Astro

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29. 7. 2019

Bern Jurečič, astrolog
21. 7. 2019, 00.01
Deli članek:

Merkur vztrajno skrbi, da gre vsaj kaj narobe

pixabay
merkur

Tole bo prvi teden v vrsti tistih, ki nam ponujajo nekaj več ugodnih in dobrih povezav med planeti, kakršne prinašajo voljo, vitalnost, vznesenost in večje možnosti, da nam uspe, česar se lotimo. Ker bosta v tem času tudi Sonce in Venera vstopila v Leva, se lahko nadejamo, da nam bo šlo bolje kot prej. Marsova povezava z Jupitrom sicer napoveduje nekaj preveč drame, zlasti sredi tedna, a kaj bi tisto, še je svež spomin na tedne, ko se nam je zdelo, da se nič ne premika in ne moremo nikamor. Nekaj planetov je počasnejših, pripravljajo se na obrat, Saturn in še prej Jupiter v direktno, Uran pa v retrogradno smer. V tem tudi Merkur počasi zaključuje tokratno retrogradno pot in bo v prihodnjih dveh tednih »skrbel«, da bo spet kaj narobe. Pod črto recimo za ta teden, da bo več podjetnosti, iniciativnosti in potem tudi dobre volje ob pogledu na opravljeno delo.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 28°51 Raka do 5°32 Leva, v katerega bo vstopilo 23. 7. ob 4.50.

Merkur se bo retrogradno premaknil od 28°12 do 24°27 Raka. 

Venera bo v tem tednu prišla od 22°25 Raka do 1°01 Leva, v katerega bo prestopila 28. 7.

Mars bo prišel od 12°40 do 17°06 Leva.

Jupiter se počasi ustavlja na retrogradni poti, tokrat bo prišel še od 15°09 do 14°47 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 16°19 do 15°50 Kozoroga.

Uran je vse počasnejši in bo po Biku prišel le še od 6°25 do 6°31.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 18°29 do 18°22 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 21°42 do 21°32 Kozoroga.

Luna bo šla 22. 7. v Ovna, 24. 7. v Bika in 27. 7. v Dvojčka.

Prvi krajec bo na nebu v četrtek, 25. 7., ob 3.17 na 1°51 Bika.


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Tudi če ni vse pripravljeno, ne morete več čakati, nekaj je treba premakniti. Prestopa dveh planetov v Leva pa tudi Lunino gibanje bodo prinesli nekaj pomembnih sprememb in prilagoditev, ne da bi vas to ustavilo. Še več, srečali boste nekaj somišljenikov, ki bodo hitro spoznali, da se izplača korakati z vami. Občutek vodenja bo dober, pognal vam bo adrenalin po žilah. V ljubezni se bodo stvari tekom tedna obrnile na bolje, od partnerja/partnerice lahko pričakujete podporo in pohvalo, a le če ne bo zapletal/-a položaja, ker potem boste nestrpno odšli naprej sami. Za sodelovanje se boste oddolžili z zaščitniškim odnosom. Za pravne, upravne, študijske in potovalne zadeve je ta teden odličen, čisto po sreči vam bo šlo in prineslo obilo zadovoljstva.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Za bike planetarne pozicije tega tedna pomenijo akcijo, korake naprej in veliko dogajanja, pa čeprav morda le v namenih ali odnosih, ne pa zelo konkretno oziroma fizično. Veliko boste v gibanju ali na telefonu, vendar se boste hkrati trudili izogniti tveganju ter iskali bolj trdne in preverjene poti. Najprej Sonce in potem še Venera bosta prestopila v Leva in bikom poleg energičnosti prinesla občutek za varnost in previdnost. Če bo (bodisi pri poslih bodisi v odnosih) treba zamegliti kakšno situacijo (z izmikanjem ali blefom), boste pri tem odlični. Če morda pišete pesmi ali glasbo, boljšega tedna za to preprosto ni. Pazite se spregleda v prometu, žal se to lahko zgodi tudi komu drugemu, ko ste zraven, tako da je previdnost na mestu.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Tekom tega tedna se bo frekvenca dogodkov in opravil na hitro zvišala, končal se bo v precej višji prestavi, kot pa se bo začel. Komunikacija, stiki, gibanje, potovanja – vse bolj pestro bo. Uranovo vpletanje prinaša hitrico, ta spodrsljaje ali napake v korakih, ti pa spet še več dogajanja. K sreči se hitro znajdete in boste stvari popravili prej, preden jih bodo opazili drugi, ali pa se boste izvlekli s pretkanim spreminjanjem izjav ali dejstev. V financah se kažejo boljši časi, a pred transakcijami vseeno malo postojte in premislite poteze, Merkur bo zdaj dva tedna iz dneva v dan bolj dejaven in nepredvidljiv. Nadrejeni ne vedo točno, kaj je na stvari, vi pa imate od tega lahko veliko koristi, ker vam »pravih« informacij ne manjka.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Planetarni premiki nakazujejo nekoliko bolj umirjene in stabilne tokove, Marsova dobra povezava pa veliko možnosti za utrditev položaja. Če se boste lahko izognili prevelikim pričakovanjem okolice, vam ta teden ne bo hudega. Akcije vam bodo šle dobro od rok, če bo le dovolj časa za pripravo, s katero kajpak ni dobro pretiravati, da ne bi naleteli na kritiko glede zapravljanja časa. V ljubezni so vidni premiki, odločili se boste poseči v dogajanje ali pa spremeniti svoj odnos, ker dosedanji ne ustreza povsem. V zakonu rakov, zlasti rojenih v zadnji dekadi znamenja, bo ta teden manj prijeten, ker boste postavljeni pred neko dejstvo, kjer bo šlo za princip »vzemi ali pusti«. V financah bi moralo iti bolje ali pa vsaj nekaj bolj neobremenjeno, takšne Jupitrove povezave po navadi prinašajo blaginjo.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Nekaj malega sprostitve v medplanetarnih aspektih vam bo prineslo možnost in tudi sposobnost dojemanja stvari brez toliko zapetosti. V nekaterih primerih se boste enostavno prepustili – in spoznali, da se svet ob tem ni postavil na glavo. Najprej ugodni Jupiter, zdaj pa še Sonce v Levu prinašata energijo razcveta, širjenja. Marsov ugoden vpliv kaže na preboj, morda celo na lažji način, kot ste pričakovali. Malo se bo vseeno treba boriti, saj »brez nič ni nič«, kot radi rečemo. Mirno razmišljanje bodo zmotila neka pričakovanja ali pa priganjanje, s tem da to morda ne bo oseba, ampak okoliščine. V ljubezni bi znalo biti zanimivo, Merkur podvaja stvari, vse skupaj pa se dogaja v skritem področju, dvanajsti hiši horoskopa. Se kje razvija kaj vznemirljivega?

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V prvih dneh bo vse videti, kot da gre v odlični smeri in se boste kmalu premaknili daleč naprej, potem pa se bo Sonce zadosti odmaknilo od Merkurja, da mu bo ostala neka druga povezava, opozicija s Plutonom, to pa je čisto druga plošča – napeta, preiskujoča, natančna, tudi nestrpna, vsaj v besedah, če ne tudi v dejanjih. V tiste odnose, ki se v zadnjem času niso premaknili naprej, bo Mars prinesel nov veter in predvsem moč za premik naprej, pa naj se popravijo ali pa dozorijo za koš. Neko prijateljstvo bo padlo na izpitu zaradi zavisti; ni vprašanje, kako se odzvati, večja težava bo v razmisleku, koliko škode vam to lahko prinese. V ljubezni bo šlo po predvidljivih tirnicah, v drugi polovici tedna pa je možno neko izključevanje ali čustveno izsiljevanje.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Potem ko se bo Sonce v Leva prestavilo že v torek, bo Venera še ves teden tam, to pa pomeni, da se da še veliko doseči, le čakati ni treba. Vse bolj boste razmišljali vnaprej, in ne samo za »ta trenutek«. Jupiter vam bo omogočil obnoviti ali izboljšati neki odnos s sorojenci, sorodniki ali sosedi, potem ko je bil nekaj časa v nemilosti. Dolgčas vam sicer ta teden ne bo, bolj kot prej boste razmišljali o tem, kako bi lahko bilo lepše, če bi vladal harmoničen duh in ne bi bilo toliko napetosti … V zvezi z domom, domačimi in posestjo se bo pojavil neki strah, kot da bi bilo za nekaj prepozno ali pa da naloge ne boste zmogli. Ne bojte se, saj čeprav je zadeva zelo pereča in tudi pomembna, je bolj prehodne narave, kot je videti v tem času.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Plutonov in nekoliko kasneje še Saturnov obrat bosta končala obdobje zastoja, ki se bo pri vas vleklo nekoliko dlje kot pri drugih. A ta hip še niste tam, zato je dobro čim bolje izkoristiti nekaj žarkov, ki se bodo pokazali ta teden, vsaj zato, da bi si pripravili čim boljše izhodišče. Marsova pozicija je za posle, službo, uspeh in tudi napredovanje zelo dobrodošla, saj dovaja zadosti energije za odločne poteze. Vaši koraki bodo izbirali čvrsta tla, časa za sprenevedanje in iskanje prave poti ni več, saj bi vas v tem primeru prehiteli drugi, vi pa ne marate porazov … Vaša energija se bo prenesla tudi na druge v poslovnem okolju, skupno boste začutili, da je prišel čas za premik naprej. Tudi s financami bo šlo počasi na bolje.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Sonce in Venera prihajata v vam sorodnega Leva, kar pomeni konec nekaj tednov trajajočega zastoja, lahko boste zadihali in končno spet z optimizmom gledali naprej. Za začetek še nekaj zgage dela Uran, ki prinaša nemir in kakšno pretiravanje, a ta vpliv ne bo trajal dolgo in se boste lahko posvetili svojim projektom. Razmislite o vlogi drugih v svojem življenju, lahko se zgodi, da boste koga v svojem vrednostnem sistemu morali postaviti na čisto drugo polico od tiste, na kateri je bil do zdaj. Posebej se to lahko zgodi, če se bodo vmes postavile finance, na primer posojeni denar. V ljubezni se vse lahko obrne v odlično smer, Marsova povezava obeta veliko lepega, a obenem prinaša tudi energijo, torej ne boste samo čakali, kaj se bo zgodilo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Počasni planeti se drug za drugim ustavljajo pred menjavo smeri, stacionarno obdobje pa vedno prinese zastoj ali pa trezen razmislek. Počasi bo postalo jasno, koliko vsega je zamujenega. Želeli boste čim več nadoknaditi, po možnosti na en mah, a tako seveda ne bo šlo. Najslabša opcija je ta, da vas zajame panika – zato si vzemite čas, čeprav vas kdo priganja; kasneje mu bo jasno, zakaj je bilo dobro, da ste vztrajali pri tem … V srčnih zadevah je videti preveč razmišljanja o sebi oziroma eni sami opciji, za iskanje konsenza pa prostora ne bo. Če ne morete razrešiti zagate, jo odložite za kasneje, zdaj je čas za drugo. Za dogovarjanje z drugimi o projektih in zamislih pa je čas odličen.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Uran, ki se ustavlja na svoji poti, vodnarjem, ki spadate v njegovo domeno, ne more prinesti veliko dobrega, zato se boste v tednu ali dveh počutili, kot da ne gre več naprej. Zato je treba ugoden veter izkoristiti zdaj – zavihajte rokave in na delo! Prehitre in premalo premišljene izjave, tudi če so še tako prave in pravične, ne bodo dosegle tistega učinka, ki si ga želite, ampak prej vznemirjenje drugih. Za finance je čas ugoden, še posebej za rojene v zadnji dekadi znamenja, čisto lahko se nenadoma pokaže neki denar s strani – dobrodošlo presenečenje. Je pa tudi zelo mogoče, da denarci hitro izpuhtijo; malo pa malo, pa je prazna denarnica, ne da bi vedeli, kdaj. V službi in pri poslih se boste sredi tedna angažirali veliko bolj kot do zdaj, hoteli se boste izkazati.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Jupiter je dočakal nekoliko boljše povezave in takoj se bodo zbudile ideje, kaj vse bi se dalo narediti, žal z njimi tudi pričakovanja, kar ni najbolje. A takšne narave pač ste – kot bi iz bazena spustili vodo ... Izkazali boste nemalo ustvarjalnosti in prav uživali v njej. Se pa planeti drug za drugim prestavljajo iz Leva naprej, tako da veliko časa za dosežke ravno nimate. V ljubezni bo nekaj napetosti, skoraj zagotovo zaradi napačnih ali škodljivih besed, tudi takih starejšega datuma. Lahko se razrase ljubosumnost, zato si raje priskrbite dovolj informacij. V odnosih s sorodniki ali sosedi lahko pride do nekega prehitevanja, pri čemer pazite, saj je čisto mogoče, da boste kratko potegnili vi.