Astro

Večno mladi in igrivi - rojeni v znamenju Dvojčka

(bj, sn)
22. 5. 2019, 13.00
Posodobljeno: 22. 5. 2019, 13.00
Deli članek:

Sonce je iz ozvezdja Vodnarja prestopilo v ozvezdje Dvojčka, kjer se bo zadrževalo do 21. junija, ko vstopi v ozvezdje Raka.

profimedia
Dvojčka

Simbol Dvojčka predstavlja par, zavest o dvojnosti, sposobnost komunikacije in težnja k povezovanju nasprotij. Njihov cilj je širjenje odnosov, raziskovanje in potešitev radovednosti.

Dvojčka sta prvo zračno znamenje – aktivno in spremenljivo.  Najbolj izražena lastnost ljudi, ki so rojeni v tem znamenju, je dvojnost. Druge poudarjene lastnosti so podobne najizrazitejši: radovednost, igrivost, duhovitost, izjemna prilagodljivost, otroškost in spremenljivost.

RAD ŠIRI OBZORJA
Energija dvojčkov je jasna že ob bežnem poznavanju kakšnega od predstavnikov tega znamenja: živahna, lahkotna, komunikativna in neobremenjena po svojem duhu.
Njegov um je dinamičen in stalno primerja svoja razmišljanja z mišljenjem drugih. Razum deluje na zelo praktičnih povezavah, s ciljem spoznavati, prepoznavati, predvsem širiti svoje obzorje ter obvladovati svoj teritorij.
Prek druženja in odnosov spoznava svojo dvojnost, svojo različnost, zato ljubi vse raziskovalne ekspedicije. Uživa v spoznavanju, kako ga vidijo drugi, in to rad primerja s tem, kar čuti v sebi.
Gre za ljudi, ki so se zanimajo za veliko področij, v vsem vidijo izziv in priložnost. Šibka točka pa je njihova pozornost in vztrajnost dokončati začeto. Primanjkuje jim odločnosti in trdnosti v svojih dejanjih, projektih. Včasih zaradi pretirane hudomušnosti ustvarijo videz neiskrenosti in nezaupanja.

IMA SVOJ PRAV
Dvojček je sicer zelo kompleksno znamenje, saj je izreden mislec in ima rad racionalne, otipljive, znanstveno dokazane razlage. Vedno bo našel temo, na podlagi katere bo lahko začel pogovor oziroma odprl debato. Vendar: o tem, kar si zapiči v glavo, ga bo težko prepričati drugače, kljub dokazom.
Rad se ponaša s poznanstvi. Zelo družaben je in v družbi je rad v središču pozornosti. Je znamenje, ki se hitro navduši, a že naslednji trenutek vznesenost mine. Je precej skop, oziroma če boste šli z njim na pijačo, pričakujte, da boste zanjo plačali kar sami.
Če je dvojček kdo od vaših bližnjih, vas bo rad opozarjal, kaj in koliko pojeste ter kaj je sprejemljivo za vašo postavo in zdravje, saj je na to zelo pozoren. Sebi pa vedno dopušča več manevrskega prostora. Rad ima izbrano hrano in lepa oblačila, zato boste pri njem v omari redkokdaj našli kos oblačila, ki ni priznane znamke.
V partnerski zvezi pa moški ali ženska, rojena znamenju dvojčkov, ne slovita ravno po zvestobi. Dvojček ima tudi precej nestabilen karakter, saj mišljenje velikokrat prilagaja po najmočnejšem govorcu ali najpopularnejši osebi v skupini.

dreamstime
Dvojčka

UJEMANJE

Z drugimi astrološkimi znaki ima dvojček najbolj zanimiva razmerja, kadar je v igri ljubezenski odnos. Pa poglejmo, s kom bi dvojčku v partnerski zvezi uspevalo in s kom ne.

Oven: Med njima deluje magnetizem, drug drugemu lahko ponudita vse najlepše.

Bik: Če sta oba znaka dovolj vztrajna in vzdržljiva, lahko to razmerje preživi vse viharje.

Dvojčka: Dva zračna elementa obetata stabilno ljubezensko in prijateljsko razmerje.

Rak: Dvojčki bi se morali precej spremeniti, če bi želeli ugoditi raku, kar pa jim ne pade na pamet.

Lev: Obe znamenji izžarevata velik energijski potencial, zato zelo ustrezata drug drugemu.

Devica: V igri sta dve osebi z izraženo inteligenco, a za ljubezen to ni dovolj. Ne delita iste vizije.

Tehtnica: Sorodni duši, ki se takoj prepoznata in se med seboj dopolnjujeta.

Škorpijon: Med seboj se odbijata, saj nikakor ne moreta uskladiti želja in emocij.

Strelec: Oba težita vsak na svojo stran. Toda nasprotja se privlačijo in prijateljstvo lahko rodi ljubezen.

Kozorog: Drug drugega zelo težko prenašata, saj sta si popolnoma različna.

Vodnar: Že ob prvem srečanju si bosta delila pohvale in komplimente, občutja so vzajemna.

Ribi: Dvojčke motita ribina sentimentalnost in krhkost. Zelo težavna kombinacija.