Astro

Stopnje v duhovnem razvoju: bližnjic ni, so pa pasti

Claudia Andromedas
21. 7. 2019, 00.02
Deli članek:

Duhovni razvoj - danes nekaj tako zelo potrebnega in zaželenega!

ps
oko

Pa vendar... duhovni razvoj ni preskakovanje stopnic... skočiti s prve na četrto stopnico! Duhovni razvoj ima svoje zakonitosti... svoj potek... svoje faze... svoje stopnje Zavesti!
Ne moreš preskakovati... preiti določene faze... enako, kot ne moreš računati zahtevnih matematičnih integralov brez predhodnega obvladanja vseh osnovnih matematičnih operacij!
Mnogi danes iščejo instant rešitve, instant delavnice, ki vabijo in kličejo: "Pridi... odprli bomo " tretje oko"... videl boš čudovite stvari!" Le malokdo ve za skrite pasti, ki jih nosi tako početje!
Odpreti "tretje oko" brez predhodnega očiščenja nižjih slojev naše duše oziroma zakonitega prehoda, dviga in širitve zavesti skozi prvih 5 faz razvoja zavesti... nas odpre za blišč Astrala.
To je svet poln blišča in fenomenov, ki vabijo, kličejo, obljubljajo... vendar pretkano vežejo in jemljejo, tam kjer najbolj boli. Zahtevajo svoj davek, zvabijo te v svojo mrežo... ti "dajejo"... vendar se hranijo s tvojo energijo, ker je to način kako delujejo. Dajo... vendar brezčutno tudi jemljejo!
Kdor ni čist in notranje uravnovešen se skozi odpiranje "tretjega očesa" skoraj sigurno odpre in usmeri na Astral!

pixabay
duhovnost

ZAKONITE STOPNJE DUHOVNEGA RAZVOJA:
1. STOPNJA REDA
Na tej stopnji funkcionira večina človeštva. Spijo, jejo, delajo, služijo denar, se razmnožujejo skozi spolnost... se starajo, obrabijo in umrejo! Veliko jih tudi veruje v svoje svete knjige, v svete črke, v Boga nekje daleč v onostranstvu... 
Globljega smisla življenja ne razumejo in ne poznajo!
Na tej stopnji je potrebno urediti misli, občutke, besede in dejanja! Občutki morajo biti enaki našim mislim... naše misli morajo biti enake našim besedam in dejanjem! Naše možganske celice je potrebno presvetliti ter zavestno usmeriti na plemenitejše, čistejše in lepše mišljenje - na duhovno etiko in moralo! Na tej stopnji je potrebno prefiniti vseh 5 čutov - sluh, vid, voh, okus in tip! Če ne oplemenitimo vseh 5 čutov, ne moremo biti usmerjeni na božansko, kajti človeški čuti so kot antena!
2. STOPNJA VOLJE
Zavestno se začnemo usmerjati na Božjo Voljo, jo prepoznavamo in opuščamo samovoljno izsiljevanje željenih rezultatov ega - oziroma našega omejenega človeškega razuma. Ne ukvarjamo se več s preteklostjo... ne skrbimo za jutri... temveč živimo tukaj in zdaj polno in zavestno! Odgovorno predelamo in spoznamo vse "lekcije" dneva! Postopno opuščamo vse človeško... spoznavamo čedalje globlje plasti človeškega jaza ter opuščamo vse nižje in nebožansko.
Oplemenitimo spolnost... ta ni več nizka, vulgarna seksualnost z vsemi njenimi izgredi, položaji in razuzdanostjo... temveč postane plemenita, prefinjena združitev dveh bitij, ki se ljubita.
3. STOPNJA MODROSTI
V odnosih se učimo pogovarjati z dušo in ne s človekom oziroma njegovo površino! Razvijamo notranjo stabilnost, nismo več podvrženi zunanjim dražljajem... učimo se ohranjati ravnovesje in notranji mir v vsaki situaciji in z vsakim človekom. Nismo več en dan na smrt žalostni... drugi dan pa evforično veseli! Razvijamo stabilno notranjo držo, ki je ne moti več zunanji svet. Opuščamo močna človeška čustva, želje in nagnjenja, kajti ta prinašajo močna nihanja razpoloženja. Odpiramo intuicijo... ne zajemamo več iz knjig... ne ponujamo znanje... temveč odpiramo lasten vrelec notranje modrosti in vedenja. Skozi to modrost, ki se odpira gleda človek vse v Luči Resnice. Odpadejo vse maske, človek živi svojo globoko notranjo Resnico, ki jo zavestno in odgovorno daje sebi in svetu.

Dreamstime
duhovnost

4. STOPNJA RESNOSTI
Na tej stopnji človek vidi in ve! Zmeraj takoj dojame in vidi v jedro problema ter pozna rešitev.
Človek na tej stopnji odloži vse človeško, vse nižje, vse nebožansko. Tukaj se začnejo resni koraki postati Bog - ČLOVEK oziroma Veliki I AM... tukaj in zdaj na Zemlji. Na tej stopnji se izkristalizira resna in jasna notranja opredelitev: Delovati v Bogu in z Bogom, vsak trenutek, zmeraj in povsod! Človek na tej stopnji zavesti zmeraj ukrepa božansko, čisto, zakonito, resno in odgovorno! Zaveda se svoje Moči, zato jo uporablja v službi Luči in Ljubezni.
Človek je dorasel vsakemu položaju... postaja ENO z vsem - povezan je z vsem... vse čuti in doživlja v sebi!
Na tej stopnji zavesti začnemo gledati z razvito in odprto duhovno zavestjo, ki vidi in ve!
Živimo v sozvočju in miru z vsemi in z vsem! Postajamo Bit... ki je jasnost, premočrtnost, nesebičnost, suverenost, dinamika in nesebična ljubezen v vsaki situaciji.
Na tej stopnji zavesti je človek skala sredi penečih se valov... svetilnik Luči in pozitivnih energij... kažipot za mnoge... nesebični pomočnik, ter ljubeč služabnik človeštvu.
Na tej stopnji človek postopoma opušča spolnost... popolnoma opusti uživanje mesa in mesnih izdelkov... ter živi vsak trenutek v sozvočju z Notranjim Kristusom... dosegel je namreč Kristusovo zavest! Zdaj ga začne notranji Kristusov Jaz skozi tri naslednje stopnje zavesti... 5. Stopnja: Božanska Potrpežljivost... 6. Stopnja: Božja Ljubezen... 7.stopnja: Božje Usmiljenje... voditi v naročje Mogočne Navzočnosti "I AM"... ko se skozi direktno neposredno vodstvo Kristusovega Jaza v nas končno vrnemo domov v stanje: "I AM" VELIKI "I AM!"
Ko pridemo na 4. stopnjo zavesti se je za nas končal zakon vzroka in učinka... osvobojeni smo nadaljnjih obveznih inkarnacij. Vračamo se DOMOV, pod Kristusovim okriljem. Kristusov Jaz... ali Višji Jaz, je v bistvu most ali vmesni člen, ki je deloval kot vlečna sila navzgor do 4.stopnje Zavesti... in od te stopnje naprej deluje kot potisna sila, ki nas potiska v Naročje Navzočnosti "I AM!"
Zdaj vodi vse Kristusov Jaz, ki nas skozi intenzivno notranje šolanje in učenje končno pripelje DOMOV!
Šele na 6. stopnji Zavesti, začnemo pod okriljem notranjega Kristusa zakonito in samodejno v skladu z našim razvojem odpirati "tretje oko"...

ps
Pisateljica in slikarka Claudia Andromedas, Slovenka, ki že dvajset let živi v Španiji.