Astro

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 3. do 9. 6. 2019

Bern Jurečič, astrolog
2. 6. 2019, 03.50
Deli članek:

Drugače ne bo šlo: svoj kompas bomo v prihodnjih dneh pač izgubili.

profimedia
vesolje

Središče dogajanja na nebu ta teden ne bosta Sonce ali Luna, ampak Neptun. Še kar nekaj drugih planetov je ta čas v »svojih« znamenjih, ne samo Neptun, na primer Jupiter, Saturn, Venera in vsaj na začetku tedna tudi Merkur, redkokdaj jih je toliko. Toda Neptun se bo te dni znašel na vrhu kar dveh konfiguracij, postavitev planetov. Prva je »lotos«, kjer bo s Saturnom in Venero poskrbel za umetniški in navdihujoč vpliv, odličen za vse, ki pri svojem delu potrebujejo občutek, a da jih ta ne bi povsem preplavil in »odnesel«, je tu Saturn, ki vsej konfiguraciji vliva odmerek prizemljenosti, s tem pa ponuja večje možnosti za odlične dosežke. Druga taka združba, ki bo poleg vsega trajala dlje in imela tudi večji vpliv, pa je nadgradnja kvadrata med Neptunom in Jupitrom, obema v svojih znakih, ter s Soncem in na začetku tedna tudi z Luno v T-kvadrat, ki pa je nekaj povsem drugega in prinaša razočaranje, skrenitev s poti (misli in dejanj), izgubo kompasa ter dezorientacijo, nejasnost in podobne reči. V naslednjih dveh tednih nas bo silil v to, da bomo bolj kot prej vedeli, kaj hočemo in česa ne, ter se pri odločitvah in usmeritvah zanašali nase, ne na druge.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 12°04 do 18°47 Dvojčkov.

Merkur bo prišel od 26°20 Dvojčkov do 8°54 Raka, v katerega bo vstopil 4. 6.

Venera bo ta teden prišla od 22°30 Bika do 1°02 Dvojčkov, v katera bo vstopila 9. 6.

Mars bo prišel od 11°26 do 16°56 Raka.

Jupiter bo šel retrogradno od 20°27 do 19°34 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 19°37 do 19°15 Kozoroga.

Uran bo po Biku prišel od 4°45 do 5°04.

Neptun bo ta teden prišel le še od 18°37 do 18°41 Rib in se po malem že ustavlja na svoji poti.  

Pluton se bo počasi premikal retrogradno od 22°48 do 22°40 Kozoroga.

Luna bo 4. 6. vstopila v Raka, 6. 6. v Leva in 8. 6. v Devico.

Mlaj bo na nebu v ponedeljek, 10. 6., ob 12.01 na 12°34 Dvojčkov.


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Veliko odprtih front je videti v vašem horoskopu in tudi veliko dogajanja, na trenutke se vam bo zdelo, da izgubljate nit kontrole. Predvsem pazite na trezno ravnanje z informacijami, ki jih je ta čas veliko preveč, da bi bilo to pregledno, poleg tega so večinoma zavite v zelo lep papir. Lahko vas speljejo v napačno smer, in če je bilo kdaj treba imeti lastno presojo, kaj je dobro in kaj ne, potem je to zdaj. V odnosih z drugimi boste nasršeni in zajedljivi, a ni nujno, da vam v resnici kdo kaj hoče. Finančno bi morali biti ta teden predvsem za rojene v zadnji dekadi znamenja ugodnejši časi kot pred kratkim, kar nekaj uspeha pa vam lahko prinesejo tudi komunikacija ali kratka potovanja.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Uran bo ta teden dejavnik destabilizacije, saj bo ves čas ustvarjal napetost, prehiteval, hotel kaj drugače. Venera, ki je tudi v vašem znamenju, bo poskušala vzdrževati ravnotežje, kar pa bo bolj uspevalo rojenim v drugi dekadi znamenja. Pridobili boste pomembno znanje ali trdne informacije, nekaj, kar bo zelo dobrodošlo tudi v prihodnje na vaši poti, bodisi zasebni bodisi poslovni. Pazite, da vas evforija ne zanese predaleč, pazite pa tudi na kilograme! Tokratni mrk se bikom lahko pozna pri financah – a le če boste neprevidni. To velja predvsem za vlaganje, izposojo ali obračanje denarja; nekaj bo videti prelahko in prelepo, da bi bilo res!

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Prehajanje Lune in Merkurja, predvsem pa mlaj v vašem znamenju bosta aktivirala dogajanje do take mere, da bo po eni strani zanimivo in koristno, po drugi strani pa ga boste vsaj tu in tam le stežka obvladovali; tudi za dvojčke, vajene početi deset stvari hkrati, bo tole naporno. V drugi polovici tedna bo glede tega dosti bolje, zadeve se bodo stabilizirale. Pri srčnih zadevah se bodo odnosi razvijali mirno in trezno, morda bo kakšen dvojček te dni na vse skupaj gledal preveč optimistično ali rožnato, a tudi v tem primeru se ni bati kakih zapletov ali slabega izida. Pazite na svoje besede, ki bodo šle zelo rade od jezika, tudi take nepotrebne; prav tako bodite pozorni na to, kaj vse vam obljubljajo drugi. Gradov v oblakih namreč ni …

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Marsovo potovanje po vašem znaku bo tokrat zelo razdražljivo in napeto, marsikatero stvar boste vzeli preveč zares ali pa se počutili, kot da obstaja le »zdaj ali nikoli«. Naslanjanje na druge in njihove sposobnosti vam lahko ta teden prav pride kot le redkokdaj. To bodo dolgoročne koristi, bodisi čisto konkretne bodisi v osebnem ali filozofskem smislu. Druženje s prijatelji in znanci vam lahko prinese veliko informacij, ki bodo povečale vašo gotovost in občutek varnosti. Bo pa vmes neko prijateljstvo, ki se bo »postavilo pokonci«, v trenutku bo vse drugače. Rojeni v prvi dekadi bodo imeli neke ideje, ki so toliko predčasne, da jih nihče ne bo razumel.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Nekoliko manj prijeten teden se odpira pred levi, a tudi to je precej pogojno rečeno. Za vse tiste, ki ljubijo akcijo, tesne izide, prebijanje in seveda zmage, po možnosti dramatične, boljšega časa za užitke skoraj ne more biti. Če pa naj bi mirno – in seveda pod budno kontrolo – peljali barko k zadanim ciljem, po možnosti s čim manj razburkanih valov, potem vam gre svetovati, da se dobro privežite ali pa vzemite ustrezno tabletko, saj brez viharjev ta teden ne bo šlo. A ker ste po naravi močni in samozavestni, boste v obeh primerih uspeli in dosegli svoje. V ljubezni boste nekaj jemali preveč zlahka, morda samo besedo, morda kaj bolj konkretnega, potem pa se boste vlekli ven. Marsov položaj pravi, da je nekje nekdo, ki dela proti vam ali vam poskuša škoditi – kot da bi vas to že kdaj ustavilo ...

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Obe zgoraj omenjeni konfiguraciji sta postavljeni tako, da v žarišče vašega dogajanja postavljata druge, okolico, javnost ali pa vaše partnerstvo. Vsaj po tihem se boste spraševali, kakšen je pravzaprav vaš status, kaj je tisto, kar imate pokazati. Tudi v službi se stvari spreminjajo, v skladu z dogajanjem v družbi je verjetno več zmede in neodgovornosti kot pa treznega načrtovanja, a vi bi utegnili biti nezamenljivi, saj v vsakem trenutku veste, kako rešiti posamezno zagato … Po drugi strani je zdaj čas za novo znanje, širjenje obzorja, potovanja, osebnostno rast, čas, da nadoknadite zamujeno, pa tudi za malo več sproščenosti. Kajti v neki točki boste ugotovili, da je vse od vas odvisno bolj, kot si mislite. S financami lahko ta teden kaj uredite ali si zagotovite nekaj več miru, vsekakor ugodno.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Marsov položaj v odnose v službi in pri poslih vnaša napetost, a zadeve bodo na prvi vtis videti bolj zapletene, kot pa bodo v resnici. Merkurjev prihod v Raka bo omilil stvari, jih relativiziral in vam ponudil nekaj več možnosti za odločanje. Če ste ta čas morda v fazi brskanja po sebi in vzrokih za položaj, v katerem ste se znašli, je ta teden več kot nalašč za globok vpogled, ezoteriko, duhovnost, regresijo in sorodne smeri človekovega iskanja. Že naslednji teden, ko bo Venera že v Dvojčkih, se boste preusmerili v čisto drugačna razmišljanja, morda v nadgradnjo, zato zdaj velja zavihati rokave in se dokopati do kakšnega pomembnega spoznanja, takega, ki bo imelo pomen tudi v prihodnje. Bodite previdni pri denarju!

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Počasi se vam dozdeva, da bi morali niti spet vzeti v svoje roke, a trenutno to še ni mogoče ali pa vsaj zelo po malem. A ker imate škorpijoni odlično koncentracijo in ste zelo hitri v preobratih, boste znali ločiti zrno od plevela in vsakomur dodeliti mesto, ki mu gre. S tem boste izgubili nekaj »prijateljev«, pridobili pa naklonjenost tistih, ki vašega prijateljstva ne izigravajo, ampak res potrebujejo pomoč. Kot po navadi je intuicija tisti vaš nezmotljivi filter pri oceni ljudi, ta teden je morda še izrazitejša kot sicer. Sicer pa bo te dni marsikaj potekalo v črno-belih tonih, po principu vse ali nič, pa naj gre za poteze, besede ali odnose. Slednje boste postavljali v luč »jaz ali ti/on/ona« in si tako poskušali pridobiti manevrski prostor (ali pa nasprotnika onemogočiti kar vnaprej).

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Kako odlično bi bilo, če bi se zgodilo vse tisto, za kar ste se trudili; za dober izplen so bili namreč ustvarjeni vsi pogoji! A se utegne zgoditi, da se bodo vmešale neke informacije iz preteklosti ali sentiment nekoga, ki se niti ni zdel pomemben, zdaj pa bo vse ostalo nekje na pol. No, če vam ne bo šlo vse gladko, lahko pričakujete pomoč od drugih, res pa je tudi, da bo koga treba morda spomniti na to, da je bila včasih slika obrnjena in ste bili vi tisti, ki niste skoparili z nasveti ali konkretno pomočjo. S financami težav ne bi smelo biti, paziti se morate le preveč obetavnih možnosti, ki se odpirajo pri investicijah, kreditih in drugih transakcijah; realnost ni tako lepa, informacije pa so dobro prikrite. V ljubezni bo preveč energije in besed.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Za ta teden bi lahko rekli, da boste zelo trdno sedeli v sedlu in natančno vedeli, kaj hočete doseči. Če drugi ne bodo dosegali vaših standardov ali hitrosti, jim boste izpulili delo iz rok in vse postorili sami. Boste pa tudi naleteli na tolikšno število opravil, da se boste morali sprijazniti tudi s kakšno nižjo kvaliteto pri vaših sodelavcih oziroma podrejenih – in spoznali, da stvari kljub morebitni lahkomiselnosti katerega od njih pravzaprav potekajo čisto v redu. V srčnih zadevah bo neki zastoj ali preobrat, s tem horoskopom se lahko zgodi, da se vam svet postavi na glavo in naredite zelo radikalen rez. Ubadali se boste tudi z zdravjem, a verjetno ne s svojim.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Precej nenavaden teden za vodnarje, bi lahko rekli. Uran bo tokrat kar sam tam v Biku, ob tem pa močno »ziheraški«, brez tveganja in pogumnih korakov. Tudi pri zamislih bo tokrat spodrsavalo, ne bodo se prijele ali pa boste že sami hitro spoznali, da z njimi ni dobro priti na dan. Zgoraj omenjeni Neptunov vpliv se bo kazal tako pri izjemnih finančnih domislicah ali rešitvah kot pri resnem samoizpraševanju, kaj sploh znate, zmorete in ste ter kam je šla vaša trdnost. Sicer pa je ta teden močan poudarek tudi na odnosih z drugimi, predvsem v ljubezni in z otroki; te boste verjetno gledali zelo prizanesljivo, čeprav je morda čisto vsem jasno, da tega ne zaslužijo in bi jih bilo pametno oceniti bolj strogo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Vaš dnevni utrip se bo ta teden precej zvišal, v obeh smereh bo šlo; od tega, da ne boste videli meja in preprek za svoje misli in korake, do tega, da boste na trenutke kar težko obvladovali dogajanje in vam bodo stvari uhajale iz rok. Pri aktivnostih bi radi iskali varnejše variante, a bo dogajanja preveč, da bi to lahko mirno izpeljali. Ker boste močno zavzeti tudi s svojo skrbjo in požrtvovalnostjo za druge, vam bo kar pošteno primanjkovalo časa zase. Marsov energični položaj pa bo tisti, zaradi katerega vam ne bo zmanjkalo moči, in zaradi njega tudi ne boste obupali, če se mimo pripelje kak neprijeten trenutek. Bodite previdni pri izdatkih!