Astro

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

(snč)
24. 6. 2019, 00.02
Posodobljeno: 25. 6. 2019, 00.00
Deli članek:

Psihologi so prepričani, da lahko na podlagi strahu, ki ga ima nekdo do določene živalske vrste, opredelimo človekove osebnostne lastnosti.

Profimedia
pajek

Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na vprašanje, katere živali od spodaj naštetih se najbolj bojite. Odgovor pove veliko o vaših osebnostnih lastnostih.

Torej, katere živali se najbolj bojite?

Pes

Ste nezaupljivi in zelo introvertirani. Velikokrat v življenju se vam je zgodilo, da so prijatelji izdali vaše zaupanje. Težko pozabljate, še težje oproščate. Ljudem ne verjamete.

Profimedia
Strah pred mačko kaže na to, da vam preveč pomeni mnenje drugih.

Mačka

Bojite se prihodnosti in tistega, kar prinaša s seboj. Niste samozavestni. Radi imate odprte ljudi in vedno želite vedeti, pri čem ste. Absolutno preveč vam pomeni mnenje drugih.

Kača

Želite imeti vse pod kontrolo. Trudite se biti vedno močni in težko sprejmete svoje slabosti, pa tudi slabosti drugih ljudi. Niste fleksibilni in težko se predate čustvovanju.

Pajek

V otroštvu vas je mama preveč ščitila ali pa je bila izjemno avtoritarna. Imate potrebo, da vse razčistite, in se bojite situacij, ki jih težko razumete. Težite k temu, da imate na vseh življenjskih področjih postavljena pravila.

Strah pred pajki je med najpogostejšimi in ima celo strokovno ime: arahnofobija.

Profimedia
miš

Miš

Ste zamerljivi in težko komunicirate z drugimi. Bojite se neprijetnih situacij, saj se v njih preprosto ne znajdete. Neuspeh težko prenašate, umikate se tudi takrat, ko se vam ne bi bilo treba.

Osa

Ste hitri in nepotrpežljivi, kadar želite nekaj ustvariti. Jezijo vas nesmiselne in nepomembne življenjske situacije. Ste žaljivi in prepirljivi.

Profimedia
netopir

Netopir

Nagnjeni ste k temu, da verjamete v čudne in nenavadne dogodke in situacije. Najbolj se bojite sebe ter velikokrat ovirate svoje potenciale. Skušate se izogibati neprijetnim situacijam, ker v vas živi prepričanje, da jim niste kos.

Podgana

Veliko preveč skrbi si nakopljete v svojem življenju. Težave poveličujete, namesto da bi nanje pogledali realno. Obremenjeni ste z drugimi in njihovim mnenjem. Ne zaupate ljudem, ki brez ovinkarjenja povedo svoje mnenje.

Sicer pa strahovi pred živalmi niso prirojeni, temveč privzgojeni ali plod izkušnje, zato se jih tudi dokaj preprosto ozdravi.