Astro

Napočil je idealen čas, da se snamemo z verige!

Bern Jurečič, www.astrology.si
30. 3. 2019, 07.30
Posodobljeno: 30. 3. 2019, 08.25
Deli članek:

Merkurjeva retrogradnost in na koncu obrat sta povzročila učinek dimne zavese – niti opazili nismo, kako se nekatere energije spreminjajo in kako se napetosti zvišujejo. Uranov tokratni prispevek bo »trgajoč« – kot bi se na kakem področju želeli sneti z verige. Prikladno za vse tiste, ki so vpeti v nemogoče odnose, stare vzorce in podobno, medtem ko za utečena partnerstva (vseh vrst) tak vpliv ni prijeten.

Pixabay
Horoskop

Mlaj bo tokrat v Ovnu, kar ni slabo – čas po Merkurjevi retrogradnosti bo sovpadel s prvim krajcem, potencial za akcijo in dosežke bo velik, in če naj bi ga izkoristili, je zdaj nekaj več kot teden dni časa za dobro pripravo.
Marsikomu se bo ta čas zdel kot »nič se ne dogaja«, a to bo varljivo, dogajanje v ozadju bo vneslo nekaj pozitivnega nemira.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 10°43 do 17°47 Ovna.
Merkur bo šel sprva počasi, potem vse hitreje po Ribah, ta teden od 16°35 do 20°30.
Venera bo prišla od 6°07 do 14°34 Rib.
Mars bo prišel od 0°26 do 5°03 Dvojčkov.
Jupiter bo šel ta teden od 24°12 do 24°20 Strelca in se počasi ustavlja na svoji poti.
Saturn se bo premaknil od 19°49 do 20°07 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 1°16 do 1°40.
Neptun bo ta teden prišel od 17°05 do 17°19 Rib.
Pluton bo šel po Kozorogu od 23°00 do 23°04 in je vse počasnejši.

Luna bo 1. 4. vstopila v Ribi, 4. 4. v Ovna in 6. 4. v Bika.
Malaj bo na nebu v petek, 5. 4., ob 10.50 na 15°17 Ovna.


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Zaradi Marsovih povezav boste v odnosih z okolico nekoliko bolj razdražljivi kot po navadi, potem pa se boste ujeli v novi ritem in šli zelo jasno k ciljem, ki so zastavljeni. Z novimi cilji bo ta teden nekaj več težav, najverjetneje bodo ostali na ravni želja ali načrtov, katerih uresničitev pride na vrsto kasneje. Veliko boste razmišljali v sebi, manj pa je videti izmenjave mnenj. Kot bi hoteli nekaj zadržati zase. Tudi v ljubezni o nekaterih stvareh ne boste govorili, saj se boste bali, da bi lahko šlo kaj narobe, če bi povedali, kaj mislite. Lahko da boste ta teden zelo iskali nekaj izgubljenega.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vašo pozornost bodo pritegnile zadeve, povezane z načrti in prihodnjimi koraki, medtem pa se bo skoraj gotovo izkazalo, da so bili neki vaši strahovi zadnjega časa odveč. V službi se nekaj pripravlja ali pa po malem tudi že dogaja, in če boste neposredno vpleteni, boste dogajanje spremljali z veseljem. Če pa boste sami center sprememb, boste hlastno iskali koga, ki bi vam ponudil varnost in zaščito ali vsaj predčasno razkril kakšne informacije, da bi se lahko pripravili. Pri dogovorih z drugimi je dobro odstraniti čustveni del odnosa, ki lahko prinese težave; tako bo veliko več možnosti za kakovosten in trden dogovor.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V poslovni sferi oziroma službi se najavlja sprememba, o kateri bo sprva več govora kot konkretnosti, kasneje pa se bo izkazalo, da je razvoj dogodkov za vas ugoden in je bilo nelagodje odveč. Tudi sicer bodo vaši nameni narediti vse čim bolje in se izkazati dokaj veliki, trudili se boste na več načinov. Razmišljali boste o finančni varnosti, starejši predvsem o upokojitvi, s preračunavanjem datumov in predvidene višine vred. Na to bodo vezani tudi neki vaši sicer zelo lepi načrti, ki bi jih v življenju še radi uresničili, a se marsikateri med njimi vse bolj odmika. Ne vežite jih nase, da razočaranje ob morebitnem spodrsljaju ne bo preveliko.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Ta teden boste zelo občutljivi na mnenje o vas ali vaših sposobnostih oziroma vlogi. Radi boste slišali pohvalo in zelo boste nejevoljni ob kakšni manj blesteči oceni. Zlasti bi bolela partnerjeva kritika, pa naj je še tako dobrohotna oziroma naj jo še tako utemelji ... V službi se bodo pojavile nove zahteve, ki se bodo na začetku zdele prevelike ali pa se ne bodo skladale z vašo vizijo ali delovnimi navadami. Na srčnem področju imate stvari pod nadzorom in se boste počutili varne, lahko razmišljate o tem, kam bi šli na izlet ali kaj bi lahko počeli skupaj.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Vaša osredotočenost bo prinesla kakšen zelo dober rezultat, a tudi kakšno težavo – nekateri ne bodo dohajali vaše hitrosti ali pa intenzivnosti. Malo pritiska pogosto dobro vpliva na rezultat, a je dobro vedeti, kdo ga dobro prenaša in kdo ne. Svojih ciljev ne boste dosegali s pompom, temveč bolj po tihem, kot nekje od zadaj, na primer kot »tiha voda, ki bregove dere«. V ljubezni bi najraje videli, da bi bilo tako, kot je bilo nekoč. Videti je precej ukvarjanja z otroki, ki morda ne dosegajo rezultatov, ki ste si jih bili zamislili, a če pogledate bolje, prekašajo druge, ne pa tudi vaših pričakovanj. Zlasti levi tretje dekade bodo skozi otroke doživeli neko srečo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V vašem življenju se bo pojavila neka oseba, ki bi lahko spremenila vaše razmišljanje ali odnos do kakšne teme oziroma vsaj vnesla dovolj nemira, da boste hoteli do kakega spoznanja priti sami. Ugotovili boste, da se preveč oklepate nekaterih prepričanj ali navad, in začeli razmišljati o tem, ali in kako se da kaj spremeniti. Oseba, o kateri je govor, bi lahko bila iz tujine ali pa boste njene ideje našli na spletu. Sicer pa bo ta teden prisotnega kar nekaj načrtovanja in razmišljanja o prihodnosti, preteklost boste postavili na stran. Finančne težave oziroma krediti in dolgovi, če jih imate, bodo zasedli veliko prostora v vaši pozornosti, naredili si boste načrt, kako stanje sanirati v čim krajšem času.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden vas bo zmotilo silno obotavljanje in zavlačevanje, ki ga lahko srečamo na vsakem koraku, tako v javnosti kot v zasebnem življenju. To je nekaj takega, kot da bi vam življenje in okolica nastavila ogledalo – zaradi njihovega občutka, da ste prepočasni prav vi. Srečali se boste tudi s tem, da imajo nekateri, na primer v službi, pri vseh jasnih ciljih še vedno povsem svoje zasebne interese, ne da bi jih zanimal skupni interes ali škoda, ki jo lahko povzročijo sistemu. V ljubezni bo manj besed in kompliciranja ter več lepih občutkov in navdiha. Nekaj se bo zdelo prelepo, da bi bilo res.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Tale teden za škorpijone ni ravno teden napredka, morda si boste hoteli malo odpočiti od vsega divjanja v zadnjem času. S tem pa ni rečeno, da vam bo šlo slabo, pravzaprav bi lahko rekli, da bo po drugi strani vaša ustvarjalnost na višku. Konjički, umetniška žilica, morda zabava, film, odhod na skupno večerjo, izlet, ukvarjanje z otroki in pomoč pri učenju, dolgčas vam nikakor ne bo. Precej se boste ukvarjali s financami, všeč vam bo, da imate stvari urejene in vas ne more nič presenetiti. Jupitrove povezave prinašajo zaščito v trenutkih, ko bi lahko s financami šlo kaj narobe. V zvezi s tem področjem boste študirali neke predpise ali pa iskali informacije, ki bi vam prinesle več varnosti.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Teden pred vami je kot nalašč za pogled nazaj, na stvari, ki so šle ali še vedno gredo narobe in bi bilo dobro kaj ukreniti, da se to ne bi več dogajalo; morda gre za dokončanje kakšne sage o dokumentih ali mejah posesti in podobno. Planeti v Ribah kažejo na veliko verjetnost, da te zgodbe zaključite, a se bo za to treba precej potruditi (in se obenem nemalo prilagajati tudi drugim). V bolj osebnem smislu se boste skoraj gotovo zazrli v kak kilogram viška na svojem telesu in razmišljali o tem, kaj morate storiti glede tega. Tudi sprememba v prehrani bi lahko prišla prav.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Za napetosti niste zaslužni samo vi, vseeno pa marsičesa le ne boste mogli pripisati drugim. Poskrbite za to, da bo vaš del opravljen korektno, da bi se izognili očitkom. V zasebnem življenju in predvsem odnosih z okolico vse ne poteka gladko, čeprav spremembe v resnici vodijo v pravo smer. Poskrbite za sprostitev in dovolj spanja, omislite si kakšno koristno spremembo v prehrani, da bi tako pomagali svojemu organizmu. Znaten del »problema« je v nekem načrtu, ki se zdi vse manj izvedljiv, vam pa je pomenil veliko. Rešitev je v horoskopu videti kot na dlani – prepustite se ali pa dovolite drugim, da bodisi pomagajo bodisi vodijo zadeve.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Uran je te dni spet nepovezan, spet bo prinesel željo po rušenju pravil ali trganju vezi, tokrat s svojimi koreninami, starši, preteklostjo, posestjo. Z nekim tokom dogajanja v službi se ne boste strinjali, postaja pa jasno, da imate od tega lahko korist, če se ne boste preveč vpletali. V ljubezni bi bilo dobro določene stvari postaviti na drugačne temelje, da bi se izognili zapletom v prihodnje, in ta teden je odličen prav za to. Res pa je, da je strasti in tudi zahtev v zraku ta čas veliko, tako da na trenutke stvari ne bodo potekale čisto zlahka. V financah je videti veliko aktivnosti, analizo stanja, razmejevanje stroškov in podobno, zelo aktivni boste in veseli, da imate zadeve vse bolj pod nadzorom.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Marsovo gibanje po Dvojčkih bo povzročilo nekaj zastoja ali počasnosti v vaših korakih, nekaj težav pa se utegne pojaviti tudi zaradi prevelikih pričakovanj katere od strani ali zaradi neskladne porabe energije. Ker je ta čas Venera v vašem znamenju, bo senzualnost večja, flirtanje in zaljubljanje pa tudi ne bo daleč. Najbolje se boste počutili v ljubezni in najlepše bi vam bilo, če bi to področje prineslo veliko lepega. Z besedami boste risali slike, pazite pa, da ne bodo prehitre in premalo premišljene. Možnost precenitve svojih finančnih zmožnosti bo ta teden razmeroma velika, zato pazite tudi tu.