Astro

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 15. do 22. 7. 2019

Bern Jurečič, astrolog
14. 7. 2019, 00.01
Deli članek:

Prihaja kozmični poriv k izboljšanju stanja.

dreamstime
vesolje

Os Rak-Kozorog, kjer so Saturn, Pluton, os vozlov in te tedne tudi Sonce skupaj z osebnimi planeti, bo ta teden, natančneje v noči na sredo, "obogatena" še z delnim luninim mrkom na koncu Kozoroga, vidnim tudi v naših krajih. Pri marsikom bo to prineslo trdne odločitve o resnih spremembah na področju uspeha, službe, strukture, varnosti, odnosov doma in podobno, kot nekakšen "kozmični poriv k izboljšanju stanja", na primer nova profesionalna pot (ki se morda že nekaj časa odmika) ali pa odločitev o (od)selitvi (od doma, na primer). Izpolnitev potenciala se lahko razvleče, odvisno od posameznikovega horoskopa, tudi na pol leta. Merkur se na svoji poti ta teden vrne v Raka, kot bi hotel v napete odnose med planeti vnesti nekaj treznosti in več premisleka. Jupiter pa že "komaj čaka" na Marsa, ki bo naslednji teden prinesel nekaj svežine in energije, da bomo lahko vsi skupaj naredili kak velik korak naprej.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 22°10 do 28°51 Raka.

Merkur se bo retrogradno premaknil od 2°38 Leva do 28°12 Raka, v katerega se bo vrnil 19. 7. 

Venera bo v tem tednu prišla od 13°49 do 22°25 Raka.

Mars bo prišel od 8°13 do 12°40 Leva.

Jupiter bo šel retrogradno od 15°39 do 15°09 Strelca in je vse počasnejši na svoji poti.

Saturn bo retrogradno prišel od 16°49 do 16°19 Kozoroga.

Uran je vse počasnejši in bo po Biku prišel le še od 6°17 do 6°25.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 18°34 do 18°29 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 21°53 do 21°42 Kozoroga.

Luna bo šla 15. 7. v Kozoroga, 17. 7. v Vodnarja in 19. 7. v Ribi.

Delni lunin mrk bo na nebu v torek, 16. 7., ob 23.37 na 24°04 Kozoroga.


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Mrk v vašem polju uspeha bo spodbudil predvsem rojene na koncu znamenja, Plutonova bližina pa bo vnesla prepričanje, da zdaj pa res morate nekaj storiti ... Vaše želje in nameni bodo veliki, pričakovanja tudi, toda pri stopanju v akcijo se bo zataknilo. Naleteli boste na velike zahteve, pa naj vam jih postavljajo drugi ali pa kar sami sebi. Ne reagirajte na izzive prehitro, Uranova »pomoč« vašemu Marsu lahko prinese kar nekaj škode, k sreči pa se odmikata drug od drugega in kmalu napetosti ne bo več toliko. V službi bodo na vrsti velike naloge, pa tudi precejšen izziv za vaše sposobnosti. S ščepcem preudarnosti boste v tem tednu dosegli veliko. V ljubezni in zlasti pri osvajanju je videti veliko vloženega truda, rezultati bodo pa bolj tako tako.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Teden se bo začel precej turobno, saj sta tako Venera kot Saturn postavljena neugodno, kar ni dobro niti za vaše srčne zadeve niti za denar. Da se bo vse izteklo bolje, bo poskrbel Merkur s prehodom v Raka, s tem pa v polje prilagodljivosti in sprememb, kasneje pa še Luna, ki bo potovala po poljih uspeha in perspektive ter tako odpirala nove možnosti oziroma vsaj vnašala optimizem, češ, da se zvoziti, šlo bo! V pravnih in upravnih zadevah se zadeve lahko iztečejo dobro, če gre za delo prek posrednikov, recimo agentov ali odvetnikov, medtem pa za začetek kakega pravdnega posla zdaj čas ni niti najmanj ugoden. V ljubezni se bo neko dogajanje obrnilo nazaj, kot bi šlo preigravat že znane vzorce in rešitve. Za kaj popolnoma novega na tem področju čas zdaj ni pravi.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Za nekatere spremembe, ki jih izvajate, se bo zdelo, kot da se naenkrat zelo mudi, še posebej to velja za rojene v drugi polovici znamenja. V partnerstvu se vidi nezaupanje, ki pa kot navadno izhaja predvsem iz pomanjkanja komunikacije. Kar zadeva službo in posle, bodo poteze v veliki meri odvisne od drugih, čeprav si boste želeli, da bi bilo obratno. Za konec tedna pa bo nekaj padlo ravno na vas, da opravite ali dokončate. Je pa videti v vašem horoskopu, kot da bi želeli vse narediti na silo. Želeli si boste samo še malo sodelovanja drugih, a to ne bo šlo najbolje. Ali se boste obrnili na neprave osebe ali pa bodo okoliščine proti vam. Morda bi bilo bolje poskusiti enkrat kasneje. Kar nekaj stroškov boste imeli ta teden.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Zelo radi bi se znašli v položaju, ko bi lahko sami odločali o svojih korakih in času. Merkurjeva bližina Soncu bo v tem tednu prinesla nekaj nujno potrebne sprostitve, njegovi odnosi s planeti pa nekatere nove obetavne možnosti, za izkoristek katerih pa ne boste imeli dovolj časa. V torek zvečer pride do mrka v vašem polju partnerstva in sodelovanja, in če to skombiniramo z Merkurjem, ki se vrača, vse kaže na temeljit razmislek o tem, kam vodi skupna pot. V nasprotju s kako drugo priložnostjo, ko ste tudi na ta način razmišljali o svoji (skupni) perspektivi, boste tokrat neprimerno bolj gledali nase in na svoje interese kot pa na »skupnost za vsako ceno«. Srečali boste starega prijatelja ali prijateljico, ki pa bo zelo hitro v breme.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Mars v vašem znamenju se bo ta teden osvobodil tako Merkurja, ki ves čas prigovarja in komplicira, kot Urana, ki napenja vse aktivnosti ter vnaša princip »vroče-hladno«, tako da je težko zadržati zastavljeno smer. Merkurjev prestop nazaj v Raka bo prinesel možnost ustaviti se za hip in premisliti korake, da ne bi po nepotrebnem razmetavali z energijo. Mrk bo predvsem rojenim v zadnji dekadi znamenja prinesel vpogled v neko situacijo, ki ste jo ves čas gledali z drugega, ne čisto ustreznega kota; zdaj bo jasno, katere korake je treba narediti. V ljubezni je videti neko izigravanje ali pa morda ignoriranje, vsekakor ne občutja, ki bi si ga želeli vi. Pri financah so vaše možnosti v tem tednu velike, le svoj notranji glas poslušajte, ko bo šlo za odločitve.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Merkur se bo v svoji retrogradnosti ta teden vrnil v Raka in prinesel neko novo možnost za dobre načrte za naprej – kot bi se spomnil, da prej tega ni opravil dovolj dobro. Obenem se bo tudi izvil tako iz objema Marsa, ki se je kazal kot napet in preveč zahteven, kot iz odnosa z Uranom, ki je vnašal nemir in prehiteval stvari. Končno boste lahko razmišljali in delovali nekoliko bolj v miru. V srčnih zadevah znata biti prva dneva zelo naporna, morda zaradi pričakovanj ali pa kakega nesporazuma, potem pa boste lahko uživali v družbi in ugodnih trenutkih. Morebiten dopust v tem času se lahko spremeni v vrsto obveznosti in skakanja z ene strani na drugo, še posebej če gre za tujino. Dobro načrtovanje vam lahko prihrani marsikatero neprespano noč.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Še en teden, ko bodo nihanja bolj očitna kot sicer. A ne skrbite, situacija na nebu se bo glede tega v nekaj tednih bistveno spremenila, zato vam ni treba razmišljati, da je z vami kaj hudo narobe – ves svet je ta čas v kaki od dilem, kjer se je težko odločiti ... Ker dogajanja ne boste mogli imeti pod nadzorom, si boste delali različne scenarije, da bi vas možni razvoj manj presenetil. V službi in pri poslih bodo želje in naloge zelo velike, realizacija pa bo v veliki meri odvisna bodisi od ljudi, ki imajo dovolj moči vsiliti svoje interese, bodisi s strani okoliščin, ki bodo motile tok, še posebej če bodo povezane s kako staro zadevo ali prakso. Bo pa vrnitev Merkurja prinesla nekaj več možnosti za dogovor, pa tudi trezen pogled na možne opcije.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Razvoj situacije v partnerstvu zahteva nekaj sprememb, in prej ko to spoznate ter se jih lotite, tem bolje bo. Drugače bo v ljubezenskih odnosih, ki se šele razvijajo, tam bo vse videti zelo lepo in ni videti razlogov za skrb. V več primerih v tem tednu se lahko zgodi, da boste zapadli v nekaj konfliktov, ki bodo kratki in ostri, predvsem pa bodo v vaše odnose z drugimi nalili čistega vina. V svojih aktivnostih boste zelo uspešni, malo moti le občutek, da pričakujete, da bodo tudi drugi držali korak z vami. To lahko s seboj prinese tudi napake. Poskusite se pomiriti. Če sta vaš poslovni segment in ljubezensko življenje povezana na kakršenkoli način, lahko na obeh področjih pride do ohladitve.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Tudi za strelce velja, da ne boste imeli čisto vsega pod nadzorom, nakar bo tu in tam zelo zanimivo, saj ne boste vedeli, kako reagirati. Prevaliti vse na druge je odlična rešitev, a se zna zgoditi, da se bodo umaknili pred vašimi puščicami, potem pa bo težava – koga zdaj ustreliti? Če nameravate v tem času vlagati ali si izposojati denar (kredit, lizing, najem), bodite dvojno previdni – bolje je počakati vsaj še dva tedna, da se planeti, ki so ta čas v Raku, premaknejo dovolj naprej, da jih Saturn in Pluton ne bosta več ovirala; to bo kmalu. V ljubezni je videti nekaj kljubovalnih trenutkov, položaji pa so dobri za tiste strelce, ki si zelo prizadevajo uspeti v osvajanju; za takšne, ki čakajo, kdaj bo kaj, ta teden prav gotovo ni dober.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Os jaz-drugi (oziroma jaz-ti) bo ta teden zelo napeta, možnost nesporazuma, spora, razkola ali vojne je odlična. Za uporabiti, če imate namen prekiniti neki odnos, sodelovanje ali partnerstvo, in po drugi strani razlog, da stopite kak korak nazaj, če namenov prekinjanja nimate. Na splošno bo nestrinjanje s početjem nekoga v vaši bližini prineslo spor, v katerem boste močnejši, obenem pa se boste spraševali, zakaj tega niste naredili že prej, saj bi se na ta način izognili mnogim neugodnostim. V poslovnih aktivnostih in komunikaciji boste potegnili nekaj presenetljivih potez, daleč od rutine in tradicije, morda boste s tem presenetili tudi sebe, ne le druge. Pazite, kaj počnete z denarjem!

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Tudi če z nekaterimi idejami, ki so po vašem mnenju odlične, ne boste mogli prodreti, si ne boste pustili dopovedati, da je včasih dobro dvigniti roke in pustiti stvari teči s tokom. Tako je tudi prav, počakajte torej na čas, ko bo zadeva bolj dozorela, do takrat pa se obrnite k drugim izzivom, horoskop kaže, da vam jih ne zmanjka zlepa. Pri poslih in v službi bodo šle stvari drugače od zamišljenega, precej se bo treba prilagoditi, morda sprejeti kaj, kar ni čisto po vaši meri. V ljubezni vse kaže na nekakšno vrnitev korak ali dva nazaj, bodisi v dejanjih ali namenih bodisi v pojavu osebe, ki je že dolgo ni bilo okrog in bo spet malo dvignila adrenalin.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Če malce zanemarimo Jupitrovo pomoč, ki je ni in ni, vse drugo v tokratnem horoskopu govori v vaš prid. Iz napetih planetarnih kombinacij tega tedna morda prav ribe lahko izvlečete še največ, kajti tudi če vam ne gre najbolje, se vedno izvlečete. Planetarna gibanja v znamenju Raka – vključno z Merkurjem, ki se tja vrača – vam prinašajo izjemno kreativnost in skupaj z navdihom rib lahko v tem času naredite izredna dela. Čisto brez težav ne bo šlo, na pot se lahko postavi kako preveliko pričakovanje ali pa spoznanje, da so načrti kljub vsemu previsoki ... Nekaj iskric v domačem okolju vas ne bo ustavilo, ampak prej spodbudilo.