Astro

Ozavestimo, zakaj smo bili poslani na Zemljo

Kristina Strašek
27. 6. 2019, 00.01
Deli članek:

Vsi iščemo razloge, zakaj se izplača boriti. Razloge, zakaj iti v službo, na primer. Kaj pa če bi začeli iskati tisto, za kar smo bili na ta planet poklicani?

dreamstime
poslanstvo

V današnji družbi je videti, da je še kako pomembno, da se vsi zavedamo našega višjega namena, zaradi katerega naj bi bili poslani na Zemljo.
Po svoje je to skorajda nuja. Čuti se pritisk, sploh če se osredotočimo na družbena omrežja, kjer vsi objavljajo svoja čudovita življenja.
Saj vemo, da temu ni tako, mar ne? Vsi iščemo smisel v nečem drugem, pozabljamo pa se osredotočiti nase. Vsi iščemo tiste trenutke, ki nam dajo kratkotrajni občutek zadoščenja, namesto da bi našli tisto, kar nam bo dalo dolgoročno srečo. Mislimo, da iščemo namen, a v resnici iščemo le spomine, da jih delimo na družbenih omrežjih.

ps
poslanstvo

Tako se poraja vprašanje, kako sploh najti svoj namen … poleg meditacij in pogovora z raznimi spiritualisti. Precej preprosto: pogovorite se sami s sabo. Zakaj mislite, da bo vedeževalka Anja bolje od vas vedela, kaj si VI želite delati? Vsi odgovori so od nekdaj bili v vas. Postavite si prava vprašanje in prišli boste do odgovorov.
Do spoznanja vas popeljejo trije koraki:
1.  Korak: zaprite družbena omrežja
Večina objav je lažnih. Kolikokrat ste videli fotografijo prijateljice, na kateri se joče ali je prestrašena? Bi rekli, da nikoli? Vsi imajo svoja življenja in logično je, da na omrežjih pokažejo le tiste magične trenutke, zaradi katerih so se nasmejali. Ne pokažejo bojev, ne pokažejo solza. Naj ne bodo drugi merilo vašega uspeha.
2.  Korak: zastavite si prava vprašanja
Vsi odgovori so v vas samih. Vzemite si čas (vsekakor ne samo en dan za eno uro, ampak vsaj en teden redno) in odgovorite na naslednja tri vprašanja:
•  Kaj želim zapustiti svojim otrokom (ne samo materialno)?
•  Kaj bodo ljudje o meni govorili, ko me več ne bo?
•  Kako sem pri drugih ljudeh sprožila pozitivne spremembe v življenju?
3.  Korak: Začnite delati na stvareh, ki vam prinašajo veselje!
Drugi korak vam bo pomagal odkriti, kaj je tisto, kar vas veseli in po čem si želite biti zapomnjeni. S tem odkrijete, kaj je vaš namen. Vedite, vedno je cilj v svet vnesti pozitivni učinek. Tretji korak pa je tisti, ki od vas zahteva konkretno akcijo. Vedite, zgolj zavedanje vašega namena in cilja še ne omogoči, da ga dosežete. Potrebna je akcija. Potreben je razmislek, da definirate, kako boste do želenega sploh prišli.