Astro

V nesreči umrl skupaj z očetom in se vrnil sam!

T.P.
26. 4. 2019, 06.00
Posodobljeno: 26. 4. 2019, 07.43
Deli članek:

Zdravniki niso verjeli, da si bo Landon kdaj opomogel, toda po dveh tednih se je deček zbudil iz kome. Mama pravi, da ni bilo niti sledu o možganski poškodbi.

ps
Landon je javno spregovoril o tem, kaj je doživel, ko je umrl.

Julie Kemp je s svojo družino pred 19 leti doživela strašno avtomobilsko nesrečo, v kateri je umrl njen mož Andy, ona in njun sin Landon pa sta se komaj izvlekla.

Avto je bil po tistem, ko se je v križišču vanj zaletelo vozilo prve pomoči, tako uničen, da reševalci sploh niso opazili, da je bil v njem tudi deček. To so ugotovili šele ob pogledu na njegov čevelj. Ko so končno uspeli izvleči Landona iz avtomobila, ni kazal znakov življenja. Bil je v komi.

Zdravniki niso verjeli, da si bo Landon opomogel, vendar se je po dveh tednih prebudil iz kome. Mama Julie trdi, da ni imel niti sledu možganske poškodbe, čeprav je bila njegova glava močno poškodovana in so zdravniki menili, da bo ostal na nivoju osemletnika, če se sploh kdaj prebudi.

Namesto tega je Landon presenetil z neverjetno pripovedjo o posmrtnem življenju.

Julie sinu nikakor ni mogla povedati, da je njegov oče umrl v nesreči, vendar pa jo je sin šokiral, rekoč, da vse ve. Landon je na dan nesreče trikrat umrl in zdravniki so ga vsakič uspeli vrniti v življenje. V času smrti, pravi, je bil vsakič v nebesih, kjer je srečal svojega očeta in njegovega prijatelja, ki je umrl nekaj mesecev prej. »Nihče od nas ni ničesar rekel eden drugemu, vendar smo vsi stali tam,« pravi Landon. Vendar to ni bilo najbolj pretresljivo, kar je povedal svoji mami.

»Istočasno, mama, sem videl tudi tvoja druga dva otroka.« Julie sprva ni vedela, o čem govori, nato se je spomnila, da verjetno misli na njeni dve neuspeli nosečnosti, ko je s spontanim splavom izgubila otroka. Landonu tega nikdar ni povedala.

»Vedel sem, da sta to moja brat in sestra, čeprav mi nikoli nihče ni nič govoril o njima. Ko ste na nebu, veste, kdo je kdo,« pravi Landon, ki je prepričan, da je med svojo tretjo klinično smrtjo srečal Jezusa, ki mu je naročil, naj se vrne v življenje in širi vero.