Eva je sočutna, Ivan pa ...

Prva črka vašega imena razkriva vse o vas

Neja Kralj
12. 7. 2022, 14.00
Deli članek:

Vsaka izmed petindvajsetih črk naše abecede ima svoje atribute, vibracije, kakovosti in energije, zato lahko ime zelo veliko pove o našem značaju. Poseben pomen ima seveda začetna črka našega imena.

Profimedia
Ne le živa bitja, energijo v sebi nosijo tudi črke.

Črka A je povezana s praktičnimi in resnimi ljudmi, B razkriva romantične duše, ki pa si svoje nežnosti ne upajo pokazati, C kaže na občutljive posameznike ...
Preverite, kaj prva črka vašega imena razkriva o vas.

A – A je ena najmočnejših črk abecede. Če se z njo začne vaše ime, pomeni, da ste odločni, podjetni in pogumni, v stalnem iskanju novih pustolovščin. Zaradi vseh svojih bogatih znanj ste lahko zelo samozavestni. Radi ste glavni in se trudite biti vodilni v vsaki situaciji.

B – Razvili ste sposobnost dobrega skrivanja svojih čustev. Znate ravnati z ljudmi, se vživljati v njihovo kožo. Po drugi strani pa ste tudi dokaj zazrti vase, egoistični in celo malce pohlepni.

C/Č – Po naravi ste družabni, med prijatelji izredno priljubljeni in polni najrazličnejših talentov. Kadar vas kdo prizadene, mu lahko hitro zamerite, postanete celo maščevalni. Zelo veliko vam pomeni zvestoba, ste rojen govornik, ker se zelo zanašate na svojo intuicijo, pa ste na trenutke tudi precej impulzivni.

D – Črka D simbolizira uravnoteženost, varnost in trdo delo. Ste zelo natančni, pikolovski pri čistoči, svoje stvari imate radi urejene. Imate jasno začrtano življenjsko pot in ste dober voditelj. Vaši slabosti pa sta trmoglavost in nepopustljivost za vsako ceno.

E – Ljudje, katerih ime se začne na E, so sočutni in nežni. Znajo reševati zapletene težave, saj so hitri misleci in dobri opazovalci. S svojo očarljivostjo zlahka sklepajo nova prijateljstva, kamorkoli pridejo. Njihova slabost pa je, da so lahko nezanesljivi in spogledljivi – tudi takrat, ko so že v resni zvezi.

F – Črka F na začetku imena razkriva odgovornega, družinskega, ljubečega človeka. Ste rojen skrbnik, zelo romantični in v partnerskem odnosu zelo vdani. Po drugi strani pa ste lahko preveč otročji in maščevalni.

G – Črka G predstavlja inovativne in instinktivne ljudi, ki radi stvari naredijo po svoje. Zelo težko sprejemate nasvete in jih dostikrat jemljete za vmešavanje. Radi živite po svojih pravilih. Ker ste zelo inteligentni in hitrih misli, znate vedno najti resnico.

H – Na življenje gledate zelo praktično, ste ambiciozni in znate ravnati z denarjem. Rojeni ste z občutkom za posle, zato ste tudi dober vodja. Po naravi ste potrpežljivi in ste pripravljeni trdo delati, da dosežete cilje. Vaša slabost pa je, da ste včasih v odnosih zelo posesivni, občutljivi in egoistični.

I – Ljudje z I-jem na začetku imena so zelo čiste in prijazne duše. So zanesljivi in globokomiselni, storili bi vse, da bi pomagali ljudem v stiski. Slaba stran njihovega značaja pa je, da so hitro užaljeni.

J – Tisti, ki imate na začetku imena črko J, ste radi glavni in po naravi ambiciozni. Nič vas ne more ustaviti, ko se enkrat odločite, kaj želite doseči. Ste odločni, zanesljivi, z razumevajočim partnerjem lahko postaneta nepremagljiv par.

K – K-ji ste skrivnostni in sramežljivi, vseeno pa ste radi središče pozornosti v vsaki situaciji. V življenju iščete ravnovesje in ubranost, odlični ste v mirovnih pogajanjih in povsod, kjer je treba sklepati kompromise. V odnosih ne marate igrati, s partnerjem ste vedno iskreni in to pričakujete tudi v zameno.

L – Ljudje s prvo črko L v imenu imate običajno zelo unikaten pogled na življenje, kar vas dela posebne in edinstvene. Partner je za vas najpomembnejša oseba na svetu. Po naravi imate tudi dober smisel za humor, zato ste v družbi izredno priljubljeni.

M – Če se vaše ime začne na M, ste po naravi zvesti in delavni. Med vami je veliko deloholikov. Vaš cilj ni ugajati drugim, ampak živeti tako, kot vam ustreza – pod vašimi pogoji in po vaših pravilih. Če kdo preveč preizkuša vašo potrpežljivost in vzdržljivost, lahko postanete tudi agresivni.

N – V vsem, kar počnete, ste zelo natančni. Lahko bi rekli, da ste perfekcionist, ki mu je pomemben že najmanjši detajl. Po naravi ste tudi zelo zgovorni, intuitivni. Ne marate slediti množici, namesto tega stvari delate po svoje.

O – O-ji ste strastni in dobri ljubimci. Ste med najbolj zaupanja vrednimi ljudmi na svetu, zato je med vami veliko učiteljev in znanstvenikov. Radi živite po svojih pravilih in načelih. Čeprav se ne ravnate po trendih, ste izjemno priljubljeni in vas imajo vsi radi.

P – Ste radovedni, radi preizkušate novosti in na vseh področjih želite biti v ospredju. Po naravi ste trmasti, veliko truda pa vlagate tudi v to, da osrečujete ljudi okoli sebe. Slabosti? Na trenutke ste lahko sebični, kar pa nadomestite z odličnim smislom za humor.

R – Polni ste znanja, sočutja in intuicije. Ste rojen zdravilec in bi storili vse, da bi se vaši bližnji počutili dobro. Po značaju ste sproščeni, radi imate mir in naravo. Včasih vas spravi ob živce, kadar drugi ne razumejo vaših dobrih namenov. Takrat privre na plan tudi vaša temna plat.

S/Š – Najbolje vas opisujeta dve besedi: zvestoba in romantika. S šarmom in karizmo znate začarati ljudi, prav tako k temu pripomore vaša dobro razvita empatija. Zase si postavljate visoke cilje, pomembne pa so vam tudi materialne dobrine.

T – Zaradi odličnih diplomatskih sposobnosti ste rojen pogajalec. Bolj kot na srečo stavite na trdo delo, vedno pa ste pripravljeni tudi pomagati ljudem v stiski. Po drugi strani se lahko hitro vznemirite, če stvari ne tečejo po načrtih, takrat potrebujete trenutek miru, da se spet zberete in prilagodite taktiko.

U – Želite si le najboljšega, zato trdo delate, da si lahko privoščite luksuzne dobrine in višji standard. Blagoslovljeni ste z močno intuicijo in nadnaravnimi močmi, zato pred sprejetjem vsake odločitve vedno prisluhnete notranjemu glasu. Po drugi strani pa ste precej zmedeni, slabo organizirani, številne nove ideje vas begajo. Pripravljeni ste tudi prezreti svoje bližnje, da le dosežete svoje cilje.

V – Zvesti in ljubeči, zanesljivi in izjemno predani delu. To ste vsi, katerih ime se začne na črko V. Med vami je veliko genijev, saj imate dober spomin in si hitro zapomnite podatke. V odnosih ste posesivni in teritorialni. Radi trdo delate, nagnjeni pa ste tudi k obrekovanju za zabavo.

Z/Ž – Usmerjeni ste k cilju, zelo vztrajni in imate močno voljo. Med vami najdemo odlične menedžerje in šefe, saj znate opraviti delo tako, kot je treba. Po naravi ste optimistični in diplomatski, skoraj nič vas ne more vreči iz tira. Če že, pa to odlično skrijete. Igralstvo vam nikakor ni tuje.