Astro

Če ves čas prežite na napake, se vam lahko zgodi ...

Marjetka Jeršek, raziskovalka energij in pisateljica
12. 3. 2019, 12.30
Posodobljeno: 12. 3. 2019, 12.44
Deli članek:

NAŠA ŽIVLJENJA in naš svet, ki si ga poustvarjamo z vsako mislijo, izrečeno besedo in čustvom, ki se porodi v nas, so sestavljeni iz neskončnega mozaika drobnih stvari.

pixabay
Drobna življenjska zadovoljstva na stežaj odprejo vrata iz stanja neizpolnjenosti v prostor neskončnih možnosti.

Morda res nimamo idealne službe, kjer bi lahko izrazili vse svoje potenciale, mogoče se ne ponašamo z idealno postavo ali sanjskim avtom …

Toda vijolica na našem oknu razkošno odpira cvetove, novo milo v kopalnici omamno diši in sončni zahod, ki ga opazujemo na sprehodu v naravi, je neskončnokrat lepši in nam ponuja globlje doživetje kot še tako drag DVD-predvajalnik.

NAPETOSTI

Nenehno nezadovoljstvo s seboj in s svetom okrog sebe povzroča nezdrave napetosti v telesu, zato škoduje našemu počutju in zdravju. Da bi znali ceniti tisto, kar imamo, ter da bi lažje prepoznali blagoslove vesolja, s katerimi se ponašamo, usmerimo svojo pozornost v razveseljevanje sebe in drugih z majhnimi pozornostmi, občutimo hvaležnost v sebi in preusmerimo energijo iz pritoževanja v radost.

Kadar smo zadovoljni s seboj, v svojem srcu odkrijemo čaroben notranji mir.

Človek lahko preživi z zelo malo materialnimi dobrinami, a kljub temu lahko sije od sreče, zdravja in zadovoljstva. Bogataši, ki se valjajo v zlatu in draguljih, pa pogosto hlepijo po še večjih količinah denarja in hkrati jih neznansko skrbi, da jim kdo ne bi ukradel že nakopičenega bogastva, ali pa, da bi to utegnilo iz kakršnihkoli vzrokov nenadno skopneti. Zadovoljstvo ni odvisno od tega, kar imamo v svoji lasti, ampak od notranje zmožnosti sprostiti se na udobnih, širokih krilih zdravilne zadovoljnosti in hvaležnosti za blagoslove življenja, ki jih prejemamo, a se jih morda niti ne zavedamo.

ZADOVOLJSTVO

Kadar je človek zadovoljen, je srečen, dober, prijazen, ustrežljiv, v harmoniji s seboj in drugimi ter po navadi kar prekipeva od odličnega zdravja. Nezadovoljneži pa večno brskajo po težavah, utapljajo se v strahovih in skrbeh, nenehno premlevajo svoje prave in namišljene stiske, tarnajoč, kako krivično je življenje do njih. Objokujejo svojo nesrečno usodo, nergajo, se pritožujejo in bentijo, ne da bi karkoli koristnega in učinkovitega naredili za korenito spremembo neželenega stanja v bolj pozitivno smer.

Kadar je človek zadovoljen, je srečen, dober, prijazen, ustrežljiv, v harmoniji s seboj in drugimi ter prekipeva od zdravja.

Ko najdemo vsaj eno drobno zadovoljstvo v sebi in ga skrbno gojimo, zaživimo dosti bolj kakovostno in ustvarjalno. Prav naša drobna življenjska zadovoljstva nam na stežaj odprejo vrata iz stanja nemirne neizpolnjenosti v prostor neskončnih možnosti. Na svojih vsakdanjih poteh začnemo srečevati roje drobnih čudežev, sporočil in potrditev, majhnih in velikih radosti ter novega navdušenja. Tudi več materialnega obilja končno najde prostor in priložnost, da vstopi v naše življenje.

Kadar smo zadovoljni s seboj, se spoštujemo in pazimo nase, v svojem srcu pa naposled odkrijemo čaroben notranji mir. Naposled spoznamo, kako je mogoče uživati v vseh trenutkih in podrobnostih z novim, pozitivnejšim pristopom prepleskane vsakdanjosti.

pixabay
V vsakem hipu se lahko odločite, da izkoristite podporo energij narave.

PODPORA

Če ste se zalotili, da ves čas prežite zgolj na napake, nepravilnosti, nepravičnosti in preostale negativne pojave, se vam lahko zgodi, da boste svoje življenje zapravili v brezoblični, sluzasti, gosti gmoti dušečega nezadovoljstva, ki se kakor bojni strup širi navzven v okolico. A v vsakem hipu se lahko odločite, da izkoristite podporo energij narave, še zlasti brsteče pomladi, in se poslovite od nezdrave zagrenjenosti, ki vam onemogoča v življenju užiti tisto srečo, ki si jo nedvomno zaslužite. Zavestno se potrudite zase v tej smeri, z nasmehom na obrazu vstopite v svojo novo, pozitivno podobo zadovoljnega in odprtega, k sreči in radosti obrnjenega posameznika. Spoznali boste, da imate pravzaprav ves čas dostop do energije znotraj sebe, ki je sposobna raztopiti in izničiti vse negativne učinke zagrenjenosti in nezadovoljstva.

Ko se povežemo z naravo in zadihamo na nov način, ki bo vsak hip ovenčan z vonjem po novi pomladi, v sebi lažje odkrijemo čarovnijo zadovoljstva z drobnimi vsakdanjimi rečmi.

Odkrili boste, da nezadovoljstvo ni nič drugega kot samo škodljiv omejitveni miselni vzorec, vsebujoč naslednje miselne strupe: »Nisem dovolj dober(-ra), da bi bil(-a) lahko zadovoljen(-na) s seboj«, »Nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše« (vzorec bolestnega perfekcionizma), »Takoj ko bom z nečim zadovoljen, se bo to pokvarilo«, in še bi lahko naštevali. In ker smo mi sami edini mislec v svoji glavi, lahko tovrstna prepričanja odločno zamenjamo s koristnimi in spodbudnimi. Najprej pa se podajmo na raziskovanje in odkrijmo čim več drobnih radosti okrog sebe, ki bodo sčasoma stkale prečudovit nov vzorec sreče in življenjskega zadovoljstva.

V naši notranjosti je zakopan neprecenljiv zaklad, čarobna paličica, ki nam pomaga znova občutiti sladkost, toplino in radost bivanja.