Astro

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 13. do 20. maja 2019

Bern Jurečič, astrology.si
12. 5. 2019, 07.00
Deli članek:

V tem tednu bo Venera vstopila v Bika, znamenje, kateremu vlada, in s tem pridobila na moči ter nas vzradostila z lepimi in prijetnimi stvarmi, pa naj gre za srčne ali pa finančne zadeve.

dreamstime
Razcvet

Še bolj bo pomembno dejstvo, da se bo za nekaj časa izvila iz neprijetnega objema Saturna in v zadnjem času predvsem Plutona, zato bo lahko delovala v skladu s svojo naravo, brez motečih vplivov s strani. Že naslednjega dne Mars vstopa v Raka. Ta ne le da ni "njegovo" znamenje, ampak se Mars tradicionalno ne počuti dobro, kadar je tam. Je pa za njegovo delovanje zelo dobrodošlo dejstvo, da bo ves teden v odlični povezavi z močno Venero, kar se zna pri marsikom poznati na ljubezenskem področju, bodisi kot lep razvoj odnosa bodisi kot neka nova in lepa zgodba. Tudi pri Marsu bo zelo dobrodošlo, da se bo izvil iz odnosa z Jupitrom, ki nas je spravljal v pretiravanja vseh vrst, torej se bo dalo zdaj nekaj časa delovati malo mirneje, preudarneje in tudi varneje.

PREMIKI V TEM TEDNU
Sonce bo ta teden prišlo od 21°53 do 28°38 Bika.
Merkur bo prišel od 11°52 do 26°38 Dvojčkov.
Venera bo v tem tednu prišla od 26°58 Ovna do 5°28 Bika, v katerega bo vstopila 15. maja.
Mars bo prišel od 27°55 Dvojčkov do 2°26 Raka, kamor bo vstopil 6. maja.
Jupiter bo šel retrogradno od 22°47 do 22°05 Strelca.
Saturn bo retrogradno počasi prišel od 20°23 do 20°12 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 3°39 do 4°02.
Neptun bo ta teden prišel od 18°18 do 18°26 Rib.
Pluton se bo počasi premikal retrogradno od 23°04 do točno 23° Kozoroga.
Luna bo 14. 5. vstopila v Tehtnico, 16. 5. v Škorpijona in 19. 5. v Strelca.
Polna luna bo na nebu v soboto, 18. 5., ob 23.11 na 27°39 Škorpijona.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Marsov prehod v Raka za ovne nikoli ne pomeni kaj posebno dobrega, je pa tokrat drugače to, da ne bo toliko napet in obremenjen kot zadnje čase, kar pomeni, da lahko tudi z nekoliko bolj počasnimi koraki še vedno naredite oziroma dosežete veliko. Kar zadeva posle in službo, bo manj neprijetnosti in ovir, nekomu bo vaš prispevek bolj jasen kot doslej in zna biti, da vas kdo povpraša za nasvet ali pa »reševanje« kakega primera, ki ga je zavozil kdo drug. Veliko vam bo pomenilo stanje v denarnici, ni izključeno, da boste spregovorili kakšno o plači oziroma vrednosti vašega prispevka. V ljubezni bo veselo in energično, Marsova povezava z Venero prinaša veliko želje in prizadevanj, stvari kažejo na bolje, izkoristite ugoden veter.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Vse boljši dnevi za bike, vse več osebne note, volje, prodornosti, živahnosti. Uran, ki je zdaj že nekaj časa pri vas, bo dobil družbo Venere in bodo »drugačne poteze« ali pa »samosvoji koraki«, karkoli to že v vašem primeru pomeni, dobili na teži ali pa bodo bolj jasni. Vsekakor vas ni treba biti strah korakov, malo čudno je kvečjemu to, da ob svoji predvidljivosti okolice niste ravno navadili na to, da kaj počnete na svoj način, zdaj pa tole ... Pri financah bo nekakšno zatišje, ob čemer ni videti česa slabega, je pa bolj kot doslej treba paziti pri obračanju denarja, vlaganju, posojilih in podobnem, tam lahko pride do kakega spregleda. V ljubezni bo več pričakovanj kot resničnega, zna biti zelo živo in vznemirljivo.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Čeprav to še ni čisto »tisto pravo«, pa se vseeno kažejo premiki oziroma vsaj dobre možnosti zanje. Ne sicer čisto naravnost in odkrito, morda nekoliko bolj zavito, diplomatsko ali pa celo skrito, a možnosti se izboljšujejo. Že naslednji teden bo vse skupaj še dosti bolje, saj bosta v vaše znamenje vstopila tako Sonce kot Merkur, potem se bo res dogajalo ... V partnerstvu ne cvetijo rožice, ne kaže dobro, vprašanje pa se zastavlja, kaj se da narediti. Zna biti, da je položaj precej bolj zapleten in vezanih preveč stvari naenkrat, meča za presekanje gordijskega vozla pa tudi ni od nikoder ... Kar zadeva finance, boste v drugi polovici tedna bolj podjetni kot zadnje čase, možen je dodaten zaslužek ali pa vsaj nekaj več miru v denarnici.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Oba zgoraj omenjena prehoda planetov bosta za rake zelo dobrodošla. Če bo Venera dopolnila in podprla prizadevanja za boljši jutri ter prispevala nekaj trdnosti dobrim in smelim načrtom, bo Mars (z izjemo srede in četrtka, ki bosta polna neke razdraženosti) vnesel več energičnosti za poteze, s tem pa tudi več osebne note in obenem moči. V partnerstvu rojenih v zadnji dekadi lahko pričakujemo utrditve in pomiritve, sicer pa ni videti, da bi prišlo kaj novih oblakov nad zvezo. V ljubezni boste nekoliko bolj prizadevni kot doslej, predvsem pa ne boste toliko čakali, da druga stran naredi kak korak, ampak se ga boste odločili narediti sami.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V polje kariere, službe, uspeha in statusa se bo ta teden prestavila še Venera, prinesla bo trdnost in dobre okoliščine ter s tem omogočila, da se ugodno obdobje potegne še malo naprej. Seveda ne bo šlo samo od sebe, tudi rokave je pametno zavihati, vseeno pa je dobro vedeti, da imate planetarne energije ob sebi, in ne proti sebi. Lahko bi se lotili celo česa res velikega ali pomembnega. Zanimivi potenciali so tudi na finančnem področju, kjer je treba dobro uporabiti intuicijo, pa vam pri potezah ob tem horoskopu skoraj ne more spodleteti. Na srčnem področju bodo šle stvari malo drugače od pričakovanega, in če se ne boste preveč naprezali ali pa žrli, ne bo hudega; včasih je treba zadeve malo razrahljati in pustiti, naj voda teče ...

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
V tem tednu se bodo oblaki počasi razkadili in bolje se bo videlo, kam naprej. Tudi informacije, ki vam prihajajo na ušesa, bodo v drugi polovici tedna počasi vse boljše. Za študente, predavatelje in turistične delavce boljšega časa za uspeh, kot je ta, ni, pa tudi v pravnih in pravdnih zadevah se vam lahko izteče oziroma obrne na dobro. Nekoliko bodo vaše razpoloženje kvarili odnosi doma, lahko bo šlo pri tem za prvotni dom oziroma starše, ni pa nujno, da bi šlo za spore; možni so tudi zapleti drugih vrst, na primer z zdravjem, papirji ali čim čisto tretjim. Kar zadeva denar, boste bolj razbremenjeni, lahko se boste posvetili drugim zadevam.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Venera bo s svojim prestopom v Bika dopolnila gnečo planetov v tem znamenju, a ker je v tem primeru med vsemi temi planeti najmočnejša, se lahko nadejamo, da stvari ne bodo več potekale v napetem in radikalnem ozračju, ampak bodo koraki zdaj vsaj nekaj časa bolj preudarni in s tem rezultati boljši kot doslej. Marsov sočasen prehod bo vnesel nekaj več želje in ambicije pri vaših poslih oziroma v službi, skupen vpliv pa lahko priskrbi okvire in možnosti za res dobre dosežke. Ne obotavljajte se, zavihajte rokave in po korakih naprej! V odnosih z okolico čisto vse ne bo v redu niti jasno, nekdo bo kompliciral, in tudi če se bo zdelo, da sta pomiritev in dogovor čisto blizu, ne bo ravno tako.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Marsov prehod v Raka je za škorpijone dobra stvar, prav tako razhod z Jupitrom, ki je prinašal obilo živčnosti in nihanj, še bolj od tega pa odlična povezava z vse bolj močno Venero, kar bo prineslo boljše in tvorne odnose, dogovore, sodelovanje, sobivanje. V partnerstvu bo bolje, predvsem pa lahko pride do uspešnega dogovora (ali pobotanja), usmerjenega naprej, in ne nazaj, na stvari, ki so že bile ... S financami kakih težav v tem tednu ne bi smelo biti, če se le zadev ne boste lotili preveč na široko ali s prepričanjem, da vam ne more spodleteti. Neptun čaka vašo napako, ne dovolite mu tega užitka!

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)Mars se bo umaknil iz napetega odnosa z Jupitrom, vašim vladarjem, zato boste za nekaj časa malo bolj zadihali in naredili kak uspešen korak ali pa storili kaj dobrega zase. Manj prijetno in zabavno bo v odnosih s starši oziroma domom, kjer bo neko nezadovoljstvo cvetelo naprej, ni pa še videti, da bi bilo tega konec. So pa v horoskopu zato nekatera druga področja postavljena tako, da vam lahko uspe veliko dobrega, na primer ustvarjalnost, organizacija, tudi skupne finance oziroma obračanje denarja. V srčnih zadevah bo bolj pestro v drugi polovici tedna, po prehodu Marsa v Raka. Čeprav bodo šle stvari v dobri smeri, pa ves čas ne bo vse sladko.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Nekoliko nenavaden teden bo to za kozoroge. Po eni strani obilo energije in sposobnosti za uspešne korake, po drugi pa pomanjkanje samozavesti, stalno preverjanje korakov, »da le ne bi bilo kaj narobe« ... s tem še najbolj zavirate sami sebe. Marsikatero zagato vam lahko reši Jupiter (in se kaj reši skoraj »samo od sebe«), ki ne bo več tako neugodno vezan. V ljubezni je možno nekaj čisto novega ali vsaj zelo drugačnega od pričakovanja (toda istočasno ugodnega in prijetnega), sposobnost prilagajanja in sprejemanja vam že dolgo ni prišla prav, kot vam bo zdaj ... če je kaj premorete, seveda. Sredi tedna se bo v boljši smeri nekaj obrnilo v službi, pri poslih ali pri sodelovanju oziroma dogovarjanju z drugimi.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Zadnji časi vodnarjem niso najbolj naklonjeni, zlasti neugoden vpliv povezave Saturna in Plutona se ne neha in ne neha, oba skupaj sta šla pred kratkim retrogradno in samo še podaljšujeta neprijetnosti. Zato drugi in tokrat ugodni premiki prinašajo nov veter in nekaj več zagona, tudi vam bo ta čas posvetilo sonce. Ni nujno, da za dolgo, a dobro bi se bilo hitro odzvati in izkoristiti ugodne dni. Do Urana zdaj prihaja Venera, ki je v Biku »doma«, ne more biti, da bi šle stvari na slabše, bolj verjetno se bo stanje stabiliziralo ali pa se bo celo pokazala možnost oditi naprej. V financah bo Neptun ponudil kako obetavno priložnost, tokrat ni videti, da bi bilo zadaj kaj skritega ali skrb vzbujajočega.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
V tem tednu bodo medplanetarne energije pretežno dobre in Neptun vam bo skupaj s svojimi povezavami prinesel možnosti za odlično počutje, ideje in početje. Ne bo sicer vse čisto realno, vmes bo tudi šopek sanj in kaka »prelepa« zadeva, a na splošno se boste imeli dobro, zaželeli si boste, da bi bilo takih tednov več ... Marsov prehod sredi tedna bo vnesel nekaj več živahnosti, ob ugodni povezavi z Venero pa se lahko zgodi tudi kak premik ali pa kaj drugega prijetna okrog vašega srca in ljubezni. V službi boste počasi vse bolj nezadovoljni in tudi pri samostojnih poslovnih korakih ne bo bistveno drugače; nekaj gre v drugačno smer od želene.