Astro

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 24. 6. do 1. 7. 2019

Bern Jurečič
23. 6. 2019, 00.19
Posodobljeno: 23. 6. 2019, 00.20
Deli članek:

Če za kak teden astrologi zapišemo kaj neprijetnega, smo v nevarnosti, da bomo obtoženi "potapljanja ladjic". Potem raje uporabljamo celofan, pa je volk sit in koza cela.

dreamstime
zvezde

A ko smo potem ob kakšni priložnosti vprašani, ali se v zvezdah vidi, da gre vse narobe, ni dobro reči, češ da smo to hoteli zapisati teden za tednom ... V resnici se v ozadju dogaja veliko agend, o katerih pridni mediji seveda ne govorijo. Smeti pa vreme pa stiskanje pasu pa vse-več-mobinga pa migranti pa politični pritiski (in nameni, o katerih k sreči ne vemo dosti, sicer bi nas bilo še bolj strah) pa korupcija pa rožljanje z orožjem pa spet smeti ... in vrtiljak gre naprej. Horoskopi pa so večinoma napisani prav prijetno: "srečali boste pravega moškega" pa "zadeli boste na lotu" pa "vse se vam odpira" in podobno. Pa malo pozabimo na tiste navedbe iz prejšnjega stavka. In vrtiljak gre naprej.
Ta teden ni videti prijeten, nekako čuden bo. Kot bi se pokvaril kompas. Ni nujno, da bo poln nesreč ali česa še slabšega, le akcije bodo šle nekako mimo, pa nesporazumi bodo cveteli, na kar smo se v zadnjem času že kar navadili – da govorimo drug mimo drugega. A tudi to bo bolje, v mesecu dni ali pa še prej. Vmes bi bilo bolje biti na dopustu. Da vtem "ta grdo" odplava mimo ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 2°09 do 8°49 Raka.

Merkur bo prišel od 27°18 Raka do 2°33 Leva, v katerega bo vstopil 27. 6.

Venera bo v tem tednu prišla od 18°06 do 26°40 Dvojčkov.

Mars bo prišel od 24°52 do 29°19 Raka.

Jupiter bo šel retrogradno od 17°49 do točno 17° Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 18°21 do 17°51 Kozoroga.

Uran bo po Biku prišel od 5°39 do 5°54.

Neptun se bo komaj opazno začel premikati retrogradno, le do 18°42 Rib.  

Pluton se bo počasi premikal retrogradno od 22°22 do 22°13 Kozoroga.

Luna bo šla 25. 6. v Ovna, 27. 6. v Bika in 29. 6. v Dvojčka.

Zadnji krajec bo na nebu v torek, 25. 6., ob 11.46 na 3°34 Ovna.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Morda bi bilo še najbolje napisati »teden za pozabo«. Pa ne da bi šlo kaj zelo narobe, le ves čas bo kaj nejasnega, akcije bodo kot udarci mimo, informacij preveč, a pravih ne veliko ... Predvsem pa bo vse potekalo počasi, nič kaj po vaših notah. Težišče vašega zanimanja se bo prestavilo na stare, že znane, domače oziroma varne teme. Bližina Marsa, vašega vladarja, in Merkurja ne bo zmanjšala vaše odločnosti, le napredovanje bo šlo po bolj odmerjenih korakih, upoštevajoč bližnje in njihove potrebe. Merkurjev prehod v Leva bo le malo pospešil zadeve. Če niste začrtali letošnjega dopusta, boste to storili zdaj. Za umetnike in igralce med ovni je ta čas odličen, zlasti za tiste, ki delujejo doma ali znotraj kake institucije.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.) 

Vaša Venera je trenutno precej razpeta, to pot med ustvarjalnimi energijami in idejami, ki napovedujejo razcvet in napredovanje, ter zavestjo, da se zaradi okoliščin tega ne bo dalo doseči. Ko se bo Venera premaknila dovolj daleč od Neptunovega vpliva, to pa bo še nekje v drugi polovici tedna, bo dosti bolje, čeprav kakega premika ne bo videti, kar znašli se boste v drugačnih mislih ... Nekaj pomembnih premikov boste naredili na polju odnosov z drugimi, kjer bodo prevladovale povezovalne energije. Precej komunikacije je videti in kratkih poti, če pa boste imeli od tega kako korist, še toliko bolje. Kar zadeva finance, bodite vsaj v prvi polovici tedna skrajno previdni – toliko je negativne energije na tem polju, da je verjetnost, da gre kaj narobe, zelo velika. V ljubezni je na vrsti vrnitev nekaj korakov nazaj – kar se bo izkazalo kot dobro.


DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Vaš vladar Merkur se ta teden seli v Leva in se izvija iz pritiskajočega objema Saturna in zlasti Plutona, počasi se ne boste več počutili nemočne zaradi preveč naloženih bremen, vse bolj sistematično se boste lotevali tega kupa in ga na koncu močno zmanjšali. Pazite se, da vas kdo ne zavede v napačno smer, na primer s kako nepravilno informacijo, ni nujno, da bi bilo to namerno, s takimi manevri lahko izgubite ogromno časa in energije. V službi marsikaj ni jasno, vi pa se boste uspeli dobro ograditi od tega in se ubadati predvsem s seboj in svojo potjo. Glede financ je napetosti v zraku veliko, lahko bi bile tudi že položnice v nevarnosti ali pa bi razmišljali o odpovedi letovanja. Proti koncu tedna bo glede vsega tega informacij več, vi pa boste mirnejši.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Za akcijo in korake naprej je tokratni horoskop zelo ugoden, a kaj ko se boste skoraj gotovo ustavili za vsako malenkost, sploh če bodo kje vpletena čustva ali pa vaši bližnji; če se vam na pot postavi sentiment, potem navadno ne greste nikamor ... Merkurjev prehod v Leva bo prinesel praktično razmišljanje, preštevali boste denarce in kupčkali, kaj vse si lahko privoščite.

V partnerstvu oziroma zakonu zlasti rojenih med 10. in 15. julijem lahko pride do nalaganja prevelikih bremen, ker boste prepričani, da to »morate« speljati prav vi, posledično pa lahko pride do vse večjega nereda v odnosu. V izogib eskalaciji napetosti se ta čas raje dogovorite za »zamrznitev« reševanja problematike in se odpravite na izlet ali na dopust.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Venera in Jupiter sta te tedne postavljena dokaj neugodno, kar seveda pomeni, da vam ne bo vse šlo kar samo od sebe. Če se boste veliko ustavljali in poskušali obračati smer dogajanja, se lahko zgodi, da ne boste opravili niti tistega, kar navadno obvladujete z levo roko. Da bo za to kriv kdo drug, ni treba ponavljati. Kar zadeva finance, tudi take, ki prihajajo s strani, se bo vse zdelo lepo, skoraj gotovo pa bodo visoka predvsem pričakovanja, izpolnitev bo bolj pičla. V tem tednu ne mešajte prijateljstva z denarjem, to se ne bo obneslo. Ljubezen se bo v tem tednu mešala s prijateljstvom, ni pa rečeno, da bo to kaj slabega, vsekakor bo zanimivo. Pravzaprav se vam bo zdelo, da so pogoji za to, da bi se vse lepo uredilo, čisto pravi, a nekako ne steče.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Merkur se ta teden seli v Leva, še bolj pa bo ugodno dejstvo, da se bo obenem izvil iz neprijetnih povezav s planetoma v Kozorogu, ki sta dodobra zavrla vaša prizadevanja, predvsem z višanjem zahtev z vseh strani. Ostala mu bo družba Marsa, ta pa prinaša energičnost in podjetnost, tudi če ta čas s še bolj majhnimi koraki. Veliko boste razmišljali in analizirali, vprašanje pa je, kaj od tega boste povedali drugim. V partnerstvu je videti neko nejasnost ali celo razočaranje, bi pa bilo dobro najprej pomesti pred svojim pragom, preden greste karkoli razčiščevat, sploh stvari za nazaj, ki so si jih drugi tudi zapomnili, ne samo vi. Naloge v službi bodo obvladljive, kanček hladnokrvnosti lahko reši težave; naredite stvari po svoje.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Gruča planetov v Raku se bo vam poznala na področjih službe, poslov in statusa. Tja boste vlagali precej več energije kot po navadi, rezultati pa bodo nekoliko počasnejši, a vseeno vse boljši. Informacije, ki jih boste iskali za razširitev ali večji uspeh, se bodo izkazale za nezadostne, neuporabne ali pa napačne. V drugi polovici tedna vam bodo v pomoč zveze in poznanstva, tega pa ne iščite v zvezi z nepremičninami, posestjo ali reševanjem domačih problemov; v teh primerih bo vpletenih preveč čustev, da bi lahko prišlo do pravilne presoje. Morebitna tegoba z zdravjem bo verjetno temeljila na psihi in bo le prehodnega značaja.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Vaše težnje k napredku, preboju ali izboljšavi stanja bodo tokrat velike, spodbujene z odlično povezavo Sonca in Urana ter okoliščinami, ki se v skladu s tem postavljajo v vašo korist. Trenutno ste nagnjeni k prevzemanju prevelikih bremen nase, s tem da drugi tega niti ne opazijo, kaj šele, da bi ta trud cenili. V poslih bodo v drugi polovici tedna možni hitri premiki na bolje čisto po sreči, toda po vsakem se ustavite za hip in premislite o naslednjem koraku, saj ne bo šlo ves čas samo navzgor. V ljubezni bo nekaj »prelepo, da bi bilo res«, toda s tako močno postavljenim Neptunom se ne da nič predvidevati, sploh pa ne v dolgoročno ugodni smeri. Bilo bi dobro, če bi znali ostati na trdnih tleh, saj s tem vrnitev v realne okvire ne bo težavna.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
V tem tednu planetarne energije niso simpatične, večina stvari bo šla nekako mimo ali pa neskladno s pričakovanji. Dogajanje okoli vas v tem času ni toliko odvisno od vas kot od drugih, ravnotežje lahko vzdržujete z dobro voljo, pozitivnim pristopom in koristnimi nasveti. Povezanost s tujino, tudi če samo prek spleta, je za vas lahko izredno ugodna, a šele v drugi polovici tedna, znanje jezikov pa se zdaj lahko izkaže kot izjemna priložnost za napredek. V ljubezni se boste odločili končati neki nesporazum oziroma neko prakso, ki po malem moti že dalj časa. Kar zadeva finance, velja biti zelo previden, proti koncu tedna se boste lahko sprostili, ker bo neka nevarnost mimo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Spremembe, ki se kažejo na obzorju, boste večinoma lahko speljali samo v sodelovanju z drugimi, zato preklopite svoj način delovanja s »solo« na »timsko delo«.

Vaš zdaj že kar »stalni gost« Pluton bo v tem tednu spet enkrat precej aktiven in spet boste imeli občutek, da »morate« kaj narediti in da je prav od vas odvisno, kako se bodo zadeve speljale. A pogosto ni čisto tako in tudi tokrat velja, da naredite samo tisto, kar je v resnici vašega. Svoje delo boste namreč opravljali dovolj dobro, da vam ne bo mogoče nič očitati, za vašo samovoljno pomoč pa vam tako in tako nihče ni hvaležen, kvečjemu s tem lepo navajate ljudi, da boste to počeli tudi še naprej … V ljubezni veje dober veter, v prometu pa se pazite lastne napake ali spregleda.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V sosledju tednov, ko energije niso ravno na vaši strani, se najde tudi takšen, kot je tokratni, ko Uranova dobra povezanost nakazuje premik naprej. In četudi morda ne bo šlo za kaj velikega, bo še občutek, »da se premika« in da lahko kaj naredite tudi sami, čisto dober. Venera in Jupiter sta medsebojno postavljena zelo neprijetno, do pokvarjenosti ali vsaj izkoriščanja situacije ni daleč, zato pazite pri odnosih s prijatelji, pa tudi z bližnjimi ljudmi, da vas ob kaki priliki ne bi speljali na led; tudi pri otrocih bodite pazljivi, bolj so prebrisani, kot si mislimo ... V srčnih zadevah je videti nekaj zamegljevanja ali v najboljšem primeru idealiziranja, še posebej v primeru, če gre tudi za kak denar, od tu do razočaranja pa ni daleč.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Na začetku tedna boste preobčutljivi na vse dogajanje okrog sebe, na besede in tudi namene. Neptunove povezave tokrat niso niti najmanj ugodne, realnost in sanje bodo pomešane kot že dolgo ne. Zanašanje na stare in preizkušene poti se ne bo dobro obneslo, zdi se, da se boste morali opogumiti in si utreti kako novo stezo. K sreči se bo kar nekaj neugodnih planetarnih povezav razklenilo čez teden, pa še Merkur bo prestopil v Leva, že konec tedna boste bolj trdno na svoji poti. Za ukvarjanje s športom in oblikovanje telesa čas ne more biti boljši, kot je. V ljubezen boste vložili veliko sveže energije, in če boste pri tem jasni in dorečeni, bi se moralo odvijati odlično.