Astro

Vsak barvni odtenek ima moč nad našo dušo

(snč)
2. 7. 2019, 00.01
Posodobljeno: 2. 7. 2019, 00.02
Deli članek:

Moči, ki prihajajo iz barv, delujejo na našo nrav - lahko povzročijo večjo vitalnost ali zazibljejo v depresijo. Vsak barvni odtenek deluje na dušo in telo.

dreamstime
modra

Neharmonične in temne barve so izraz nižjih nihajnih števil. Te frekvence izzovejo telesno neugodje in spremenijo tudi videz. Barvi, ki ničesar ne povesta, siva in črna, ne izzoveta v človeku ne veselja ne ugodja.

Svetle, to so uravnotežene in harmonične barve, pa v ljudeh spodbujajo pozitivno in tako pomagajo celo pri zdravljenju bolezni.

NEŠTETE IZBIRE

Človek izbira barve in oblike za svojo obleko, stanovanje in okolje glede na svoje stanje zavesti in svoj značaj.

Zbrali smo nekaj razlag, kaj izbira določene barve pomeni, in tudi nasvetov, kakšna bi nam glede na stanje morda najbolj ustrezala, sploh če si želimo duhovno rasti.

Nervozni ljudje naj bi dajali prednost zeleni in svetlo modri barvi. Nežno modra ne le pomirja živčnost, ampak ima tudi to dobro lastnost, da pri uravnovešenem človeku deluje ustvarjalno, še posebej če je pretkana z nežnim zlatim odtenkom.

Zelo zgovorna je tudi rdeča barva. Človek, ki daje prednost rdeči in temno rdeči barvi, zagotovo ni uravnovešen. Je dinamičen in redoljuben, a nepreračunljiv. Svetlo rdeča barva in temno rožnata pa izražata oplemenitenje duše. Kdor daje prednost tema barvama v svojem stanovanju, naj jima doda zlat odtenek, ki ju omehča in prinaša sonce v duševnost. Temno rdeča barva v povezavi s črno pa je očiten znak trdote, ki duhovno rast zelo zavira. Nasprotje so nežno rdeča ali zelena, svetlo modra, bela, nežno vijoličasta ali topla rjava barva, ki so znak duhovnega prebujenja.

Prav poseben pomen imata smaragdno zelena barva, saj simbolizira moč volje in posreduje uravnoteženo moč odločanja, ter nežno vijoličasta z malo bele. Barva španskega bezga namreč v povezavi z uravnoteženim in lahnim zlatim tonom daje človeku odločnost in pogum.

Profimedia
španski bezeg

Omenimo še svetlečo modro, ki je v duhu nosilna moč modrosti, prav tako elementarna moč, ki je predvsem iz duhovnih ustvarjalnih atomov. Modra je barva umetnikov in oblikovalcev, za katere je značilno, da občutijo notranji dah večnega duha in gredo bolj po božanski poti kot po poti sveta.

ZANIMIVOSTI

Sobe in hodniki v bolnišnicah so pogosto brez okrasja in v sivem, kar bolnikom jemlje moč in pogum, ki bi ga potrebovali. Svetle barve in prijetna okolica bi zdravljenje spodbujale. 

Rdeča je fin dinamični element, a če se z njo pretirano obdaja občutljiv človek, povzroči živčnost. Slabi živci pa slabo vplivajo na celotno telo.

Rjava deluje pomirjevalno, vendar je kot barva zemlje nosilka materialnega.

"Barve, oblike in vonji, ki obdajajo človeka, so zrcalna slika njegove duše."