Astro

Znak za alarm: nočno prebujanje ob istem času

(snč)
12. 5. 2019, 11.00
Deli članek:

Naše duhovno blagostanje in telesno zdravje sta neposredno povezani. Obstajajo namreč notranji sistemi in ure, ki pomagajo regulirati naše telesne funkcije.

profimedia
Nočno prebujanje

Prav prek teh sistemov najlaže zaznamo, kaj nam telo želi sporočiti. Tradicionalna kitajska medicina posebno pozornost posveča stanju energije v telesu in njenemu gibanju v določenem času dneva ali noči.

V 24 urah namreč telo daje energijo različnim telesnim organom. In če se ponoči prebujate vedno ob istem času, to pomeni, da je energija ponekod blokirana ali napačno usmerjena, kar seveda ruši naravno ravnotežje in cikluse. Povezanost ure prebujanja z organom pa ne pomeni le fizičnega neskladja, lahko gre tudi za čustveno težavo. A karkoli že je – preberite si dognanja raziskav kitajskih zdravnikov in zdraviteljev, ki so si enaka. Morda vam z njihovo razlago in upoštevanjem navodil uspe odpraviti neprijetno prebujanje.

Če boste tatovom energije preprečili vstop v vaše telo in duha, se bo to vsekakor odražalo na vašem dobrem počutju čez dan.

Prebujanje od 21.00 do 23.00

V tem času večina ljudi poskuša zaspati. Naš endokrini sistem se želi spraviti v ravnotežje, medtem ko upravlja hormone in metabolizem. Če v tem času ne morete hitro in mirno zaspati, pomeni, da ste se ujeli v zanko »bori se ali zbeži«. Kar se vam je slabega dogajalo čez dan, ne morete spustiti ali pa ste že v strahu pred izzivi naslednjega dne. Osvobodite se tesnobnih misli in si vizualizirajte nekaj, nad čimer ste navdušeni.

Prebujanje od 23.00 do 1.00

Prebujanje v tem času je znamenje zamer, ki jih nosite v sebi. V 24-urnem ciklusu se namreč ravno ob tej uri energija jin pretvarja v jang. Jang je seveda zelo aktivna energija, a jo mora telo shraniti za jutro, ko se boste prebudili in močni zakorakali v nov dan. Okrepite samospoštovanje in ljubezen do sebe, naredite vse, da se boste umirili in ohranili energijo.

Prebujanje od 1.00 do 3.00

Ta čas je ključen za razstrupljanje duha in telesa ter za objavljanje. Vaša jetra sproščajo toksine, ustvarja se nova kri … Prebujanje v tem času nakazuje na jezo, negativnost in frustracije. Če se strup zažira v vašo duhovno plat, skušajo vaša jetra tudi z zbujanjem opozarjati, da bo treba težave rešiti.

pixabay
Nočno prebujanje

Prebujanje od 3.00 do 5.00

V tem času se regenerirajo pljuča in se hkrati trudijo, da vam priskrbijo čim več kisika. Poskrbite, da vam je dovolj toplo, saj s tem lajšate normalno delovanje pljuč in vsega telesa. Če se med tretjo in peto uro prebujate redno, boste težavo najlaže rešili tako, da se naučite katere od pravilnih tehnik dihanja. Sicer pa težave s pljuči najpogosteje povzroči žalost, ki jo nosite v sebi.

Prebujanje od 5.00 do 7.00

Vsi toksini, ki so se ponoči razgradili, zapuščajo telo. Debelo črevo je v tem času najbolj aktivno. Slaba in nekvalitetna hrana ali pa prepozna večerja lahko povzroči, da se v tem času sami od sebe, brez zvonjenja budilke, zbudite – v tem primeru žal utrujeni.

Ne le ura prebujanja, tudi srbečica na določene delu telesa nekaj pomeni. Vas zanima, kaj? Preverite TUKAJ.