Astro

Marjan Ogorevc o tipični ženski bolezni pravi ...

Marjan Ogorevc, bioterapevt in pisatelj
19. 6. 2019, 00.39
Posodobljeno: 19. 6. 2019, 00.40
Deli članek:

Predmenstrualni sindrom je tipična ženska težava, povezana s partnerskim odnosom oziroma z odnosom do moških in do svojega spola.

pixabay
ženska

Izražen PMS je brez izjeme, vsaj v mojih terapevtskih primerih, povezan s tem, da ima ženska podzavestno agresijo do moških, čeprav ni nujno, da to odseva na svojega partnerja. Njen odpor se lahko nanaša na očeta, brata, šefa ali pa jo preprosto moti patriarhalna družba.

Kaj pomeni agresija v tem kontekstu? To ne pomeni, da ženska na nekoga kriči ali ga napada, ampak da nenehno izraža nestrinjanje z njegovim ravnanjem, ga obremenjuje s pričakovanji do njega, s pogojevanjem in podobno. Moški se ne odziva v skladu z njenimi pričakovanji, zato v njej narašča napetost, agresija, ki se prenaša na njun odnos.

POVEZAVE

Po tradicionalni kitajski medicini so jetra energijsko gledano povezana z menstrualno krvjo. Jetra poškoduje jeza in jeza do moškega poškoduje prav tisto komponento energije, ki vpliva na menstruacijo. Strokovnjak tradicionalne kitajske medicine zna pri ženski postaviti diagnozo zgolj po menstrualni krvi – opazuje njeno barvo, gostoto in strdke, poleg tega upošteva prisotnost bolečine ob menstruaciji, njen čas trajanja in drugo. Na PMS vpliva tudi vse, kar ženska nosi v svoji podzavesti, seveda pa, kot sem že poudaril, odnos do moškega in travme, ki so nastale v njunem odnosu, in tiste iz odnosov s prejšnjimi partnerji.

Na PMS vplivajo tudi programi, ki ste jih prinesle od svojih prednikov po materini strani. Če je na primer babica imela slabe odnose z moškimi, je do njih gojila jezo in je imela težave z menstruacijo ter se je podobno ponovilo pri mami, se je verjetno ta program prenesel naprej, zato vam priporočam, da ukrepate in se ga osvobodite. Če je zelo hudo, se je treba obrniti na medicino, ki bo izključila obolenja, sicer pa je pametno – poleg očiščevalnega procesa – preveriti svoja prepričanja in se znebiti navlake prejšnjih generacij. Za to ne potrebujete terapevta, dovolj je, da se poglobite v izkušnje svoje mame, preverite njen odnos do moških, njene ginekološke težave in jo morda povprašate o splavih.

Če je vaša mama kdaj splavila, ste po njej prejeli destruktivno energijo v latentnem stanju. Te energije so lahko vzrok za njene in vaše ginekološke težave. Ne pozabite, da je bil splav za generacije naših staršev pogosto edino kontracepcijsko sredstvo. Na terapijah sem srečeval ženske, ki so imele tudi po deset splavov. Tisti, ki zaznava energije, lahko občuti, da je energija splava zelo zoprna, precej je podobna energiji rakave tvorbe.

dreamstime
Precej žensk živi samih, ker si ne morejo najti partnerja – zanj so si pač postavile previsoka merila.

REŠITVE

Enako kot za druge težave imamo zdravilo tudi za ženske bolezni. Pri sebi si recite: »Ozavestim, razrešim, odprem se, sprejmem življenje, kot ga imam, sprejmem sebe kot žensko, svoje telo, upam si uživati v svojem telesu in sem odprta za življenje, ne pogojujem nenehno in ne postavljam si nedosegljivih meril.«

Poznam kar nekaj žensk, ki živijo same, ker si ne morejo najti partnerja. Merila, ki so jih postavile za svojega življenjskega sopotnika, so kot previsoka letvica za skok v višino – nihče je ne preskoči, torej bi jo bilo treba znižati. Odprite se raje partnerju, ki vam je namenjen. Če ne gre drugače, pa najprej malo povadite. Če ga boste našle, pa to vseeno ne bo zveza za vse življenje, se ne vznemirjajte. Ženske rade razmišljate o zgodbi, kako bosta s partnerjem skupaj osivela, a moški imamo drugačne programe in na začetku ljubezenske zveze jih večina ne razmišlja, da si s to žensko ustvarja dosmrtno zvezo. Za moškega so povsem normalna kakšna drugačna pričakovanja, le ženska ga lahko prepriča, da ostane. V današnjem času nihče več ne kupuje mačka v žaklju, ampak mora videti, kako ta maček lovi miši.

SPREJEMANJE

Porušeno energijsko stanje vpliva tudi na vnetja rodil. Podobno kot pri vseh boleznih rodil lahko iščemo razloge v nesprejemanju sebe, v nezadovoljstvu s svojim telesom ali v nezadovoljstvu s partnerjem. Kot sem že povedal: ko stopamo v zakon, ženska upa, da se bo moški spremenil, in se ne spremeni, moški pa upa, da se ženska ne bo spremenila, a se spremeni.

In tu imamo težave. Ženske, če imate kakršnekoli vnetne procese na rodilih, se vprašajte, kakšen je vaš odnos do moških nasploh, do partnerja, do telesa, do spolnosti, ali morda ne obsojate tistih spolno aktivnejših in tistih, ki imajo več partnerjev, ter po nepotrebnem moralizirate. Če svojega telesa ne sprejemate ali ga celo zaničujete, ker z njim niste zadovoljne, vam seveda telo to sporoča z energijsko blokado. V vsaki energijski blokadi se na vseh sluznicah zlahka razvijajo patogene bakterije, virusi in glivice.

Primož Lavre
Marjan Ogorevc

O raznih vrstah bolezni in vzrokih zanje avtor piše tudi s svojih knjigah Karmična diagnostika, Spreminjamo sebe, spreminjamo svet in v svoji še "sveži" Človek, kam greš?

Članek Marjana Ogorevca o vzrokih za obolelo prostato pri moških, pa si lahko preberete TUKAJ!