Astro

Ko moški to dobi od ženske, okuša raj!

T.P.
16. 3. 2019, 17.30
Posodobljeno: 20. 3. 2019, 14.42
Deli članek:

Terapevt Steve Horsmon se uspešno ukvarja z 'life coachingom' in vodi delavnice za moške, ki želijo rešiti težave v svojih zvezah in zakonih.

Za moškega je najbolj pomemben občutek moči in sprejetosti.

Po letih izkušenj z moškimi je prišel do zanimivega zaključka, ki bi lahko presenetil pripadnice nežnejšega spola. »Če bi ženske poslušale moje pogovore z moškimi, ne bi mogle verjeti svojim ušesom. Naše razprave se namreč zelo razlikujejo od ženskega dojemanja moških. Zagotavljam vam, da moški ne želijo samo seksa,« poudarja terapevt Steve.

Profimedia
1 stvar moške presune veliko bolj kot spolnost.

Obstaja namreč nekaj, kar je moškim bolj pomembno od spolnega odnosa. Terapevt je v svojih raziskavah ugotovil, da je to nežen dotik v kombinaciji z besednim ali nebesednim odobravanjem. Ko ženska nežno ljubkuje partnerja in mu istočasno izraža svojo podporo ter zaupanje vanj, se moški počuti kot v sedmih nebesih. Ta poteza je močnejša od seksa, saj se moški v tem trenutku počuti močnega in sprejetega.

Nežen dotik, posut z zlatim prahom odobravanja, moškega bolj prevzame kot seks.

In kakšen je razlog, zaradi katerega moški nikoli ne bodo priznali, da jim je tako enostavna stvar ljubša od seksa? 

Zato, ker so prepričani, da jim ženske nikoli ne bi verjele in bi samo z nejevernim nasmeškom zavile z očmi. Pod močno 'fasado' so tudi oni ranljiva bitja, ki želijo biti ljubljena in sprejeta.

Za vse nas je najbolj pomembno sprejemanje. Če sprejmemo sebe z vsem, kar smo, vključno s čustvi, ki veljajo za negativna, in sprejmemo druge, kakršni so, se s tem dejansko odpremo najmogočnejši sili na svetu - ljubezni. Kajti sprejemanje je odraz brezpogojne ljubezni, po kateri vsi tako hrepenimo. To ljubezen smo spoznali, ko smo bivali v duhovnem svetu. Takšna je namreč božja ljubezen. Zato smo ta članek tudi tako naslovili. Vsak se v objemu brezpogojne ljubezni dejansko počuti kot takrat, ko je njegova duša bivala v raju, obsijana in prežeta s čisto, božjo ljubeznijo.