Astro

Problemi na obzorju, a le za nekatera nebesna znamenja!

Bern Jurečič, www.astrology.si
6. 4. 2019, 09.00
Deli članek:

Ta teden se na svoji poti obrne Jupiter, njegova retrogradnost bo trajala do sredine avgusta. Kakšnih težav njegova navidezna vzvratna pot ne prinaša, le napredek bo upočasnjen in s tem tudi občutek izboljšanja ali širjenja manjši. Še najbolj se bo to poznalo v času okrog njegovih obratov, se pravi sredi tega tedna ter okoli 10. avgusta.

ps
Horoskop

Sicer pa je horoskop tega tedna poln dobrih povezav med planeti, kar šest jih je na začetku vpletenih v odlično konfiguracijo »lotos«, ki praviloma prinaša odlične možnosti na različnih področjih. Da ne bo vse prelepo, bo poskrbelo napeto potovanje Sonca v kvadratu najprej s Saturnom in nato s Plutonom, zato napetosti, preglavic in tudi čisto zaresnih problemov ne bo manjkalo; k sreči jih ne bomo čutili vsi, temveč najbolj tisti, ki imajo v horoskopu kaj podobnega. Mars bo »skrbel« za pretiravanje, Uran pa za upornost in iskanje svojih poti. Nič slabega od tega.

Vas zanima horoskop, kaj napovedujejo zvezde in števila? Potem je Festival ezoterike, astrologije in numerologije pravi za vas! Tam bo v živo predaval tudi avtor horoskopa, cenjeni astrolog Bern Jurečič.

Petisvet.si
ps

Celoten program in urnik lahko preverite >>>TUKAJ!

Vstopnice pa si lahko zagotovite na prodajnih mestih in spletni strani Eventim, bencinskih servisih Petrol, poslovalnicah Pošte Slovenije, v naši spletni trgovini ali pa kar na brezplačni telefonski številki 080 6116!



PREMIKI V TEM TEDNU
Sonce bo ta teden prišlo od 17°47 do 24°40 Ovna.
Merkur bo ta teden po Ribah prišel od 20°30 do 27°15.
Venera bo prišla od 14°34 do 23°02 Rib.
Mars bo prišel od 5°03 do 9°40 Dvojčkov.
Jupiter se bo ta teden obrnil retrogradno (10. 4.) in tokratni del poti končal na 24°19 Strelca.
Saturn se bo premaknil od 20°07 do 20°19 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 1°40 do 2°04.
Neptun bo ta teden prišel od 17°19 do 17°33 Rib.
Pluton bo šel po Kozorogu od 23°04 do 23°07 in je vse počasnejši.
Luna bo 8. 4. vstopila v Dvojčka, 11. 4. v Raka in 13. 4. v Leva.
Prvi krajec bo na nebu v petek, 12. 4., ob 21.05 na 22°35 Raka.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Kolikor ste ovni radi neposredni in sovražite okolišenje, pa v tem tednu vse ne bo potekalo čisto tako. Potrebno bo posredovanje drugih, tudi kanček diplomacije vam utegne priti prav, če naj bi stvari obdržali v smeri, ki ste si jo zastavili. Pri financah bo dovolj razlogov za kakšno neprespano noč, a v horoskopu ni videti večjih težav, denar bo pritekal; res bo tudi sproti odtekal, a zmanjkalo ga ta čas ne bo. Prevelika pričakovanja nadrejenih oziroma sistema vas sicer jezijo, a ne toliko, da bi koga poslali k vragu. Je pa zelo mogoče, da ta teden zaključite kakšno večjo nalogo ali celo podvig.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Veliko vam bo pomenilo, da o zadevah izveste pravočasno, da bi se lahko pravilno odločili. Zaradi Marsove »osamljenosti« boste kar precej razmišljali o denarju in raznih izgubljenih priložnostih ali pa nepotrebnih izdatkih zadnjega obdobja, vendar je le vprašanje časa, kdaj se bodo vetrovi povsem obrnili – na bolje. Podpora staršev ali starejših oseb bo naenkrat poniknila, zbali se boste, kaj je narobe, a k sreči se bo kmalu izkazalo, da je bil strah odveč. V ljubezni je videti nekaj bojazni, da bi vam ljuba oseba odšla, in posledično nekaj več pritiska, da se to le ne bi zgodilo, na koncu pa se bo izkazalo, da je šlo kvečjemu za nesporazum.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Ta teden vaša prizadevanja in pričakovanja ne bodo majhna. Dogajanje se bo odvijalo v povezavi z načrti, ki naj bi jih uresničili, in osebami, ki naj bi bile udeležene pri tem. Rezultate lahko skvari tudi vaš občutek, da se nekdo trudi, da vam ne bi uspelo. Lunino gibanje bo pri vsem tem v drugi polovici tedna prineslo nekaj miru, stabilnosti in jasnosti poti. V komunikaciji nekaj ne bo šlo zlahka, morda boste morali kaj povedati ali pa odposlati večkrat, da bo doseglo svoj namen. V ljubezni se bo pojavil občutek, da vam gre vse kot po maslu in da se lahko stvari razvijejo še bolje, morda v smeri poroke.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Ta teden bodo v ospredju posli, služba, informacije in kariera. Ne bo vam sicer vse všeč, a boste imeli zato občutek, da »samo to še naredite, pa bo vse dobro«. Ni slabo slišati, posebej pa je dobro videti potencial, da ne boste stali križem rok, temveč boste aktivni in imeli tako dogajanje pod nadzorom, namesto da bi dogajanje vodilo in nadzorovalo vas. Izvedeli boste za neko znanje ali šolanje, ki vas bo mikalo, in iskali boste poti do njega. Marsovo gibanje za vas ni ugodno, najprej je čisto sam na nebu, poleg tega pa se ta čas nahaja v dvanajstem polju, kjer zna iti kaj v napačno smer – ali pa se izgubiti v megli …

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Lepa konfiguracija planetov »lotos« vam prinaša veliko prodornost, iznajdljivost pri ocenah in potezah ter obenem skrb za vse tisto, kar pogosto spregledate oziroma ocenite za manj pomembno, potem pa mora kdo po(s)pravljati za vami. Vsekakor dober potencial za lepe dosežke in zvišanje ciljev! Jupitrovo obračanje nazaj vam bo po eni strani prineslo nekaj sreče pri početju, a po drugi strani tudi nemalo lahkomiselnosti, češ vse mi gre kot po maslu. V ljubezni se bodo pojavile nove možnosti, vendar si ne pripenjajte medalj prehitro. V službi boste neke spremembe jemali zelo osebno.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Tudi pri vas je videti nekaj več denarnih skrbi kot po navadi, vendar se bodo zadeve umirile in jih boste najprej spravili pod svoj nadzor, potem pa dobro obvladovali stanje. Jupitrov postanek boste čutili kot nekakšen zastoj v domačih odnosih ali papirnih zadevah, ki se tičejo posesti ali gradnje. In lahko se zgodi, da tak zastoj niti ne bo tako kratek ... V zraku je veliko informacij, čisto mogoče je, da jih bo treba večino zavreči, saj bodo ta čas v zraku drugačne zadeve. V partnerstvu bo veliko pogovora, ki sicer ne bo vsak trenutek jasen, a bo za vas vseeno dovolj dobro, da se ne boste pritoževali.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Za službene zadeve in delovne obveznosti je ta teden odličen, vse boste naredili, kar je predvidenega, in še kaj za zraven. Poleg tega bodo prišle do vas nove in pozitivne informacije, prinesle bodo nove poglede in možnosti. Če bodo povezane s študijem ali tujino (morda turizmom), znajo biti ugodne za dalj časa. Zlasti pri rojenih na začetku znamenja je videti finančne napetosti, morda se bo naenkrat pojavilo preveč malih problemov ali zahtev; a ne pomislite takoj, da je »vse narobe«, temveč prespite in se odločite šele naslednji dan. Na splošno vaša perspektiva ni tako slaba, kot je videti ta trenutek.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ta teden boste močno občutljivi in dojemljivi na dogajanje v odnosih z drugimi, pa naj gre za partnerstvo, delovno okolje ali sorodnike. Pazite pri tem na svoje odzive, veliko bolje je malce predihati stvar, preden pičite. V srčnih zadevah, predvsem pri rojenih v drugi in tretji dekadi znamenja, so možnosti lepe, radost in užitek pri vas nista pogosto na programu, tokrat pa. Marsov razdraženi položaj ni ugoden za usklajevanje, ker druga stran ne bo prišla do možnosti izraziti se. Možni so nenadni in večji stroški ali pa neki denar ne bo našel poti do vas, kot je bilo predvideno.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Tudi ta teden še ne bo pravega napredka – poleg vseh neugodnih okoliščin »na nebu« se v sredo ustavlja tudi Jupiter, vaš vladar. To sicer ne pomeni, da ne boste imeli volje ali energije, le izplen bo nekako slabši od zamišljenega. Strelci si zaradi takih stvari po navadi ne delate prevelikih težav; če vas kaj moti, vzamete v roke lok in puščice in hitro postrelite vse, kar se giblje okoli vas, pa je za nekaj časa dobro. Počutili se boste dobro, drugi pa, kolikor pač kdo. V partnerstvu (zasebnem ali poslovnem) se bodo pojavile iskrice, po večini nepotrebne, možnost dogovora, sodelovanja in/ali harmonije pa ne bo ravno velika, pustite času čas.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Oba težavna planeta v vašem znamenju, Saturn in Pluton, bosta ta teden ugodno povezana do te mere, da ovir ne bo in boste lahko izpeljali vse, česar se boste lotili. Še več, precej lahkosti je videti tako v potezah kot v komunikaciji. Z nekimi opravili, ki so vam šla vedno na živce, se boste tokrat sprijaznili in naredili več, kot je bilo pričakovati. V odnosih s starejšimi ali starši bo prišlo do preobrata, ki vam bo v korist. Nekomu boste poskušali nekaj razložiti, a bodo šle besede vedno znova mimo, vaše potrpljenje pa tudi. V ljubezni je videti nekaj hitrice in tudi ostrine, ki pa bo čez teden minila – v obojestransko zadovoljstvo.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Uran se ta čas ne povezuje, vi pa ste zaradi tega nekako na pol koraka – morali bi, a ne gre. Nekdo vas bo pohvalil na način, ki bo »odpiral nove možnosti«. Do srede bo šlo bolj počasi, potem pa se bo »odprlo« in naenkrat boste imeli kaj pokazati. To še najbolj velja za rojene v tretji dekadi znamenja. Marsova pot po Dvojčkih se bo pri »srčnih« zadevah poznala tudi pri vas – iz občutka praznine ali nezadovoljstva naravnost v dogajanje, toda tokrat v neki pretirani, preveč poudarjeni maniri. Morda se osebi, ki naj bi jo omrežili, celo zamerite, če ne boste pazljivi. Iz težav vas bodo ta teden večinoma reševali drugi.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Marsov položaj kaže, da je nekaj nujno narediti, vi pa se obotavljate, ker ne veste, kako. Če se problem da rešiti z besedami ali izmikanjem, boste zelo uspešni. Kot se na svoji poti (na videz) ustavlja Jupiter, se boste tudi vi počutili, kot da se morate vrniti nazaj, da bi še nekaj opravili ali popravili. Vsekakor to ni čas za širitev, zmage ali napredovanje, ampak raje za začetek analize, kaj storiti. S pomočjo informacij ali komunikacije se boste sproti izvlekli iz morebitnih zagat. V ljubezni se kaže nekaj zelo prijetnega, ni pa nujno, da bo dolgo trajalo, zato se ne obotavljajte.

Bern Jurečič bo v živo predaval na festivalu ezoterike, astrologije in numerologije 13. aprila v Ljubljani.