Astro

Zdravje, sreča, bogastvo - darilo rojstnih kamnov

(nj)
8. 5. 2019, 07.30
Deli članek:

V rojstnih kamnih se skriva naša prava osebnost. So kot nekakšna osebna izkaznica, le da poleg naše portretne slike v sebi nosijo tudi naše lastnosti, za katere morda sploh ne vemo, da jih imamo.

pixabay
Pisana paleta kamnov

Drage in poldrage kamne ter kristale po tradiciji povezujemo predvsem z mesecem, v katerem smo se rodili.

Prav zaradi datumske umeščenosti v čas, ko smo privekali na svet, jih imenujemo rojstni kamni.

Na splošno velja prepričanje, da ima rojstni kamen zdravilne učinke tudi, kadar ga nosimo. Ne le da vam bo prinesel zdravje, ampak tudi srečo in bogastvo.

Preverite torej, kateri kamen je vaš.

Januar – granat

Granat simbolizira zvestobo in moč. Na splošno velja prepričanje, da lahko granat prepreči nočne more. Tisti, ki ga nosijo, bodo občutili pozitivno energijo, večjo samozavest in sproščenost.

Februar – ametist

Poldragi kamen simbolizira obilje, moč in blagostanje. Ametist tiste, ki ga nosijo, opogumlja in pomirja.

Marec – akvamarin 

Akvamarin simbolizira zdravje in bister um. Na splošno velja prepričanje, da akvamarin, namočen v vodo, pomaga pri boleznih srca, jeter in želodca. Akvamarin ščiti pred boleznimi, prinaša varnost in srečo.

April – diamant 

Diamant simbolizira večnost, čistost in moč. Na splošno velja prepričanje, da lahko diamant odbije negativno energijo, stres in strupe. Tistim, ki ga nosijo, prinaša moč.

Maj – smaragd 

Ta dragi kamen simbolizira rast in obilje. Smaragd vpliva na plodnost, ljubezen in prebuja modrost. Uporablja se pri zdravljenju bolezni pljuč, hrbtenice, mišic in srca ter čisti organizem.

Junij – biser

Biser simbolizira milino in intuicijo. Nošenje biserov pomaga nadzorovati bes, pomirja in povečuje plodnost. Poleg tega dobro vpliva na odnose in ustvarjalnost.

Julij – rubin 

Ta dragi kamen simbolizira strast in vitalnost. Rubin tistim, ki ga nosijo, prinaša srečo, ljubezen in uspeh. Uravnava krvni pritisk in pomaga pri težavah z ledvicami.

Profimedia
Izberite pravega.

Avgust – peridot

Ta kristal simbolizira upanje in srečo. Peridot preprečuje nočne more in ščiti pred negativno energijo. Krepi imunski sistem, pomirja in organizem napolni z energijo.

September – safir

Safir simbolizira resnico, modrost in lepoto. Na splošno velja prepričanje, da safir dobro vpliva na kri in žile. 

Oktober – opal

Opal simbolizira mir, upanje in navdih. Opal tiste, ki ga nosijo, ščiti pred nesrečo. Dobro vpliva na spomin in vid ter čisti organizem.

November – topaz

Topaz simbolizira radost, ustvarjalnost in mladost. Na splošno velja prepričanje, da topaz prinaša mir in uravnava metabolizem.

December – turkiz

Turkiz simbolizira uspeh, blagostanje in srečo. Turkiz tistim, ki ga nosijo, prinaša ljubezen in srečo. Zdravi organizem in ščiti pred nevarnostjo, piše spletni portal Atma.