10 minut, da nastavite svoje namere za dan in se napolnite s pozitivno energijo. V postelji ob zbujanju držite majhen kristal citrina v levi roki nad srčno čakro. Prosite duhovne vodnike, naj stopijo naprej in vas vodijo čez dan za vaše najvišje dobro ter dobro počutje.

VPIJAJTE SONCE

Čim bolj se vpnemo v naravne ritme, tem bolj smo intuitivni in se tudi vse bolj zavedamo, kako dragocene so dobra energija in pozitivne vibracije v nas. In ker je poletje nasičeno s svetlobo, je torej idealno, da je poskušamo čim več nakopičiti »na zalogo« za jesenske in zimske mesece, ko nastopijo turobni dnevi. Vpijajmo torej sonce, vso njegovo toploto in svetlobo ter dobre vibracije krepimo z vlaženjem našega telesa – kopajmo se v morju, rekah, jezerih …

JEJTE MAVRICO

V izboru sveže hrane poleti vsekakor uživamo. Ne glede na to, ali gre za rdečo peso ali borovnice, korenje ali ohrovt, izbiram ni konca. Naj naša želja, da ostanemo okoljsko ozaveščeni, cveti. Izbirajmo mavrične sadove, ki so iz našega okolja, saj smo z njimi energijsko bolje povezani kot s hrano, ki prihaja od daleč. Prehrana je zelo pomembna, če želimo biti jasen in čist kanal za duhovna sporočila.

ZAHVALA

Počivajte, sprostite se in poživite svojo energijo. Duhovna praksa, ki jo bomo opisali, vam bo pri tem zlata vredna pomoč.

1. Poiščite kraj, kjer vas ne bo nič motilo. Naredite nekaj globokih vdihov in spoznajte svojo povezavo z univerzalno energijo.

2. Zaprite oči, položite roki na srce in izrecite: »Hvala za moje bogato življenje. Blagoslovljen sem, da prejmem počitek in hrano, da sprostim svoje skrbi in oživim … ko pozdravljam in sprejemam brezpogojno negovanje vesolja.«

In ko zvečer ležete v posteljo, izrazite hvaležnost višjemu vodstvu – ki vas je navsezadnje pripeljalo tudi do naših nasvetov, ki vam bodo gotovo polepšali dneve in olajšali življenje.

Pixabay
Sonce ima čudežno moč

»Ko hranimo svoj um, telo in dušo, hranimo svet."