Astro

Nam april sporoča, da smo tik pred eksplozijo?!

Blanka Pušnik, numerologinja
11. 4. 2019, 12.06
Posodobljeno: 11. 4. 2019, 14.05
Deli članek:

Te dni se bijejo živahne borbe med srcem in glavo. Veliko časa posvečamo analizi misli, se tolažimo, da nas občutek ne vara, pretirano dolgo čakamo z nekaterimi odločitvami, ki nas potem, kot nakopičeno nezadovoljstvo, presenetijo v obliki občasnih čustvenih izbruhov.

Dreamstime
numerologija

Bi šli levo ali desno? Bi povedali mnenje ali bi ga zadržali zase? Kako se počutimo v odnosu do drugih? Kaj naklepa partner? Zakaj sem vedno sam za vse? Zdi se nam, da smo tik pred eksplozijo, in vendar se počutimo nekako utrujene in si želimo samo miru. O nekaterih vprašanjih iz preteklih obdobij razmišljamo tako intenzivno, da smo konec dneva utrujeni od razmišljanja in vrtenja v krogu, čeprav nismo nič pametnega naredili.

ps
ps

Zakaj je april pomemben?

Numerološko predstavlja število 4 za april in število 3 za leto 2019. Preprost napotek je, da moramo začeti pri temeljih in se malce vrniti nazaj, v čas, ko so se težave začele. Še vedno bivamo v coni udobja in delamo gradove v oblakih. Naše početje bi imelo večjo vrednost, če bi opravili male naloge vnašanja reda v življenje. Ne nagrmadite si pred sabo kopice vprašanj in načrtov, kaj vse želite narediti. En dan pospravite omare, drugi dan pojdite na daljši sprehod, preberite kakšno knjigo … Delajte po koščkih in bodite vztrajni.

April je mesec za ljubezen, vendar včasih tudi za vprašanje, zakaj smo zaklenili svoje srce in okolici sporočamo, da ne potrebujemo pomoči.

Število 4 nosi v sebi bolj moško energijo in nekakšno brezkompromisnost. Ko nas izdajo čustva in z vso silo stresemo ven nakopičene tesnobe in dileme, nam za kratek čas sicer odleže, a problemov še vedno nismo rešili.

Pomemben je korak od naloge do zadovoljstva. Male naloge, mala zadovoljstva, dobro počutje.

Poglejmo nekaj kratkih napotkov za vsa števila.

Dreamstime
računalo

NAVODILO

Izračunajmo zase, kakšen mejnik je za nas april

Zelo preprosto je. Primer datum rojstva: 15. 11. 1963.

Seštejemo dan, mesec in leto rojstva (15 + 11 + 1963). Dobimo število 1989.

To število razdelimo na posamezna števila in jih spet seštejemo (1 + 9 + 8 + 9).

Dobimo število 27 in ga spet razdelimo ter seštejemo števili 2 + 7.

Dobili smo število 9, ki predstavlja naše število življenjske poti.

pixabay
1 uživanje

ŠTEVILO 1

Občasno se spremenite v uživača

Ogromno misli, idej in možnih kombinacij. Marsikdo vam v hipu pripiše, da ste vsemu kos, vendar je napočil čas, da se od garanja za vsako ceno in dokazovanja, da to drži, občasno spremenite v uživača, ki ne bo mislil samo na to, kako bi se še lahko dokazal, temveč bo s humorjem razrešil nakopičene napetosti zaradi dela, ki vam visi nad glavo. Vprašajte se: »Sploh še kaj uživam?« Malce več miru potrebujete. Včasih je res nevzdržno, kako neizčrpen vir idej ste. Ne bi pa vam škodovalo, če bi pri kakšni ideji tudi vztrajali. Saj veste, da imate včasih težave s poslušanjem drugih? Vse zdaj in vse takoj! Dober moto, če ne utrujate sami sebe z nezadovoljstvom.

profimedia
2 intuicija

ŠTEVILO 2

Prisluhnite svoji intuiciji

Kadar se boste zanesli na svoj notranji intuitivni glas, boste vedeli, kaj morate narediti. Najslabše bo, če boste predolgo čakali in se zanašali na to, da bo odgovor prišel nekje od zunaj, kajti v sebi dobro veste, da ste že vse razmislili. Ker ne želite konflikta, se včasih obnašate kot noj z glavo v pesku, čeprav točno veste, kdaj bi morali urediti neki odnos. Vprašajte se: »Moram res vedno za vse skrbeti?« Ne razmišljajte namesto drugih in jih ne ujčkajte. Dajte raje noge v škaf in vrtite palce v prazno. Naj staro navlako odnesejo deževni aprilski dnevi. Brezvoljnost ne bo dolgo trajala. Vaša notranja nuja, da brskate in iščete odgovore, bo v tem mesecu prevladala nad potrebo po delu. Dajte si duška. Poglejte pod površino in se ne ustrašite niti resnice o vas samih.

pixabay
3 umik

ŠTEVILO 3

Umaknite se s prve bojne črte

April vam pa nekako ne prizanaša. Kot bi pluli po besnem morju. Razpoloženjsko nihate med melanholijo in radostjo. Srčno si želite, da bi se lahko kdaj ugriznili v jezik, preden pride ven strastno notranje nezadovoljstvo. Izkoristite ta mesec za malce analize in ne bodite namesto drugih vedno na prvi bojni črti, samo zato, ker vam jezik dobro teče. Naj se kar sami zmenijo. Če imate kakšen umetniški navdih, mu le prisluhnite. Pazite v tem mesecu, kakšen prvi vtis puščate, ker se vedno ne vrti vse samo okrog vas, čeprav ste presneto šarmantni.

pixabay
4 učenje

ŠTEVILO 4

Namenite čas učenju

Uh, kakšna sinhronost. Kar razganja vas, da bi končno zavihali rokave. Sicer ste pa garač po naravi. Ta mesec je namenjen učenju, ki je lahko osebne ali strokovne narave. Kdaj ste nazadnje osvežili kakšno znanje? Ni se treba vedno držati samo preverjenih poti in vnaprej načrtovanih dejavnosti. Naredite nekaj za svoje telo. Malce miru vam res ne bi škodovalo. Srčne zadeve se znajo zamegljevati in ni dobro, da odločitve sprejemate v tem mesecu, saj bodo izpadle bolj kot užaljeni ego, in ne toliko prizadeto srce. Bodite blagi do sebe in drugih ter ne sodite.

pixabay
5 ogledalo

ŠTEVILO 5

Poglejte se v zrcalu

Visoko nad oblaki ... Imate redko sposobnost, da si kar v glavi naredite neko obliko. Ta mesec pa vseeno tem svojim navdihom privoščite malce več načrtovanja. Posvetujte se s kom! Ko nekaj obljubite, to naredite, čeprav veste, da je za vas v nekem trenutku vedno vse uresničljivo. Potem pa kar, ker se je toliko zanimivih reči zgodilo do takrat, ko bi morali nekaj izpolniti. Ta mesec je namenjen pogledu v zrcalo. Je treba res biti ves čas v pogonu in razglabljati drugim, kaj vse boste naredili, še preden ste naredili prvi korak? Vprašajte se: »Zakaj po nepotrebnem izgubljam toliko energije?« Drugi jo tudi z vami, ker ne poznate na uro. Ste prijeten sogovornik, vendar naj ta mesec govorjenje ne bo edino, kar zmorete. Bodite preudarni pri denarju.

dreamstime
6 ograjqa

ŠTEVILO 6

Postavite kakšno mejo

Oh, ja. Odnosi in dileme. Ali je lahko še kaj, kar ne plava na površje? Morali boste postaviti mejo nekaterim vrstam komunikacije in ljudem. Po navadi ste skrbni, družabni in res iz srca priskočite na pomoč. Ta mesec se vprašajte: »Zakaj vedno skočim na prvo žogo?« Mogoče to, da radi pomagate, pomeni, da si na skrivaj želite, da bi za svoje početje dobili nazaj ljubezen? Malce se umaknite v samoto in ne nosite srca na dlani. Zakaj je vedno najtežje postaviti mejo tistim, ki so vam najbližje?

dreamstime
7 pritiski

ŠTEVILO 7

Ne dovolite si pritiskov

Bi bilo mogoče, da bi hitreje sprejemali preproste odločitve in ne razmišljali neprestano, kaj bi bilo, če bi bilo? V vas se skriva analitičen opazovalec, ki ga je treba včasih prav namučiti, da pove svoje mnenje.

Ko pa vas dolgo vlečejo za jezik, pride ven cela analiza situacije in nujno vprašanje: »Zakaj pa tega nisi že prej povedal?« No, zakaj? Ker niste pretiran bojevnik, jasno. Ko vam postavijo direktno vprašanje, potrebujete čas, da odgovor iz notranjega glasu še malo prestavite v glavo. To res včasih dolgo traja. No, v tem mesecu ločite aktivnosti na tiste, ki jih opravite brez dilem, in tiste, ki vam ne dajo spati. Pomembno je, da ne dovolite, da bi pritiskali na vas, da se odločite na vrat na nos.

pixabay
8 potuhniti se

ŠTEVILO 8

Malce se potuhnite

Na videz vas vsa okolica dojema, kot da nimate nobene težave in vam gre vedno vse po načrtih. Delujete kot stroj in ta mesec bi res morali malo izpreči, sicer vam bo ponagajalo telo. Kakšen glavobol, nedružabnost in potreba, da nenadoma ne bi več razmišljali toliko o tem, kaj boste naredili, temveč kdo ste postali. Povečana krhkost se kaže v tem, da bi se najraje kar malce potuhnili in bi vas vsi pustili pri miru. Vprašajte se: »Zakaj s tako težavo povem, da nečemu nisem kos?« Ni vam treba biti neprestano na preži, kaj si kdo o vas misli, in ne zahtevajte od sebe, da morate vedno pustiti dober vtis. Ta mesec naj vaš jezik ne bo hitrejši od razmisleka, kaj bi povzročili, če bi na svet gledali samo skozi » jaz vem«!

profimedia
9 obrati

ŠTEVILO 9

Svoje obrate prepolovite

Ni še čas, da pokukate na plano. Zanesite se na svoj notranji glas, da je vse mogoče, vendar ta mesec počutje pač ne bo takšno, da bi se želeli pretirano ukvarjati z drugimi. Naj vaša duša malce pluje in počiva v neskončnosti. Če se le da, opravite najnujnejše in nato počnite nekaj, kar vas veseli. Saj res! Ali niste že malo pozabili, kaj vas sploh veseli? Delujte bolj na vklop in izklop. Vklopite zaloge energije, ko je nujno, in nato se spet odklopite. Preprosto rečeno, ne sitnarite, česa vse nihče ne naredi namesto vas. Pojdite na sprehod, doma si prepevajte na glas in uživajte v tišini, ko vam to prija. Ta mesec naj se vaše prijazno srce malce prestavi v možgane in bolj razmišljajte, zakaj tolikokrat naredite več, kot je potrebno. Ta mesec bo za ljudi, ki imajo morda depresijo, kar naporen. Plujte na polovičnih obratih. Glejte na ta čas, kot da že veste, kaj ste storili narobe, in se zavedajte, da prihaja čas premika. Še malo potrpite in ta megla se bo umaknila. Če boste malo več naredili za telo, bo tudi želja po sladkem manjša.

Vabimo vas, da pogledate pod površino

Če ste prebrali pomen aprila za vaša osebna števila, upam, da boste pripravljeni vrtati še malo globlje. Pripravlja se  Festival ezoterike, numerologije in astrologije, ki se bo odvijal 13. aprila, ves dan, v Ljubljani. Upam, da se srečamo in bomo imeli priložnost poklepetati o tem, kako se vrti naš svet, kako se znajdemo v njem in zakaj se je pomembno zavedati, kako nam lahko odleže, ko si damo kakšen odpustek za srce ali pa malo razbremenimo misli.

Vstopnice (eno kupite, eno pa vam podarimo) si lahko zagotovite na prodajnih mestih in spletni strani Eventim, bencinskih servisih Petrol, poslovalnicah Pošte Slovenije, v naši spletni trgovini ali pa kar na brezplačni telefonski številki 080 6116!

Promocijsko gradivo
Festival ezoterike, astrologije in numerologije: eno vstopnico kupite, eno pa vam podarijo!

Naj vam ta datum ne pobegne, saj je zelo pomemben. April in število 4 nam dajeta možnost za nekaj novega, čeprav morda še nimamo prave energije. V jeziku tarota je število 13 karta smrti. Nam se ne bo zgodilo nič tako usodnega, razen da bomo ravno na ta dan nepreklicno pogledali sebe v ogledalu, se zjokali ali nasmehnili in postavili temelje, da bo ta naš ljubi kokon, ki mu rečemo srce, končno lahko malo zadihal. Pridružite se nam! Upajte si pogledati pod površino slik, ki smo si jih ustvarili, in razbijte predstave drugih o sebi in njihova napačna pričakovanja, da se ne boste nikoli spremenili, ker vas preveč skrbi udobje drugih.

Poglejte program in pogumno sledite navdihu, ki vas bo pocukal za rokav. Lahko pridete sami, v dvoje ali s prijateljicami. Se vidimo na negovalnem dnevu za dušo?

petisvet
Blanka Pušnik, numerologinja

Avtorica članka, priznana numerologinja Blanka Pušnik, bo tudi med predavatelji na Festivalu ezoterike, astrologije in numerologije 13. aprila v Ljubljani, razkrila pa bo, kako glede na numerološki tip dosegati svoje cilje.