Astro

Nebesno znamenje pove, kakšnega otroka imate!

SNČ
22. 3. 2019, 08.32
Posodobljeno: 22. 3. 2019, 15.17
Deli članek:

Prav vsak starš se kdaj ozre tudi v prihodnost in se vpraša, kakšen bo ta otrok, ki zdaj kot nebogljena štručka leži v njegovem naročju, ko bo malo zrasel …

ps
Če se z lastnostmi, ki jih z astrološkim znakom malček pridobi, seznanimo, otroka lažje razumemo

Kar veliko njegovih osebnostnih lastnosti je odvisnih od horoskopskega znamenja, v katerem se je rodil. In če se z lastnostmi, ki jih z astrološkim znakom malček pridobi, seznanimo, otroka lažje razumemo, ker smo vnaprej pripravljeni na njegove različne podvige, s poznavanjem astrologije pa jih tudi lažje usmerjamo.

petisvet
petisvet

Bo vaš malček torej trmast, vztrajen, občutljiv, zamerljiv, vesel, navihan … Preverite njegove bistvene lastnosti, vzgibe, nagnjenja, slabosti in talente, ki jih je prinesel na svet in jih nosi v sebi.

Profimedia
Kozorog

Pridni kozorogi
Mali kozorogi niso težavni otroci, zlasti v šoli po navadi ne delajo velikih težav. Zavedajo se svojih dolžnosti in odgovornosti ter vedno poskrbijo, da je domača naloga narejena, preden se lotijo igre. Morebitne težave s šolsko snovjo nadoknadijo s pridnim delom in zato so pogosto ljubljenci učiteljev. Edina težava je, če jim pri kakem predmetu res ne gre, saj se z neuspehom zelo težko sprijaznijo, in zato je dobro, da starši poskrbijo, da do morebitnih problemov z učno snovjo sploh ne pride.
Kaj pa, kadar niso v šoli? Takrat se najraje zaigrajo kar sami s seboj, saj družbe vrstnikov pogosto ne potrebujejo niti ne želijo. Povsem zadovoljni so sami, radi pa so tudi obdani z odraslimi, saj so včasih za svoja leta malce prezreli.

Profimedia
Vodnar

Dobrovoljni, a trmoglavi vodnarčki
Z otrokom, ki je rojen v znamenju vodnarja, vam nikoli ne bo dolgčas, saj zelo rad spravlja v smeh vse okoli sebe. Vodnarčki so strašansko karizmatični in pogosto delujejo kot vodje, ki jim drugi sledijo kar sami od sebe. Radi preizkušajo vedno nove stvari – sem spadajo tudi športi, ki se jih radi lotijo, po drugi strani pa radi berejo. Če mali vodnar dobi v roke dobro knjigo, jo lahko bere tudi več ur skupaj. So zelo neodvisni, včasih morda kar malo preveč in to pogosto spravlja ob živce njihove starše, ki jim želijo pomagati z nasveti, otroci pa jih preprosto ne poslušajo, ker želijo do vseh pomembnih življenjskih spoznanj priti sami. Vaša edina možnost je, da imate res dobre argumente, s katerimi jih celo utegnete prepričati.

Profimedia
Ribi

Zadovoljne ribice
Kot dojenčki so ribice običajno zelo zadovoljne in srečne, tudi pozneje veljajo za dobrodušne in prijazne otroke. Ribica ne bo nikoli namenoma prizadela svojih sovrstnikov z neprijaznimi ali celo nesramnimi pripombami, saj so jim pomembna čustva. Rade tudi pomagajo in včasih jih je treba naučiti, da vsem pač ne moremo pomagati in da moramo občasno na prvo mesto postaviti sebe.
V šoli utegnejo imeti ribice malce težav zaradi svoje zasanjane narave, tako da jih je treba včasih malce opomniti, da življenje ni le igra, ampak se je treba tudi učiti in truditi za tisto, kar od njih zahteva učitelj. Po drugi strani starši pazite, da boste negovali tudi njihovo umetniško plat, ki je pogosto zelo izrazita.

Profimedia
Oven

Oven bo vedno vodja
Oven je prvo zodiakalno znamenje in otroci, ki so rojeni v znamenju ovna, bodo vedno vodje – ne glede na to, ali je mali oven najstarejši ali najmlajši med otroki v neki družini. Okoli malega ovna se bo vrtelo vse že v času, ko bo dojenček, pa tudi pozneje bo poskrbel, da bo v svoji družini on vedno številka ena. Včasih so pretirano samozavestni in preveč pogumni, in ker imajo veliko energije, pogosto pa tudi malce slabšo koordinacijo, utegnejo biti pri njih pogoste manjše telesne poškodbe, zato jih je dobro usmeriti v kak šport, da bodo pridobili boljšo motoriko.
Čeprav so zelo samozavestni, potrebujejo tudi veliko pohval, v katerih uživajo. Včasih so malce preveč bahavi, a z leti razvijejo odličen smisel za humor.

Profimedia
Bik

Trmasti bikci
Mnenje, da so biki trmasti, ni iz trte izvito in na to se starši malih bikcev kar pripravite. Lahko so precej temperamentni, a se ne razjezijo za vsako malenkost. Zelo uživajo v naravi, tako da jih že od mladih nog vodite na dolge sprehode ali celo v hribe, doma pa jim (če imate možnost za to) uredite vrtiček, kamor bodo kaj posadili in spremljali rast rožic ali zelenjave. In ko smo ravno pri zelenjavi – spodbujajte jih, naj je pojedo čim več, omejite pa sladkarije, saj mali bikci zelooo radi jedo in lahko sčasoma s hrano začnejo pretiravati (zaradi nagnjenosti k odvisnostim lahko pozneje začnejo pretiravati tudi z drugimi stvarmi, na primer z alkoholom). A da ne bomo le o slabih stvareh – bikci so tudi zelo vdani in ljubeči, tako da nimajo nikoli dovolj objemov in poljubov svojih staršev, zato le poskrbite za to, da bodo od vas dobili dovolj nežnosti.

Profimedia
Dvojčka

Vedoželjni dvojček
Otrok, rojen v znamenju dvojčka, je silno vedoželjen in radoveden, hkrati pa komunikativen in očarljiv. Mali dvojček naj ima vedno kaj početi – poskrbite, da bo njegov um zaposlen s sestavljankami, knjigami, ugankami. V šoli jim gre po navadi zelo dobro, zaradi njihove raztresenosti pa jih je treba včasih malce spomniti na delanje domačih nalog. Vaš dvojček bo verjetno pogosto pozabil na čas, in če ga boste pustili samega na igrišče, se bo vrnil domov prepozno, umazan in v strganih hlačah, saj bo plezal po drevesih in skakal po lužah, toda v tem bo neizmerno užival.
In še najpomembnejša naloga za starše malega dvojčka: povejte mu, da ima vašo brezmejno ljubezen, saj potrebuje to zagotovilo, da se bo lahko razcvetel in zaživel.

Profimedia
Rak

Nežni rakci
Rakci so nežna bitja, ki potrebujejo veliko ljubezni, objemov in poljubčkov, a po drugi strani čustva tudi radi razdajajo in svoji mamici neštetokrat povedo, da jo imajo radi. Na splošno so zelo družinski in radi se igrajo v zavetju doma, saj ne marajo preveč hrupnih in kaotičnih situacij, veliko pa jim pomeni tudi rutina. Na nove stvari jih uvajajte postopoma in previdno, da jih bodo imeli čas spoznati in se nanje navaditi. Na kratko: če boste svojemu malemu rakcu zagotovili umirjeno in srečno družinsko okolje, bo odrasel v zadovoljnega človeka, ki mu bo tudi na stara leta otroški dom pri srcu in se bo vanj z veseljem vračal.
Kot šolar bo rakec vesten učenec, ki bo poskrbel za to, da bo vedno najprej opravil svoje dolžnosti, nato pa bo čas tudi za prijetnejša opravila in igro.

Profimedia
Lev

Karizmatični levčki
Kot je lev kralj živali, tako bo otrok v znamenju leva kraljeval v vaši družini. Poskrbel bo za to, da ga bodo starši razvajali, v nasprotnem primeru pa bo svoje nestrinjanje pokazal s svojim »rjovenjem«. Levi imajo veliko srce in kljub temu, da so radi v središču pozornosti, so tudi zelo topli, zvesti, čustveni in radodarni. Potrebujejo veliko hvale, da se njihova samozavest ne poruši, tako da morajo njihovi starši najti tisto pravo mero med tem, da gradijo njihovo samozavest, in tem, da otroci ne postanejo pretirano samovšečni.
Mali levčki so v šoli pridni, saj jim dober uspeh pomeni veliko, glede zunajšolskih dejavnosti pa bo zanje kot nalašč dramski krožek, saj radi nastopajo in blestijo na odru, kjer so vse oči uprte vanje.

Profimedia
Devica

Neproblematične device
Male device veljajo za zelo neproblematična mala bitja. Doma rade pomagajo, so ljubeznive, ubogljive … Če si bodo nekaj zapičile v glavo, bodo sicer trmasto vztrajale, da bodo to dosegle, a dejstvo je, da starši z njimi ne bodo imeli večjih težav. Je pa njihova težavna lastnost lahko njihova želja, da so ljubljene, kar lahko v določenih primerih pripelje do prepričanja, da bodo ljubljene le, če bodo brez napak. To lahko vodi v to, da bodo zrasle v perfekcioniste. Vaša naloga je torej, da jih naučite, da je vaša ljubezen do njih brezpogojna.
V šoli so male device pridne, učitelj je zanje avtoriteta, ki jo izredno spoštujejo, rade tudi pomagajo sošolcem, saj je to, da priskočijo na pomoč, ena njihovih največjih značilnosti – poleg prizemljenosti in organiziranosti.

Profimedia
Tehtnica

Miroljubne tehtnice
Tehtnice obožujejo umirjenost ter harmonijo in bi naredile vse, da bi to dosegle, zato so znotraj družine pogosto nekakšni mirovni posredniki, ki posredujejo, če pride do prepirov. So prijazne in vljudne, rade bi vsem ugajale, kar pa jim včasih povzroča težave. Starši jim bodo naredili veliko uslugo, če jih bodo že zgodaj naučili, da so občasna nesoglasja ali nestrinjanja neizogibni del življenja in da z njimi ni nič narobe, če jih le znamo konstruktivno rešiti.
Čeprav se tehtnice rade igrajo same in se znajo lepo zamotiti, so tudi zelo družabna bitja, ki jih imajo drugi otroci zelo radi, kar je povsem logično, saj so dobri in zvesti prijatelji.

Profimedia
Škorpijon

Ljubezni željni škorpijončki
Škorpijončki delujejo kot zelo odločna, strastna in intenzivna mala bitjeca, a globoko v sebi čutijo veliko željo po tem, da so ljubljeni. Spekter njihovih čustev je izjemen, in čeprav navzven morda delujejo umirjeno, nikoli ne morete povsem vedeti, kaj vre v njihovi notranjosti. Ker imajo izjemno močnega duha, lahko dosežejo vse, kar si v življenju zadajo – če le imajo dovolj podpore svojih staršev, če pa so v otroštvu ranjeni, lahko odrastejo v maščevalne in manipulativne ljudi.
Ker znajo biti precej posesivni, jih že zgodaj naučite, da je treba stvari v življenju deliti, in jih pohvalite, kadar to tudi počnejo. Naučiti jih je treba tudi to, da morajo biti do šibkejših od sebe obzirni, saj zanje to ni nekaj samoumevnega.

Profimedia
Strelec

Pustolovski strelčki
Mali strelci so rojeni pustolovci. Vse želijo doživeti in življenje uživajo s polno žlico. Zaradi te svoje lastnosti se nemalokrat znajdejo v težavah, a ne skrbite, se bodo že znašli. Strelec mora ogromno časa preživeti na prostem, v naravi, ki jo obožuje. Običajno so tudi zelo športnega duha, zato jih le spodbujajte v tej smeri. Poleg tega sovražijo rutino in se hitro naveličajo, zato jim poleg športa ponudite tudi druge reči – naj berejo, peljite jih v živalski vrt, v muzej ali galerijo …
So zelo odkriti in to pričakujejo tudi od drugih, zlasti od svojih staršev. Naj vas ne preseneti, če se bodo zgodaj osamosvojili in šli na svoje, saj je za strelce značilno, da odrastejo prej kot njihovi vrstniki. 

Profimedia
deklica