Astro

Ne obsojajte drugih, saj verjetno varate tudi vi!

(snč)
13. 5. 2019, 07.00
Deli članek:

Ob omembi prešuštva se nam vsem v glavi odvrti približno enak scenarij: pomislimo na strastno in intimno noč s skrivnostno osebo, ki seveda ni naš partner.

pixabay
Ljubimca

Toda ali ste vedeli, da se prevara lahko skriva tudi pod krinko prijateljstva? 

Predstavljamo vam pet znakov, da imate ljubimca oziroma ljubimko, čeprav se tega morda sploh ne zavedate. 

"Seksualni naboj lahko obstaja brez fizičnega dotika."

Pogosto govorite o njih

Najboljši način, da ugotovite, ali je vaše prijateljstvo prestopilo mejo, je, da razmislite, koliko časa porabite za razmišljanje o tej osebi. Računica je zelo preprosta – bolj ko razmišljate o prijatelju ali prijateljici, močnejši in nejasnejši so vaši občutki.

Ko govorite s tem človekom, se počutite drugače in bolje

Večina čustvenih afer vzbuja v ljudeh, ki so se znašli v položaju, neverjetno močne občutke. Čustveni prešuštniki se po druženju z novim »prijateljem« počutijo bolje, vedrejše, srečnejše in bolj izpolnjene, predvsem pa komaj čakajo na naslednji stik, bodisi na srečanje ob kavi, v pisarni, ali pa vsaj v pisni obliki (sporočila oziroma elektronska pošta).

pixabay
Par

Prijateljstvo tajite pred partnerjem

Vprašanje, ki vam lahko razkrije, ali imate čustvenega ljubimca, se glasi: ali bi lahko brez oklevanja povedali svojemu partnerju prav vse o vašem odnosu z novim »prijateljem« oziroma »prijateljico«? Če ne bi mogli, pomeni, da vaša čustva presegajo meje prijateljstva in da se lahko zelo hitro (če se že niso) spremenijo v hrepenenje po nečem intimnejšem.

Primerjate jih s partnerjem

Tako fizična kot čustvena prevara se začne takrat, ko se v ljubezenski zvezi začnejo pojavljati neizpolnjene želje in potrebe enega od partnerjev. Večina čustvenih avantur se dogaja zato, ker se eden izmed partnerjev počuti zapostavljenega. Ko začne to praznino zapolnjevati nekdo drug, začnemo o tem človeku sanjariti in se spraševati, ali bi bil boljši partner in kako bi bilo živeti z njim.

Sanjarite o intimnih trenutkih

Večina čustvenih zvez ne preraste v fizično, a kljub odsotnosti fizičnega dotika to ne pomeni, da takšna avantura nima seksualnega naboja. Domišljija je neverjetno orožje, in če je podkrepljena še z besedami ali s sporočili, je lahko enako močna kot fizični stik.