Astro

21. junij: solsticij, čarobna poletna noč in praprotno seme

Mojca Gregorčič, astrologinja
21. 6. 2019, 09.00
Posodobljeno: 21. 6. 2019, 09.00
Deli članek:

Danes je dan sončevega obrata in začetek poletja.

Profimedia
Starodavna ljudstva so verjela, da je bila boginja našega planeta Gea v tem času noseča.

Sonce bo prestopilo v znamenje raka, se navidezno ustavilo za nekaj dni, nato pa sledi obrat in pot nazaj proti ekvatorju in južni poloobli, nam pa se začenjajo krajšati dnevi.
Poletni sončev obrat je vrhunec leta in v duhovnem pomenu je to trenutek, ko se odpirajo energetska vrata, ko je omogočen prestop med svetovi, ko se zamenjata zunanji in notranji cikel zemlje, mi pa se vedno bolj zavedamo pomena svojega notranjega, duhovnega sveta, svoje podzavesti, svojih dejanskih potreb. Pojdite v sebe in se predajte občutkom, občutite povsem drugačne energije kot mesece nazaj, ko je bilo vse usmerjeno v rast, v novo.
Po ljudskem in krščanskem koledarju je kresna noč na predvečer godu Janeza Krstnika – 23. junija, ki je nadomestil poganske Kresnika. S tem dnevom so povezane številne šege in navade, poleg kresov na slovenskem poznamo mit o praprotnem semenu. Če na kresno noč damo seme praproti v žep, lahko postanemo nevidni ali pa pridobimo sposobnost komuniciranja z živalmi.
Z astrološkega vidika pa bo danes prijeten dan, še posebej za ženske, Luna je v harmoničnem aspektu z Venero in Jupitrom, popoldan pa bo umirjeno z Luno v prazno.
In ne pozabite, današnja noč ima posebno noč, naj bo čarobna, pa kjerkoli že boste. Uživajte v poletju po svoji meri. Jaz zagotovo bom.