Astro

ANDREJA NOVAK: HOROSKOP OD 16. 7. DO 21.7. 2019

Andreja Novak, astrologinja in energijska terapevtka
16. 7. 2019, 00.03
Deli članek:

Današnja polna luna in lunin mrk v kozorogu na karmični osi z rakom bosta dajala noto temu tednu.

Profimedia
lunin mrk

Bodite pozorni, da se ne ukvarjate s čustvi in / ali z ljudmi iz preteklosti, ki s sedanjostjo nimajo povezave. Ta teden se namreč lahko dobro poslovite od energij preteklosti, vzamete vse, kar ste se naučili in stopite na novo pot. Raki in kozorogi boste imeli največ podpore za spremembe, če ne boste sodelovali, vas bo življenje pripravilo do tega.

Že včeraj ste z Luno v kozorogu naredili vse tisto, kar ste načrtovali in prelagali; morda tudi tisto, kar ste imeli v načrtu za danes, saj ste pričakovali,  da vas bosta polna luna in mrk odmikala od načrtov in jasnih misli.

In kako bo naprej?

Torek, 16.7.:
Napet, a produktiven torek se obeta. Že dopoldne luna sreča Saturna, kar pomeni, da se boste lahko rešili preobčutljivih čustev in vzrokov za njih. Strast se bo nakopičila do večera in okoli 19h je odličen čas za romantična srečanja. Pozno zvečer se dogodi polna luna in lunin mrk, ki odnese družinska bremena preteklosti, zato je dobro tudi fizično in energijsko počistiti dom. Cel dan bodite odprti za spoznanja in ne upirajte se spremembam, samo sodelujte z vsem, kar se dogaja.

Sreda, 17.7.:
Luna v vodnarju prinese osvoboditev čustev in dan bo pokazal, kje ste v tem trenutku s čustvi in svojimi željami. Povezava Saturna in Venere vam lahko prinese novo, stabilno ljubezen ali odnese staro, že šepajočo vezo. Bodite iskreni do sebe in do drugih, pa se bo vse dobro izšlo. Podpora je tudi za prenovo svojega telesa, izgleda ali začetek novega fizičnega režima: diete, telovadbe …

Četrtek, 18.7.:
Današnji dan sprejmite kot blagoslov Venere za življenje na splošno. Karmična os se spreminja in iz vaše notranjosti se kažejo nove poti in nove energije. Dovolite srcu, da on odloča o tem, kaj se naj realizira. Mehkoba, ureditev svojega telesa, duha in doma ali vsaj planiranje o tem, je danes koristno. Danes lahko prikličete in se odprete ljubezni svojega srca ali pa uresničevanju svojih srčnih želja.

Petek, 19.7.:
Potreba po sprostitvi čustev bo velika, saj se retrogradni Merkur premika v znamenje raka, kar vam bo podprlo razmišljanja glede čustvenega življenja, odnosov in vsega, kar vas bremeni, ker se niste v preteklosti pravočasno izrazili. Sedaj je čas, da spremenite način razmišljanja in komuniciranja in ne čas, da razrešujete preteklost.

Vikend: sobota 20.7. in nedelja 21.7.
Popoln vikend se obeta, če ste nagnjeni k spreminjanju življenja in sledenju svojim iskrenim željam. Polno strasti in usmerjenosti k globinam svojega čutenja bo. Dobro obdobje za zmenke, nova spoznavanja ali za utrjevanje začete veze. Če boste čutili, da je med vami in vašimi željami še vedno zid ali nevidna prepreka, potem je čas, da razmislite in ovrednotite svojo preteklost. Kje vse ste pustili svojo notranjo moč / koliko kompromisov ste naredili preveč in kaj vse želite, da je po vaše, pa čeprav bi vam življenje dalo veliko bolje…

ps
sms

Oven
21. 3. – 20. 4.
Ovni ne izgubljajte pretirane energije za besede, temveč se raje osredotočite na dejanja. Čas je, da pobegnete iz svojega zmedenega miselnega dogajanja in v akcijo spravite tisto, kar si želite zares udejaniti. Lahko je v poslovnem ali osebnem svetu, ne glede na to, kje je ta cilj, vas na polno motivira že, ko se o njem pogovarjate ali razmišljajte. Kličite, komunicirajte ... samo čakajte ne več, da ne bo prepozno.

Bik
21. 4. – 20. 5.
Biki boste do konca tedna razvili veliko strast v sebi do življenja in do vsega, kar se v vas dogaja. Bodite pozorni na svoj optimizem, saj vam ga lahko torkov lunin mrk okrepi ali pa oslabi. Sprejemajte novosti predvsem v ljubezni, kjer boste v tem tednu pod srečno zvezdo, ki vas bo pripeljala v objem strasti in poletnega dogajanja na polno.

Dvojčka
21. 5. – 20.6.
Dvojčki boste se malo odmaknili od prehitrih jezikov in si želeli miru ter harmonije v vseh odnosih, vendar to žal ne bo mogoče. Zato se v tem tednu pomirite s sabo, razmislite o preteklosti na način, da sprejmete vsa spoznanja o tem, kako so vas vaše misli peljale mimo izpolnitve vaših želja, ker ste preveč ostali zunaj lastnega srca in čustev. Odprite srce dogajanju in dovolite, da vam življenje pokaže, kaj vse ima pripravljeno za vas.

Rak
21. 6. – 22. 7.
Raki ste pod okriljem dobrih energij in ne glede na to, da vam bo torkov lunin mrk malo zameglil čustva, pa vam bo sočasno očistil preteklost in lahko boste pogledali svoji ljubezni ponovno v oči in na novo videli ljubezen, ki vas povezuje. Samski raki boste vibrirali od novih energij ljubezni in sreča vam bo začela slediti.

Lev
23. 7. – 22. 8.
Leve v tem tednu čaka predpriprave na spremembe in lunin mrk vam bo odnesel še zadnje občutke krivde, ki ste jih mogoče imeli zaradi svojih želja. Odnos z mamo se bo močno spremenil in sočasno boste pripravljeni, da stopite ven iz okvirjev primarne družine,  brez da bi se z njimi prepirali ali čakali na njihovo privolitev. Bodite pozorni na odnose, ki so vam v dobro in jih negujte bolj, kot ste jih do sedaj. Spoznajte, kdo je resnično na vaši strani in življenje se vam bo popolnoma spremenilo.

Devica
23. 8. – 22. 9.
Device boste v tem tednu močno čustvene, obžalovale boste mnogo stvari iz preteklosti in lahko, da boste čutile potrebo po spravi ali po novi vzpostavitvi odnosov, ki so vam blizu. V nedeljo bodite pozorni, da se ne zamerite določenim ljudem, ki so vam blizu, a ne zmorejo biti več vaš čustveni predpražnik. Pokažite jim prava iskrena čustva in se z njimi pogovorite na način, da boste vsi zadovoljni. Kako? Tako, da ne odnehate s pogovorom do takrat, ko se to zgodi. 

Tehtnica
23. 9. – 23.10.
Tehtnice boste v torek blestele kot pomočnik vsem, ki jih bo karkoli mučilo. V sebi noste našle obilo tolerance in marsikomu boste pomagale začutiti smisel dobrega počutja in ljubezni. Bodite pozorne, da se ne zaljubite vsepovprek, saj so vaše energije v tem tednu odprte za ljubezen in lahko povzročite v svoji okolici pravo zmedo. Ne odločajte se ničesar in tudi ne obljubljajte ničesar.

Škorpijon
24.10. – 22.11.
Škorpijoni, če se ta teden ne odprete notranji strasti in se ne odpravite na vroče zmenke, potem vam ni pomoči. Spogledovanje vam bo v tem tednu nekaj najbolj normalnega in lahko, da boste vse prehitro dali v rubriko flirtanja. Zato se odprite resnični strasti in temu, da je mogoče, da najdete svojo pravo ljubezen, ki vam bo parirala na vseh področjih. Če ste že v zvezi, pa dovolite, da se ta prenovi.

Strelec
23.11. – 21.12.
Strelci, čas je za ljubezen. Ne glede na to, kje boste, vas bo ljubezen našla in vam jo krepko zagodla. Posel, potovanje ali dopustovanje … vseeno bo, ker bo Amor imel puščice za vas pripravljene in kar naenkrat se vam bo zdelo, da ne morete brez določene osebe in da je čas, da ji ljubezen izkažete in ji naklonite več časa in pozornosti kot kdakoli prej. Uživajte v vašem optimalnem obdobju.

Kozorog
22.12. – 20. 1.
Kozorogi, lunin mrk vam odnaša in prinaša … Nujno je, da si dovolite spremembe in da vse, kar ne gre v pravo smer, popolnoma opustite. Bodite izbirčni, iščite optimum na vsakem koraku in ne bodite več v senci drugih ljudi. Čas je, da postanete glavna zvezda svojega življenja in se postavite na polno v življenje. Ne glede na to, kakšne želje imate, vam jih lahko lunin mrk postavi v življenje, saj vam prinaša popolno spremembo.

Vodnar
21. 1 – 18. 2.
Vodnarji boste v tem tednu iskali miru, ki pa ga ne boste našli. Hrepeneli boste po nečem, česar zares ne morete sprejeti, ker ni v vaši naravi, po dolgčasu. Ljudje vas bodo iskali in vi jim boste inspiracija, sočasno pa boste vi prav tako iskali inspiracijo zase. Sedaj ni čas za izolacijo, temveč za inventuro, ki bo pokazala, katera področja in ljudi ste zanemarili in kakšni so nadaljnji koraki. Poletje bo vaše najboljše doslej, če ta teden stisnete zobe in napravite nujne stvari, pa čeprav ste na dopustu.

Ribi
19. 2 – 20. 3.
Ribe boste uživale v svobodi in se obračale stran od vseh, ki bodo želeli preveč vaše pozornosti. Lunin mrk vam bo prinesel čustveno svobodo, ki ste jo že dolgo želeli in pričakovali. Sedaj je čas, da jo izpolnite in začnete vse na novo na način, ki si ga želite živeti. Čez vikend bodite pozorni, da ne padete pod starimi energijami in notranjo potrebo, da vsem ustrežete.