Astro

Bolno prostato imajo moški, ki sovražijo ženske

Marjan Ogorevc, bioterapevt in pisatelj
25. 5. 2019, 07.00
Deli članek:

Pri svojem delu o boleznih razmišljam z dveh zornih kotov: prvi je statistični pogled na neko bolezen, tipologija z medicinskega vidika, drugi pa, da ima vsaka bolezen svoj vzrok, ki korenini v bolnikovi podzavesti.

Primož Lavre
Marjan Ogorevc

Tako pristopam tudi k tipični bolezni moških – težavam s prostato. Tu smo spet programirani, družba nas je namreč programirala, da verjamemo, da naj bi imel moški po petdesetem letu praviloma težave s prostato.
Medicina podaja nekaj razlogov za njeno povečanje, jaz pa menim, da so to samo sprožilci, kot so denimo način življenja, nepravilna prehrana in splošno slabo zdravstveno stanje.

SIMBOL MOŠKE ENERGIJE
Ko sem kot terapevt iskal skupni imenovalec, sem opazil, da imajo moški, ki trpijo zaradi nepravilnega delovanja prostate, nepravilen odnos do sebe kot moškega. Prostata je simbol moške energije. Pri večini je bilo zaznati slab odnos do žensk, sovraštvo, potrebo po podrejanju ženske, podcenjevalen odnos do žensk in podobno. Kdor goji tak odnos, tvega težave že po petdesetem letu. Kot vemo, se vsaka bolezen razvije veliko prej na energijskih telesih, kot pa se pokaže na fizičnem telesu. In nekdo, ki ima do žensk slab odnos, kar po navadi prevzame že od prednikov, ima v sebi ta vzorec – na
zavestni ali nezavedni ravni.
Primer: oče in dedek sta imela neprimeren odnos do žensk in tudi nizko samopodobo, nista se cenila kot moška, ta program pa prenašata naprej na sina oziroma vnuka, zato ta deluje enako in pri petdesetih se mu že kažejo težave s prostato.
Poznam nekaj moških, ki so se jim težave s prostato in potentnostjo začele, ko so izgubili položaj v družbi. Kot vodilni v podjetju so počeli, kar so želeli, šli so tudi čez rob. Moški se radi istovetimo s svojim položajem in imetjem, tudi s potenco, ki je znak moškosti, uspešnosti. Če to izgubimo, se lahko začne kalvarija. Prav je, da resnost stanja preveri zdravnik in da z medicinskega stališča naredi, kar je treba, hkrati naj bolnik resno razmisli, kje se skrivajo vzroki za to. Moški, ki se mu ni težko potruditi, bo našel kar nekaj gradiva na to temo, tudi jaz o tem pišem v svojih knjigah. Vsekakor pa naj razmisli, ali ženske dovolj ceni ali ima nemara potrebo po tem, da bi jih nadvladal, se nad njimi izživljal.

SAMOZDRAVLJENJE
Ko se spopade z vzorci, se bo proces samozdravljenja sprožil sam od sebe, ob medicinskem zdravljenju seveda. Če kdo misli, da bo pri težavah s prostato delovalo uživanje bučnih semen, živi v iluziji. Moški, vsekakor razmislite o svojem odnosu tako do ženskega spola kot do svojega spola, morda boste našli vzrok za spolno nezmožnost. A impotenca ima lahko tudi fiziološko podlago. Včasih ta zmožnost preneha po naravi, če telo potrebuje energijo drugje, denimo za podporo imunskemu sistemu, za premagovanje kakšne bolezni, ob psihičnem naprezanju in uravnavanju čustvenega pretresa. To je logično, mar ne?
Kaj pa mi naredimo? Vzamemo viagro. In kaj se zgodi? Porabimo prepotrebno rezervo ali potencialno energijo. To je torej popoln nesmisel, je tako, kot bi razpadajočemu avtu vgradili motor z močjo 200 konjev. Seveda bo avto nekaj časa hitrejši, nato pa bo razpadel.
Terapevt obravnava osebo, ki trpi zaradi težav s prostato, po enakem postopku kot vsakogar ne glede na bolezenske simptome ali druge težave – preveri vse bivanjske ravni in odnos s partnerico. Moški nismo, kot se zdi na prvi pogled, čustveno otopeli, neodzivni, neranljivi. Smo enaki, kot ste ženske. Normalno je, da nas čustveno prizadene nepozorna partnerica, ki želi biti kraljica, možu pa reče, da je bedak in se do njega vede posesivno. Toda tista, ki želi biti kraljica, naj najprej postavi moža za kralja. Tudi to, koliko pozornosti dobivamo, koliko nas ženske podpirate kot moške, vpliva na to, kakšen je ta čustveni odnos. Po naravi obstajata in sobivata moška in ženska energija, ki se dopolnjujeta, Kitajci rečejo temu jin in jang.
Ženska naj podpre moškega, da bo lahko moški. Ko bo on dovolj moški, se bo ona lahko sprostila in bo dovolj ženska.
Moški zagotovo ne bo bolj potenten, če ima partnerico, ki mu vsak dan dokazuje, da ima ona prav, ki v odnosu želi vladati in ga podcenjuje. Če moškega nenehno opozarjate na njegove nesposobnosti, ne morete pričakovati, da boste ob sebi imele tigra. Vprašanje pa je, ali bi raje imele mucka ali zver.

Pixabay
Ženska, ki želi biti kraljica, naj najprej postavi moža za kralja.