Astro

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 8. do 15. 7. 2019

Bern Jurečič, astrolog
6. 7. 2019, 00.02
Deli članek:

Na srečo bomo imeli ta teden dve pribežališči.

profimedia
meditacija

Tudi če se je Jupiter izmuznil iz T-kvadratov, v katere je bil vpleten kar lepo število tednov zapored, ta teden še ne bo čisto »prost« in pravosmeren, kajti povezave, ki so mu ostale, še vedno po malem prinašajo nezadovoljstvo ali razočaranje, v veliki meri zaradi razkoraka med sanjami oziroma pričakovanji in realnostjo. V nedeljo se je drugič letos na svoji poti navidezno vzvratno obrnil Merkur, kar se bo še najbolj poznalo v prvi polovici tedna na načine, ki jih že dobro poznamo in od njega več ali manj kar pričakujemo. Saj vemo: nesporazumi, nerazumevanje, spodrsljaji, papirji in podpisi in podobno. V drugi polovici tedna bo Sonce postavljeno naravnost nasproti Saturnu in potem še Plutonu, napetosti in distance v odnosih ne bo zmanjkalo, tudi v globalnih odnosih jo bo mogoče opaziti. Dobri dve področji, kjer se da najti pribežališče pred neprijetnim svetom, sta varnost, iskanje varnih poti in zavetja na eni ter »delo na sebi« (osebnostna rast, meditacija, počitek, spanje, regeneracija, tudi jok) na drugi strani.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 15°30 do 22°10 Raka.

Merkur se bo retrogradno premaknil od 4°27 do 2°38 Leva. 

Venera bo ta teden prišla od 5°14 do 13°49 Raka.

Mars bo prišel od 3°46 do 8°13 Leva.

Jupiter bo šel retrogradno od 16°16 do 15°39 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 17°20 do 16°49 Kozoroga.

Uran bo po Biku prišel od 6°06 do 6°17.

Neptun se bo počasi pomikal retrogradno od 18°39 do 18°34 Rib.  

Pluton bo šel počasi retrogradno od 22°03 do 21°53 Kozoroga.

Luna bo šla 8. 7. v Tehtnico, 10. 7. v Škorpijona in 12. 7. v Strelca.

Prvi krajec bo na nebu v torek, 9. 7., ob 12.54 na 16°58 Tehtnice.

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Marsov prehod čez Leva vedno prinaša neko dramo in pa obilo energije, tokrat se bo to prepletalo s kljubovalno energijo Urana po eni (z možnim odrazom na financah; ne ravno prijetnim, da ne bo nesporazuma) in retrogradnim Merkurjem po drugi strani. Lep del vaše energije bo torej usmerjen nazaj ali pa navznoter, ne naprej. Zasačili se boste celo pri tem, da iščete varne korake, češ tveganje pa naj ostane za kdaj drugič. In tako je tudi v redu, saj ne nazadnje obstaja dobro pravilo, ki pravi, da je za dva koraka naprej včasih treba narediti tudi korak nazaj. Ovni tega sicer ne priznavate in raje uporabljate drugo doktrino, to je zabijanje rogov v steno.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

Vaša vladarka Venera je ta čas eden od redkih dobro povezanih planetov, postavljena pa je tako, da kakšnih zastojev ali večjih težav ne prinaša. Lotili se boste odnosov s svojo okolico, sorojenci, sosedi. Od njih lahko pričakujete informacije, sodelovanje in pomoč, če pa se boste lotili razčiščevanja starih dolgov in pri tem ne boste nestrpni ali agresivni, bo tudi to potekalo konstruktivno. Veliko koristi imate lahko od telefona ali kratkih potovanj, medtem ko za posle in stike s tujino, pravne in upravne zadeve ter študij ta čas ni ugoden; če je mogoče, te obveznosti prestavite za dva tedna ali še kakšnega več ... Srčne zadeve prihajajo v prvi plan, vendar je ta čas tam videti tudi veliko megle.

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Obračajoči se Merkur bo tokrat povzročil preglavice ravno tam, kjer je najmočnejši – v komunikaciji, besedi, papirjih, podpisih, prometu, odnosih z bližnjimi. Vsaj v prvi polovici tedna se izogibajte konfliktom, pri katerih bo tam blizu postavljeni Mars zelo rad sodeloval, od tu do krize ali kakšne neželene prekinitve pa ni več daleč. Sicer boste veliko pozornosti namenili denarju, stroškom, financiranju, obveznostim. Našli boste neplačane položnice, zanimale vas bodo druge, obvodne možnosti. Če se vsega lotevate kar sami, vam lahko ponagaja Merkur in boste kaj spregledali ali po nepotrebnem zavrgli. S svojimi nasveti boste pomagali nadrejenim, ki pa tega ne bodo cenili, ker imajo polno glavo problemov.

RAK(od 21. 6. do 22. 7.)

Začetek tedna bo bolj kot ne čuden, nekako zmeden, informacije in dezinformacije se bodo izmenjavale, ne boste se počutili varnih. Marsova povezava z Uranom vas bo aktivirala, Merkur bo k temu dodal še nekaj dodatnih problemov in kmalu boste nabrušeni za trše naloge. Tudi neprijetnejših obveznosti se boste lotili zlahka in z uspehom. Vedeti pa morate, da nič ne bo šlo samo od sebe, če drugega ne, vam Jupiter prav nič ne pomaga. Še več, prinesel bo kak nesporazum s sodelavci ali podrejenimi, najverjetneje v zvezi z razdelitvijo dela in pristojnosti. Na finančnem področju je videti veliko želja in idej, a je dobro iti malo bolj počasi.

LEV(od 23. 7. do 22. 8.)

Imeti Mars v svojem znamenju po navadi pomeni več energije, več naboja, hotenja, iniciative. Bližina retrogradnega Merkurja bo to malo relativizirala z več premisleka, kako in kam, predvsem pa s pojavom potrebe po boljši pripravi akcij, ki jih imate v perspektivi. Če imate občutek, da vam ne gre najbolje zaradi koga, ki vam škodi iz ozadja, se bo izkazalo, da ni čisto tako, preprosto je vzdušje prenapeto in narod okoli vas preveč prestrašen, da bi se lahko odzival mirno. Je pa ta čas odličen za lobiranje, napeljevanje vode na svoj mlin in prepričevanje, pa tudi za meditacijo, regeneracijo ali delo na osebnostni rasti, če vas vleče v to smer.

DEVICA(od 23. 8. do 22. 9.)

Merkur se je v nedeljo obrnil in bo odslej nekaj dni precej neprijeten, potem se bo malo unesel, verjetno že konec tedna. Njegova naveza z Marsom praviloma samo ojača stvari, v vašem primeru občutek, da vam nekdo nekaj hoče oziroma da nimate možnosti vplivanja. Prejeli boste tudi nekaj presenetljivih informacij, takih, ki prepričanja obračajo na glavo. In device seveda spravijo v nova in nova tuhtanja ... Odprite se, pojdite v družbo, razmišljajte o jutri, ne o danes! Nekaj malega težav boste imeli s komunikacijo (telefon?, prevoz?), a to je za retrogradni Merkur »normalno«. Ne nazadnje gre za vašega »vladarja«. Ljubezen se bo ta teden mešala s prijateljstvom. Ni nujno, da je to slabo.

TEHTNICA(od 23. 9. do 23. 10.)

Na splošno bodo vaše poteze in tudi razmišljanje v čim večji meri usmerjeni k jutri, zato načrtujte svoje dejavnosti dolgoročno, ne samo za danes in jutri. Spoznali boste tudi, da je marsikaj bolj odvisno od vas, kot ste mislili, morda bo k temu prispevala ugotovitev, da nekateri samo dajejo videz sposobnosti, v resnici pa težo akcije spretno prenašajo na druge. Torej boste morali nekaj opraviti sami. To pa vam bo prineslo novo mero samozavesti in posledično tudi podjetnosti ali celo prodornosti. Ker bo Mars pri vas do konca julija, ta čas izkoristite za napredek in boljše pozicije. Zdaj ni čas za omahovanje in čakanje na poteze drugih!

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

Če naj bi se premaknili naprej, se je moral pojaviti samo še močni položaj Marsa, in to se dogaja ta teden. Skupaj z Merkurjem bosta prinesla dogajanje in nove možnosti, ne pa tudi lahkosti potez in odločitev. A škorpijoni s tem nimate težav, zato za teden, ki se odpira pred nami, lahko rečemo, da bo prav za vas ugoden. Vendar koraki ne bodo vodili samo naprej, za prehitevanje zdaj čas ni najboljši. Radi bi bili uspešni in iščete najboljše priložnosti, a zdaj se je treba ubadati s čisto sprotnimi zadevami. Komunikacija z okolico (sorodniki, sosedi, sorojenci) se lahko sprevrže v pravo vojno, če obe strani ne bosta pazili pri korakih. Vi seveda poskrbite za svojo, potem pa se odzovite, kot se za škorpijona spodobi ...

STRELEC(od 23. 11. do 21. 12.)

Čeprav se je Jupiter izvil iz grdih konfiguracij, mu še vedno ne uspeva najti prave podpore pri drugih planetih, da bi lahko rekli, da se končno obrača na bolje. Ta neugodna situacija se kar vleče pa vleče ... Kot bi vas hotelo življenje opozoriti, da nečesa že lep čas ne delate prav. Seveda je točnejša informacija odvisna od vašega osebnega horoskopa, a si ne bi bilo slabo vzeti nekaj več časa za razmislek o preteklih potezah (sploh zaradi retrogradnega Merkurja, ki vedno ponuja možnosti za to) in zadolžitvah; strelci znate vse jemati bolj zlahka, tokrat pa to ni najboljša rešitev. V ljubezni bo veliko več filozofije in postavljanja kot pa prave lepote in praktične koristi.

KOZOROG(od 22. 12. do 20.1.)

Sonce bo ta teden potovalo natančno nasproti Saturnu in Plutonu, ki gostujeta pri vas. Ali lahko to prinese napetost oziroma v slabšem primeru celo sovraštvo v kakšnem odnosu, je težko reči, še najbolj je to odvisno od posameznikovega horoskopa, vseeno pa se ustrezno pripravite na kak neprijeten scenarij. Saj veste, če smo pripravljeni, smo močnejši. Namesto da bi druge dojemali kot nasprotnike ali celo sovražnike, bi bilo bolje izkoristiti njihove potenciale v skupno dobro, kajti za sodelovanje vsake vrste so pogoji odlični. Le ego naj ne tolče ven, pa bo takoj bolje. Tudi drugi znajo kaj narediti … Glede financ delujte previdno in počasi, pa se vam ni treba bati.

VODNAR(od 21. 1. do 18. 2.)

Omenjena Mars in Merkur bosta pri vas svoji poti križala na polju sodelovanja, partnerstva in drugih. Najbolj prijazna ravno nista, zato je treba budno paziti, da kaj ne uide izpod nadzora, na primer besede ali pa reakcije. Če bodo prehitre, se lahko zgodi, da boste morali veliko popravljati za nazaj. Tudi sicer se boste ustavljali pri stvareh, mimo katerih greste po navadi na hitro, ne da bi trenili z očesom. Hm, kje je zdaj »velika slika«, tisto, za kar ste vi tu? No, nanjo bo treba še malo počakati, zdaj je čas za druge stvari, na primer urejanje, arhiviranje, pospravljanje, za dobro pripravo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Preplet delovanja Marsa in Merkurja se bo pri vas odrazil v »delanju reda«, pri čemer vas bo tokrat nekaj spodbudilo (ali pa nekdo) in se boste tega lotili bolj na silo kot iz prepričanja. A ne bojte se, Neptun ima dobro družbo in vam bo šlo čisto v redu od rok. Zavihajte rokave in izkoristite ugoden veter. Veliko lahko napravite, in to brez zanašanja ter čakanja na druge. V športu, igri, igrah na srečo, zabavi in tudi ljubezni bi moralo iti veliko bolje kot prej, pa tudi trudili se boste več. Če pa bo šlo kaj narobe, vas bo izvlekla odlična intuicija, ta teden ni treba prav veliko razmišljati. V srčnih zadevah je mogoč nagel preobrat – na bolje.