Astro

Jasni znaki, da bi moški ženski le 'zlezel v hlačke'

Edvard Kadič, strokovnjak za govorico telesa
12. 7. 2019, 00.02
Posodobljeno: 12. 7. 2019, 09.05
Deli članek:

Če bi moral na področju govorice telesa izbrati najpogostejše vprašanje, ki zanima ženske v povezavi z zapeljevanjem, je jasno, katero zmaga: Kako prepoznati moškega za eno noč?

dreamstime
moški

Naj kar takoj zapišem pomembno dejstvo, da tako resni kot neresni ljudje prihajajo na našo življenjsko pot v vseh oblikah, velikostih in izvedbah. Osebno sicer nimam predsodkov do hitrih zvez, če obema tako paše. Se pa pri svojem delu pogosto srečujem z bolečino, ki nastane v ljudeh potem in ki se rada globoko zareže v srce, pa tudi v obnašanje ljudi. Zato se bom v nadaljevanju osredotočil predvsem na signale, ki bi dekletom lahko pomagali k hitrejšemu prepoznavanju tako imenovanih plejerjev (iz angl. besede player, tj. igralec).

Prepričevanje

Osnovni motiv (predvsem) moških, ki jih štejemo v to kategorijo, je seveda čim hitreje ženski zlesti v hlačke. Torej, čim hitreje z dekletom imeti spolni odnos. Če izhajamo iz dejstva, da si večina ljudi želi trajnejše odnose in da opazovana skupina moških svoje ambicije ne izrazi jasno že takoj na začetku, gre v bistvu za nekakšno manipulacijo z drugimi osebami.

Temeljna strategija, s katero moški dosegajo tovrstne cilje, je prepričevanje. Gre za vsem nam precej dobro znano strategijo, s katero si pridobimo vpliv na druge ljudi. V bistvu gre za nekakšno upanje, da bomo prek vplivanja uspešno spremenili obnašanje osebe, s katero smo v stiku. Omenjeni plejerji so torej ves čas soočeni z dejstvom, da morajo primerno vplivati in praktično v trenutku prepričati dekle, da jih vzljubi. Večinoma se zanašajo na preverjene strategije, ki jih preostali v splošnem uporabljamo za ustvarjanje dobrega prvega vtisa. Torej, želijo v očeh dekleta izpasti predvsem atraktivni, šarmantni in uspešni.

En velik jaz

Vendar prav na tej točki trčimo ob pomembno razliko med plejerjem in nekom, ki si želi trajnejšo zvezo. Plejer mora zgolj biti videti tako kot nekdo, ki si želi trajnejše zveze, medtem ko je tisti, ki si res želi trajnejše zveze, takšen že sam po sebi.

Plejer mora torej prevzeti in ponotranjiti zelo problematične lastnosti, kot so manipulativnost, osredotočenost izključno nase in neiskrenost. Omenjeno mora izvajati, če seveda želi iz odnosa prejeti zgolj spolni vidik, nikakor pa ne kakršnekoli vezanosti in še manj seveda tudi obvez.

Iz do zdaj povedanega lahko sklepamo, da je večina plejerjev precej narcisoidna. Pri takšnih osebah hitro opazimo naslednje obnašanje: ne poslušajo nas pozorno, ves čas je samo en velik jaz, jaz in ponovno jaz, opazno je tudi nespoštovanje pravil (npr. v lokalu) ter črno-belo obnašanje v smislu: jaz imam prav in ti se motiš. Da o izjemno hitri užaljenosti sploh ne izgubljamo besed.

Na preži

Vendar je omenjeno zgolj nekakšen temelj, ki pa je precej težko uporaben v hitrem tempu vsakdana. Če zapišem nekoliko za hec: ni tako malo takšnih oseb okoli nas. Zato bom vse skupaj malo poenostavil in naštel nekaj očitnejših vidikov:

Nevljudno, celo nekoliko grobo obnašanje do preostalih udeležencev, na primer zabave, omizja, ki se želijo vključiti v pogovor. Plejer namreč druge razume kot motnje na poti do svojega cilja, tj. na poti do postelje svoje trenutne izbranke. To opazimo kot obračanje stran in izključevanje s telesom, neodzivnost obraza na nedolžne šale, včasih celo jezen odziv na sicer popolnoma nedolžne opazke.

Zelo opazno flirtanje z drugimi udeleženkami zabave kljub temu, da že ima svojo izbranko pred nosom. Gre predvsem za upravljanje s časom, kakorkoli se to že grozno sliši. Če imaš na voljo omejen čas, je seveda izjemno pomembno, kako ta čas izkoristiš. Če ima torej na voljo samo par ur na zabavi, je za takšno osebo ključno, da izbere najbolj voljno žrtev. Kar pomeni, da mora biti ves čas na preži in si ustvarjati nove in nove možnosti. Če opazi, da mu z vami stvari ne gredo najbolje, vas bo tudi nemudoma zamenjal z drugo. Časa pač nima neskončno na razpolago.

Izogibanje fizičnim stikom, ki ne vodijo v nadaljnji razvoj proti intimi. To pomeni, da ne bo nobenih prijateljskih objemov, dotikov ali česarkoli podobnega, če boste kot ženska dovolj hitro omejili dotikanje na »splošna« področja dotikanja. Celo več, kaj hitro boste ob opazovanju njegove govorice telesa ugotovili, da je v vaši družbi dolgočasno in da bi bil vaš novi znanec še najbolj srečen, če se vse skupaj kar čim prej zaključi.

Seveda so omenjeni trije vidiki zgolj nekoliko bolj očitni. Ker gre praviloma za tako imenovane sestavljene slike, kjer je razumevanje nekoliko bolj kompleksna zadeva, vam priporočam, da se razumevanja govorice telesa lotite nekoliko bolj sistematično. Še posebej ker ni prav velikih razlik med plejerji in plejerkami. 

Pridružite se nam na primer na naslednji delavnici Govorica telesa, prva priložnost je že jutri, v soboto, 13. julija.

Za koga je primerno?

- za vse, ki že nekaj veste in bi radi izvedeli več,

- za vse, ki branje govorice telesa uporabljate pri delu,

- za vse, ki želite izboljšati svoje komunikacijske, sposobnosti,

- za vse, ki vas to področje res zanima.

Kako poteka Masterclass?

- začetek ob 9h, končamo ob 15h,

- skupina max 8 oseb,

- ukvarjamo se s konkretnimi primeri,

- možnost konkretnih vprašanj ...

Vse informacije najdete TUKAJ!