Astro

Pred svojimi nezdravimi mislimi se lahko zaščitimo

(sm, snč)
6. 6. 2019, 07.00
Deli članek:

Naš duh pritegne k nam osebe in dogajanja, ki jih nezavedno želimo. Lahko pa se naučimo obvladovati svoje miselne vzorce in zaščititi svojega duha pred nezdravimi mislimi.

dreamstime
dihanje

S prevzemanjem odgovornosti za svoje miselne navade bomo začeli obvladovati svoje življenje. Le ko svoje misli osvobodiš negativnosti, lahko živiš v notranjem miru.

Vsakdo od nas včasih doživi težak dan, ko gre morda vse narobe. Če se vedno predamo težkim občutkom, ki ga spremljajo, lahko postanemo pesimistični in depresivni. Preden dopustimo, da nam misli uidejo v negativno polje, lahko to preprečimo s pomočjo vaje. Res je, da je sprva lažje ostati negativen, vendar ko spoznaš negativni vzorec svojih misli, lahko spremeniš ta ritem. Bodi iskren s seboj in razmisli, ali si morda sam vir svoje nejevolje, preden kriviš druge, okoliščine ali pa vreme. Morda potrebuješ le počitek in malo miru. Nič pritiskov, nepotrebnih vprašanj, samo mir sam s seboj.

Namesto da se jeziš, če te popade nejevolja, naredi to vajo, da v sebi prebudiš pozitivni način razmišljanja. Po njej nas popelje učiteljica joge Sabrina Meško.

NOTRANJI DIALOG

Četudi sem še tako nezadovoljen s seboj, sem hvaležen za vse srečne trenutke svojega življenja. Prišel sem do točke odločitve za zdravo in prijetno uživanje svojega življenja. Odpiram se vsem zdravim energijam in dobronamernim bitjem. Pred vsemi nezdravimi ali nezaželenimi energijami sem popolnoma zaščiten. K sebi bom pritegnil srečne okoliščine in ustvaril prostor za srečo in veselje.

VIZUALIZACIJA

Poišči miren in nemoten prostor. Sprosti se in usmeri pozornost na svoje dihanje. Dihaj počasi in globoko skozi nos. Pri očiščevanju samega sebe vseh nezdravih energij ima dihanje odločilno vlogo. Z vsakim izdihom se bolj sproščaš in počasi se potopiš v stanje notranjega miru.

S poslušanjem svojega dihanja umiriš svoje misli, pustiš jih, naj same odtavajo in se razblinijo v šumenju dihanja. Če tvoja pozornost za hip uide z njimi, jo usmeri nazaj v dihanje. Bodi potrpežljiv in prijazen s svojim duhom in s samim sabo. Sedi in dihaj.

Predstavljaj si, da si na poti v vasico, meglen dan je in žive duše ni na spregled. Sprehodiš se med hišami in sredi vasice naletiš na kamniti stolp. Obkrožiš ga in najdeš vrata. Priprta te vabijo v pustolovščino. Odpreš jih in zagledaš stopnišče, ki vodi v neverjetne višine. Začneš se vzpenjati po stopnišču. Zgrajeno je iz belih kamnov. Z vsakim obratom nadstropja prideš do južnega okna in opazuješ, kako se nebo vedri.

profimedia
stopnice

Po sedmih nadstropjih prispeš na sončno teraso s čudovitim razgledom na oddaljene hribe in gozdove.

Pričakujejo te tri starke. Predstavijo se ti. Ime jim je Ljubezen, Prijaznost in Sočutje. Veliko se smejijo in z njimi se pogovarjaš o njihovih imenih. S temi zabavnimi bitji pa ne moreš dolgo ostati. Preden se posloviš, ti vsaka da še zadnji življenjski nasvet.

»Če se boš spomnil naših imen, boš v življenju izkusil srečo. Ne pozabi ljubiti in osrečiti sebe in drugih. Čuti sočutje do soljudi, spomni se svoje sreče in v svojem srcu ne dovoli prostora za negativna čustva. Nasproti ti bodo prihajali mir, blagostanje in zaščita. Danes in vedno.«

Medtem ko sestopaš po belem kamnitem stopnišču, njihove spodbudne besede prežemajo tvojega duha in se ti vtisnejo globoko v zavest.

Počasi prideš do izhoda na dnu stopnišča. Stopiš na svetlo in vasica je polna veselih ljudi. Zavedaš se, da je vse mogoče in da je sreča vedno dosegljiva.

SAMOPOTRDITEV

Pri vsakem vdihu v duhu ponovi: »Sprejemam zdravo življenjsko silo vesolja in se polnim z njo.« Zadrži dih in občuti, kako tvoje telo vsrkava vesoljno zdravilno energijo. Pri vsakem izdihu v mislih ponovi: »Izdihujem vse nezdrave energetske vzorce. Razblinjajo se in počutim se izvrstno. Svoje življenje polnim z ljubeznijo, srečo in veseljem.«

Bodi pozoren na svoje počutje pred vajo notranje predstave in po njej.