Astro

Tako sonce vpliva na nebesna znamenja!

M.G./S.N.Č
28. 3. 2019, 11.09
Posodobljeno: 29. 3. 2019, 18.31
Deli članek:

Vsebina astroloških člankov je lahko taka ali drugačna, a vedno se vse vrti okoli Sonca – tako v fizičnem kot v duhovnem svetu. Zasluži si torej, da ga podrobneje predstavimo.

dreamstime
Sončeva magnetna polja dokazano vplivajo na dogajanje na Zemlji.

Sonce je generator življenja in gonilna sila vseh dejavnosti. Astrologi ga imenujejo Osebnost, kar pomeni, da je bistvo človeka in predstavlja duha.

Med planeti Sonce najbolje prijateljuje z Luno, Merkurjem, Marsom, Venero in Jupitrom.

Duh pa je nekaj božanskega, kar je prav v vsakem živem bitju in označuje povezanost z izvorom svetlobe.

dreamstime
Kelti so Sonce pojmovali kot žensko, v vseh drugih civilizacijah pa predstavlja moškega, boga, junaka, z imeni Oziris, Helios, Apolon …

Sonce predstavlja ustvarjalno sposobnost posameznika in njegovo osnovno zdravstveno stanje. V Soncu se skriva tudi volja do življenja.

Sonce je plinasto nebesno telo, katerega površina nikoli ne miruje – je neprestano goreča materija, s katere tisoče kilometrov naokoli, globoko v vesolje, nenehno brizgajo ognjeni gejzirji. Sonce je zvezda, saj ima lasten vir svetlobe.

Kakšna so nebesna znamenja pod vplivom Sonca?

Ovni – odločni trmoglavi, prenagljeni,

ambiciozni

Biki – posesivni, trmasti, odločni, skrbni, metodični

Dvojčki – površni, bistri, nestanovitni, logični, razumski

Raki – imajo bujno domišljijo, pogosto jih tarejo skrbi, so muhavi

Levi – zelo ustvarjalni, zavzeti, vitalni

Device – praktične, natančne, živahne, kritične

Tehtnice – neodločne, lenobne, pravične  

Škorpijoni – ljubosumni, strastni, prodorni, analitični

Strelci – zanesenjaški, gostobesedni, nestanovitni, nepotrpežljivi

Kozorogi – godrnjavi, preudarni, metodični, imajo nenavaden smisel za humor

Vodnarji – izvirni, idealistični, družabni, klepetavi, poskušajo vsiljevati svoje ideje

Ribe – nesebične, polne domišljije, ustvarjalne, občutljive 

DOBRO IN SLABO

Kadar je Sonce dobro aspektirano, krepi vitalnost, prinaša uspeh, notranje ravnotežje in zdravje, daje pa tudi bister um, ustvarjalnost, umetniške sposobnosti, priljubljenost, pogum in ogromno energije. Prav tako prinaša optimizem in sposobnost spreminjanja, krepi zdravje, omogoča hitro odločanje ter daje izvirnost, poštenost, globino, ambicije, resnost in privlačno osebnost.

Negativni Sončevi aspekti pa so vzrok samouničevalnih nagnjenj, ekscentričnosti, pesimizma, težav s starejšimi ljudmi, nagnjenja k debelosti, napadalnosti, izumetničenosti, notranjih konfliktov in težav pri komuniciranju, pa tudi slabe vitalnosti.

LJUBEZEN IN DRUGO

V ljubezni Sonce predstavlja moč in pomeni točko, skozi katero se kažejo vse druge aktivnosti, ljubezenski odnos pa napolni s toplino, humorjem in celovitostjo.

Poklici, katerih pokrovitelj je Sonce, so polni avtoritativnosti in dostojanstva – princi, kralji, sodniki, verski in duhovni vodje; v njegovo varstvo pa spadajo tudi draguljarji, zlatarji in bankirji.

dreamstime
Sonce je absolutni in nesporni vladar neba in vir življenja.

Živali, v katerih se skriva Sonce, so levi, čebele in orli, med rastlinami pa so mu pri srcu riž, mak, sončnice, žafran, kamilica, cimet, limona, oreh in palme. Njegov dan v tednu je nedelja, številka pa 1.

**