Ker je tudi Jupiter še na začetku retrogradne poti in s tem prav tako počasen, lahko pri marsikom pride do večjih premikov ali lekcij ali pa okretov nazaj, recimo v ponavljanje »nalog«. Merkur in Venera sta agilna in hitra, toda spremembe, ki jih prinašata, so v veliki meri povezane – in s tem pogojene – s prej omenjenimi počasnimi planeti, se pravi, da ne ravno vesele in srečne, zato pa tem bolj temeljite, resne in odgovorne. Neptunov »prispevek« je ta čas takšen, da nam malo zamegljuje pogled na kompas. Vsekakor teden, ko je bolje hoditi previdneje kot pa hiteti.

PREMIKI V TEM TEDNU
Sonce bo ta teden prišlo od 8°19 do 15°07 Bika.
Merkur bo prišel od 16°30 do 28°26 Ovna.
Venera bo v tem tednu prišla od 9°59 do 18°28 Ovna.
Mars bo prišel od 18°49 do 23°22 Dvojčkov.
Jupiter bo šel retrogradno od 23°50 do 23°22 Strelca.
Saturn se bo obrnil v retrogradno smer in se tokrat premaknil le od 20°31 do 20°29 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 2°52 do 3°06.
Neptun bo ta teden prišel od 17°58 do 18°08 Rib.
Pluton se bo komaj kaj premaknil retrogradno, le od 23°08 do 23°07 Kozoroga.

Luna bo 28. 4. vstopila v Ribi, 1. 5. v Ovna in 3. 5. v Bika.
Mlaj bo na nebu v nedeljo, 5. 5., ob 0.45 na 14°11 Bika.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsov položaj ta čas ni prijeten – sili k besedam in deklaracijam, za izvedbo pa ne poskrbi dovolj in vas lahko hitro kaj zmoti, tako pa ne boste prišli do cilja. Po drugi strani se soočate z zahtevami, ki jim je težko priti na kraj. Stihijske poteze in brcanje v vse smeri ne vodijo k cilju, a poglejte okrog sebe, v prizadevanjih za ureditev razmer ne boste več sami. Najprej pa moramo vedeti, katere so vrednote, ki bi jih radi dosegli. Neptun v teh časih ponuja rožnato barvo in ideale, a teh, kot vemo, ni. Držite se raje realnih tal, tudi če bi za to morali poiskati kak nasvet ali pomoč.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Neptun bo na vašo pot pripeljal prijatelje in znance, ki jih že dolgo niste videli, a bo videti, kot da ste ves čas skupaj; prinesli bodo kakšno novo, zanimivo idejo. Velike možnosti imate tudi v povezovanju z drugimi – tudi če naklonjenost ni velika, je že sorodnost ciljev dovolj tehten razlog, da se splača hoditi v korak z njimi. Vaša trenutna vloga v zakonu bo ta, da drugi strani ponudite umirjenost in tako preprečite nihanja v razpoloženju. Kar zadeva denar, se utegnejo pojaviti večji stroški, vendar ob tem ne zaženite preplaha, saj bo položaj, če ne že prej, pa po praznikih spet pod nadzorom.  

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Časi so pestri in izzivi tudi. Ker jih je več in ne samo eden, je to pravo okolje za vas – mogoče je izbirati ali pa vzeti v roke več kot le eno hkrati ... Glede prodornosti in komunikacije nekoliko pazite, saj nekatere vaše ideje niso za v javnost, lahko bi namreč razgrele ozračje in vzbudile napačne odzive. Bolje je zato najprej dobro premisliti, kaj reči, ter izbrati osebe, ki so jim besede namenjene, in način, kako kaj povedati. Tako boste pridobili številne somišljenike, vaš rating v okolici in družbi pa bo zrasel. Najbolj nenavadne in futuristične zamisli pa raje prihranite za kak drug čas.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Želje in pričakovanja so veliki, možnosti se kaže veliko, le iz školjke je treba zlesti. Da bi raki razmišljali o jutri, se mora pa že res nekaj zgoditi, in prav na tem boste v tem času. Gledanje nazaj je vse manj smiselno, prav tako razčiščevanje odnosov in pojmov, izrodi se lahko celo v medsebojno blatenje in poglabljanje že tako globokih razpok. Zdaj je čas, da pogledamo čeznje, kot da jih ni, in si zarišemo pot naprej. Pojdite v družbo, izmenjujte informacije, in če drugega ne, boste ugotovili vsaj to, da vam ni najslabše, obenem pa se bo razjasnilo, kaj se sploh da narediti, da bi bilo jutri bolje.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Ideje in volja niso dovolj, stopnja živčnosti zaradi razlik med pričakovanji, upanji in možnostmi na eni strani ter realnim tokom dogajanja na drugi se ne bo zmanjšala, prej nasprotno. Da bi premaknili voz, bo potrebne veliko energije, a za to potrebujete tudi nekaj pameti, treznosti in pravilne koordinacije, sicer se lahko zgodi kot v basni, kjer tri živali voz vlečejo vsaka na svojo stran. Levi ste tu prav zaradi tega – delegiranje vlog je vaša domena, k obvladovanju te spretnosti vas vodi izjemen notranji občutek o zmožnosti posameznikov. V financah se bo pojavilo nekaj nereda, a naj vas ne zajame panika. Neptunov vpliv ne bo prijeten, a tudi ne bo trajal toliko časa, da bi nastala večja škoda. Nekaj tednov, pa bo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V službi in pri poslih se zelo trudite in vlagate obilo energije za uspeh. Povezovanje z drugimi, ki obeta boljše rezultate, vas bo navdajalo z dvomom, a bodo napovedane koristi od tega prevladale. S figo v žepu se boste odšli pogovarjat ter na koncu ugotovili, da je bil strah odveč in da ste srečali veliko takih, ki imajo enake ali vsaj sorodne cilje. Tudi v partnerstvu boste nekako na pol koraka, ne bo čisto jasno, katera smer bi bila boljša. Ne belite si glave zaradi tega, počakajte kak teden ali dva, pa bo vse v redu. Kar boste rekli ta teden, bo imelo svojo težo, prisluhnili vam bodo tisti, ki vidijo pred sabo preveč različnih poti. V ljubezni je videti počasne spremembe v pravi smeri.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden bo veliko komunikacije in gibanja, pa tudi iskanja sogovornikov za stvari, ki jih je treba izpeljati. Kaj vse ne deluje in ni dobro postavljeno v dosedanji strukturi, vam je jasno že precej časa, a kaj, ko so interesi tako različni, da se nič ne premakne. Tokrat boste začutili, da je somišljenikov, ki iščejo novo pot, vse več. Za širjenje svojih zamisli boste uporabili različne poti, izmenjava informacij bo široka in pestra. V ljubezni vam ne bo dolgčas, obeta se kakšna večja sprememba; načeloma seveda ne boste za, saj vas večji premiki vedno vznemirijo, a se bo izkazalo, da bo poslej dosti bolje kot prej. Možen je kak denar s strani, pa če ste ga načrtovali oziroma pričakovali ali pa ne.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V odnosih z bližnjo okolico ali poslovanju z dokumenti se stvari odvijajo v smer, ki si je niste želeli. Skupaj s partnerjem ali sorodnimi dušami boste prišli do zanimivih rešitev, kako iz zagate, a kaj, ko to zahteva precej vložka, denar za to pa se nekako odmika. Zato bi radi kje zaslužili več ali kaj dodatnega. Morebitna pomoč z denarjem drugih ali najem kredita ta teden ni dobra rešitev, a boste vendarle želeli najti neko zagotovilo, nekoga, ki bi poznal vse trike in potrebne informacije. V ljubezni nič ne bo ne preprosto ne jasno. Ne skrivajte glave v pesek, letošnji maj je za vas pomembnejši, kot se vam zdi; ostanite pogumni.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Trenutno Jupitrovo potovanje vam ne odpira vrat niti ne pomaga drugače, Mars pa zaostruje odnose z drugimi, bodisi v javnem življenju bodisi v partnerstvu. Lahko bi rekli, da se zadeve ne vrtijo v dobro smer. A ker velja, da sila kola lomi, ste strelci, ko enkrat ne gre drugače, sposobni tudi sodelovati z drugimi, jih poslušati, morda celo ubogati. Lastne omejenosti je namreč treba premostiti, za to pa potrebujete druge in njihove vire ter sposobnosti. V »srčnih« zadevah bo ta čas pestro, možnih je več želez v ognju, in če ste nevezani, bodo dileme sladke – kateri je pravi (ali prava, seveda). Pri čemer bo namen morda samo užitek in nič trajnejšega …

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Kamorkoli pogledate, je položaj resen, veselih obrazov pa vse manj. Vaš čut za odgovornost je tu močno na preizkušnji – ste vi tisti, ki lahko obrne tok ali kaj korenito spremeni, ali ne? Ne lotevajte se prevelikih kosov mesa, za sistem so odgovorni tudi drugi. Da se morate ukvarjati z malenkostmi in pospravljanjem, vas verjetno močno moti, a je tudi to sestavni del življenja. Tisti, ki so skrbeli za drobnarije, imajo zdaj čez glavo svojih problemov, zato ne čakajte, temveč zavihajte rokave in naredite red. V ljubezni so možni radikalni obrati, ali v dobro ali v slabo, pa je odvisno od trenutnega stanja v vašem partnerstvu.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Zdi se vam, da bi morali ustvariti nekaj pomembnega, takega, kar bi kljubovalo času. Različne nove ideje, ki se sipajo s spleta in raznih omrežij, vam niso všeč, saj »grozijo«, da bodo tok stvari odpeljale v napačno smer. Saturnovo druženje s Plutonom v za vas neugodnem položaju »grozi«, da bi lahko v kakem trenutku pustili vse skupaj, razočarani nad svetom, in si poiskali novo pot. Od drugih ne morete pričakovati podpore – eni so že nekaj korakov naprej, drugi pa čakajo, kaj boste storili vi. V ljubezni in odnosih z otroki je videti veliko truda in posledično tudi izboljšanje, v takih trenutkih boste lahko pozabili na težave, ki vas pestijo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Nekolike preveč občutljivosti vam bo pokvarilo začetek tedna, a se boste hitro pobrali in obrnili naprej. Težavnost razosebljenega časa redkokdo dojame tako globoko kot prav ribe. Odtujenost je vse večja, ljudje se zapiramo v svoje luknje, nelagodnost in trpljenje sta vse bolj razdrobljena, ribe pa ne marate tega bednega vzdušja, vse bi naredile, da bi bilo drugače. Vrteli se boste v družbi in prenašali razumevanje od ene strani k drugi, s tem pa povezovali čisto različne tipe ljudi in mišljenj. Vaša sposobnost razumevanja, empatije in požrtvovalnosti je velika, in če je bilo kdaj treba povezovati ljudi, je to zdaj.