Astro

Komur umre otrok ali mama, se z njim zgodi to!

Marjetka Vodovnik, terapevtka za pomoč ob žalovanju
29. 3. 2019, 11.59
Posodobljeno: 29. 3. 2019, 12.48
Deli članek:

Odgovor na vprašanje, kako preboleti smrt ljubljene osebe, vam lahko zaupa le nekdo, ki je smrt ljubljene osebe preboleval sam, ki je to torej doživel.

Profimedia
Če ste doživeli globoko bolečino izgube, potem se ne bojte žalosti.

Ne glede na to, koliko knjig, filmov, meditacij in drugih virov znanja o smrti, umiranju in sočutju ima nekdo, je nasvet, kako preboleti smrt ljubljene osebe, ravno obraten od tega, kar predvidevajo ljudje, ki še niso doživeli te izgube.

Čas bo zacelil to rano – je stavek, ki pri prebolevanju smrti ne pomaga in je najbolj nesmiseln stavek, ki ga lahko izrečete nekomu, ki je ravnokar izgubil mamo, očeta, partnerja ali celo otroka. Kako preboleti smrt ljubljene osebe – ko so mi ljudje to govorili na dan pogreba, sem samo začutila še večjo oddaljenost od njih in občutke osamljenosti, ki so ga blažili redki prijatelji, ki so delili tišino z mano.

ČAS NE ZACELI

Dejstvo je, da čas ne zaceli izgube drage osebe. Čas ne odnese bolečine, ki objame vaše srce in um, ko se poslavljate od telesa še pred nekaj dnevi živega človeka, za katerega bi naredili vse, pa ste bili brez moči, da bi naredili karkoli.

Čas ne odnese krivde, ki jo čutite ob dejstvu, da umrlemu niste dovolj pogosto rekli, da ga imate radi. Da si zanj niste vzeli časa takrat, ko je to želel, ali da ste mu izrekli preveč negativnih besed, ki so na koncu ostale z vami. Čas tega ne odnese.

Avtorica članka, terapevtka za pomoč ob žalovanju in avtorica članka Marjetka Vodovnik bo imela na Ezoteričnem festivalu Peti svet 13. aprila v Ljubljani predavanje z naslovom Energijska zaščita ob težkih dogodkih. 

Več o dogodku lahko preberete >>> TUKAJ!

Vstopnice pa so na voljo >>> TUKAJ!

Petisvet
Doživite odličen dan v družbi priznanih astrologov, numerologov in terapevtov.

RAZLIČNE RANE

Da lahko odkrijete, kako preboleti smrt ljubljene osebe, je treba razumeti, kakšno rano posamezna izguba naredi.

Oče

Izguba očeta vas pretrese v dno duše in vam zamaje vero v življenje.

Skozi izgubo očeta izgubite varnost, občutek, da bo za vse poskrbljeno, zato izgubo očeta ne morete preboleti, dokler ne navežete osebnega stika z Bogom – Izvorom – Vesoljem. Skozi povezavo z izvorno energijo vsega se šele lahko ponovno povežete z očetovo energijo.

Prek čutenja očetove ljubezni se sprostite v sodelovanje z Bogom – moškim, principom življenja jang, in dokler se karkoli čustvenega dogaja glede vašega odnosa z očetom, se ta harmonija ne vzpostavi.

Mama

Žalovanje za mamo vas lahko poveže z globino obstoja na Zemlji, če je iskreno. Če si ne dovolite, da bi občutili to globoko žalost in jo s pomočjo antidepresivov, pomirjeval ali drugih umetnih substanc dušite, lahko v vas »zakrkne« občutek stiske, ki prekine stik z Zemljo. Dolgoročno vas to odmakne od realnega življenja, življenjske energije in vas pripelje na stranski rob življenja. Pomanjkanje življenjske energije vas naredi odsotne, nepripravljene na sodelovanje z materialnim življenjem, kar v določenih letih pokaže negativne posledice.

dreamstime
Čas ne odnese krivde, ki jo čutite ob dejstvu, da umrlemu niste dovolj pogosto rekli, da ga imate radi.

Partner

Bolečina ob izgubi partnerja marsikoga zapre za ljubezen in doživljanje življenja, še zlasti ker postane v spominih lik partnerja bolj herojski. Ohranijo se lepa čustva, lepe misli in hrepenenje po njem lahko zavrne žalovanje, stik z realnostjo in celotno življenje preživelega. Običajno oseba, ki je izgubila partnerja, ki ga je ljubila, ne želi slišati za nasvete, kako preboleti smrt ljubljene osebe, ker želi zadržati žalost, ki ji ohranja stik s partnerjem.

petisvet
Marjetka vodovnik

Otrok

Izguba otroka se po mojem mnenju najtežje preživi, ker naravni sistem ni narejen tako, da bi bilo običajno, da otroci umirajo prej kot starši. Zato je ob takšni izgubi še najbolj nesmiselno govoriti, da bo čas prinesel olajšanje. Žal ob tej izgubi čas ne prinese olajšanja. Razumevanje te smrti lahko sprosti stisko in bolečino, a žalost ostaja. Žalost ob praznikih, ob rojstnem dnevu umrlega otroka, ko um avtomatsko izračuna, koliko bi bil star. Zato je dobro, da vsakdo, ki je doživel smrt otroka, sprejme žalost kot spremljevalno čustvo spomina na otroka. Če ste doživeli to globoko bolečino, potem se ne bojte žalosti. Žalost vas povezuje z Dušo otroka, in če vam kdo reče, da ne smete žalovati, ker s tem držite dušo na Zemlji in ji škodujete, potem povprašajte te ljudi, koliko izgub so že sami doživeli.

dreamstime
Žalost ob smrti otroka starše povezuje z njegovo dušo.

Žalost doživljajte kot energijo, ki se pretaka med vami in umrlim otrokom oziroma njegovo Dušo. Če jo boste doživljali na ta način, vas bo oplemenitila. Zaradi nje boste postali boljši človek, in četudi ne boste razumeli, zakaj se je Duša otroka odločila oditi tako kmalu, boste hvaležni, da ste bili del njegovega življenja. Zato si dovolite, da ljubezen do njega lahko še vedno živi v vašem srcu, pa čeprav vas na trenutke zaradi tega zajame žalost.