Astro

16. 7. 2019 ob 23.31: prihaja vaš sovražnik ali zaveznik?

Irena Stopar, www.astrolog.si
16. 7. 2019, 00.01
Posodobljeno: 16. 7. 2019, 10.01
Deli članek:

Lunin mrk v juliju 2019 na 24° raka in kozoroga

Dreamstime
lunin mrk

Po Sončevem mrku, prihaja Lunin mrk. Mrki so v astrologiji še posebno pomembni, saj v sebi nosijo ogromno nakopičene energije. Le-to je mogoče usmerjati v ustvarjalnost in dosežke ali v nezadržno uničujočo silo.
Kadar se zgodi Lunin mrk, sta Sonce in Luna postavljena v aspektu, ki ji pravimo opozicija. Aspekti v astrologiji predstavljajo odnose med planeti. Opozicija vam pove, da planeta v sebi nosita nasprotovanje, saj sta postavljena natančno nasproti drug drugega.
V času Luninega mrka sta Sonce in Luna navidezna nasprotnika. Ob tem sta postavljena še v bližini Luninih vozlov. Lunina vozla sta le navidezni točki na nebu, sestavljeni iz Sonca in Lune. Tako se energija podobnega kar kopiči in zato deluje na človeka tako zelo močno.

Naporen čas ...
Lunin mrk je za marsikoga naporen, ker prinaša utrujenost. Ljudje v tem času tožijo nad slabim spancem. Utrujeni in neprestani, hitro vse vzamejo osebno in težko presojajo, ali nekaj pomeni napad nanje ali gre le za medlo opazko. Zdaj je vse povečano kot pod povečevalnim steklom.
Zaradi hitre razdražljivosti, vnašajo nemir in nerazumevanje v odnose. Nekaj želijo povedati, a se hitro zdi, da jih sogovornik ne sliši ali ne posluša. To jih hitro ujezi. Povratna nepremišljena reakcija pa se stopnjuje v še več razdorov.
Ljudje, ki močno čutijo vpliv Luninega mrka, so nekaj dni zapored brez prave energije in moči. Delujejo leni in nezadovoljni. Pogosto jih spremlja glavobol in občutek, da bodo zboleli. Obstajata dve domači zdravili: počitek in nekaj dodatnih kozarcev vode.

Ugodno za ...
V kolikor želite Lunin mrk izkoristiti za premik nečesa, boste zelo verjetno naleteli na neodobravanje in vrsto ovir. Na plan prinese tisto, pred čemer ste že dolgo zatiskali oči in tisto boste najprej morali opraviti, preden lahko pričakujete premik v želeni smeri.
Kljub povedanemu, obstajajo ljudje, ki v času Luninega mrka občutijo dodatno močno in vzpodbudno energijo. Čudijo se, kako je mogoče, da se drugi vlečejo kot megla, saj so opremljeni z vsemi sredstvi za preboj.
Takšnemu človeku Lunin mrk lahko pomaga, da uspe hitreje kot bi brez njega. V kolikor ste med tistimi, ki boste njegovo energijo izkoristili za premik svojih načrtov, bodite pripravljeni, da boste morali dati vse od sebe in se zna pojaviti kasneje nekaj, česar še niste predvideli.

Lunin mrk v juliju 2019
V juliju 2019 se zgodi Lunin mrk na 24° astroloških znamenj rak in kozorog. Luna se nahaja v kozorogu, Sonce v raku. Gre za naravni par, ki najbolj tipično govori o družini in poslovnih zadevah. Obe vrsti odnosov bosta pod vplivom mrka še precej časa pod drobnogledom.
Zakaj prav odnosi?
Luna v horoskopu mrka sestavi prvi aspekt z Venero, vladarico odnosov. Med seboj bosta za nekaj časa "skregani". Pod njunim vplivom bo povečana občutljivost med družinskimi člani in poslovnimi partnerji. Če nekaj "ne štima", bo prišlo na plan.
Pogostejši so razdori med mamami in hčerami. Če ste mama, priporočam vedno, a še zlasti v tem času, da se nikar po nepotrebnem ne vtikajte v družino ali željo po družini, ki bi jo izrazila vaša hči. Zdaj bo obema zelo hitro zavrela kri.
V kolikor imate pri hiši najstnico, vam nikakor ne zavidam. Marsikatera bo pogledovala naokoli in sanjarila o fantu ali družini, ki jo bo ustvarila z njim. Vse lepo in prav dokler se ne pojavi idealiziranje na potenco. Stojte ji ob strani kolikor zmorete, a ne pričakujte, da bo prav vsaka hči razumela, da ji želite dobro.

V konjunkciji z mrkom se bo 1. avgusta direktno obrnil tudi Merkur. Čeprav vas bo verjetno večina bralcev takrat na mrk in retrogradnost pozabila, bodite modri in opazujte dogajanje tudi takrat.
Ob koncu julija in v začetku avgusta se znajo namreč pripraviti določeni izzivi ali priložnosti (odvisno od vašega horoskopa), ki bodo pomembno vplivali na vašo prihodnost. Še zlasti bodite pozorni na dogajanje, če čutite tako Merkurjeve obrate kot mrke.

Lunin mrk je lahko vaš zaveznik ali sovražnik
Lunin mrk se vsako leto zgodi na nebu vsaj dvakrat. Na to, ali se bo zgodil in katere izzive bo prinesel s seboj, ne morete vplivati. Niti astrologi se mu ne moremo izogniti, čeprav vemo veliko o njem. Tisto, kar lahko storite, je močnejše od mrka.
Mrk, ki ga dobro poznate in njegov vpliv povežete z dogajanjem v svojem življenju, vas vodi do pomembnih spoznanj o tem, kar je resnično pomembno za vas. V sebi nosi napotke, kaj je potrebno izpustiti, razčistiti in odstraniti, preden boste bolj srečni.
Ničesar ne morete pokvariti, če veste, česa si želite in česa ste siti. Dan mrka je za marsikoga naporen, ker potegne na plan tisto, kar je skrito. Pomaga vam postaviti stvari na glavo in zdi se, da zmeša vse štrene. Tega si ne želite, ampak ... Iz kaosa vam pomaga narediti red.

Povabilo na brezplačno predavanje za javnost

O Luninih menah in mrkih vam bom več pojasnila na BREZPLAČNEM WEBINARJU. Gre za predavanje preko interneta, namenjeno širši javnosti, zato boste povedano zagotovo lahko razumeli. V kolikor ste občutljivi na mrke, polno luno, prazno luno, lunine krajce ali imate nekoga občutljivega v bližini, boste v dobri družbi začutili olajšanje. Kliknite TUKAJ, pridite ob izbranem terminu in se sprostite skupaj z nami! ​