Astro

Dan žena: za vsako nebesno znamenje poseben cvet!

Sonči Nered Čebašek
7. 3. 2019, 12.13
Posodobljeno: 8. 3. 2019, 07.27
Deli članek:

Šopek ali cvet sta vedno lepo in dobrodošlo darilo za vsako žensko. Navada, da tudi na običajni obisk pridemo z rožami, je v Sloveniji nasploh priljubljena. Svoj vrhunec obdarovanje s cvetjem seveda doseže 8. marca, ko praznujemo dan žena.

dreamstime
nagelj

Cvetje sicer vedno navdušuje s svojimi oblikami, vonjem in barvami – s svojo lepoto buri domišljijo in izpopolnjuje naša življenja.
Vsaka cvetlica pa ima svoj pomen in svojo energijo. Tudi barva cvetja je pomembna, saj v sebi nosi globljo simboliko.
In tako kot ima vsako nebesno znamenje svojo najljubšo barvo in mineral, ima tudi svojo cvetlico. Preberite in prepričali se boste, da je primerjava med značajskimi lastnostmi posameznih nebesnih znamenj in videzom, barvo, vonjem in drugimi značilnostmi odgovarjajočih rož prav presenetljiva. 

Ko boste jutri kupovali cvetje za svojo ženo, mamo, sodelavko ali kakšne druge bližnje predstavnice nežnejšega spola, za katere veste, v katerem nebesnem znamenju so rojene, si torej prikličite v spomin naš članek – in brez dvoma boste navdušili.

UNIVERZALNA REŠITEV
Morda se vam bo zdelo banalno, a z nekdaj najbolj tradicionalna cvetlico, ki pa je danes malce izgubila svojo veljavo – rdečim nageljnom, ne morete zgrešiti pri nobenem astrološkem znaku.
Renesančni in baročni slikarji so nagelj upodobili celo večkrat kot vrtnico. Nekje v tistem času se je nagelj namreč uveljavil kot simbol zaročencev, ljubezni in medsebojne naklonjenosti. Z nageljni lahko torej predate popolno ljubezensko sporočilo. Je pa res, da ni rezerviran zgolj za zaljubljence. Nagelj ima za Slovence pomembno in posebno simboliko. Je namreč slovenski nacionalni in ljudski simbol, ki bo obdarovancu prenesel pomembno sporočilo prijateljstva, spoštovanja in podpore.

profimedia
tulipani

Vodnarka – tulipan
Vodnarke so premetene in pametne ženske, ki se znajdejo v vsakem položaju, le če ta zanje ni preveč dolgočasen. Po navadi so v oblačenju in obnašanju tudi malce ekscentrične; na sebi rade kombinirajo različne barve, ki komu drugemu nikakor ne bi pristajale, na njih pa delujejo originalno. Podobno je pri njihovem najljubšem cvetju – to je tulipan, v katerem se preliva več barv, ali pa šopek tulipanov, ki se med seboj razlikujejo po barvnih odtenkih ali sorti.
Poleg tulipanov imajo vodnarke rade španski bezeg in hortenzije ter cvetje v odtenkih modre, vijoličaste ali zelene barve.
Sporočilo tulipana
Sem simbol lepote, razkošnih in bogatih čustev, ki jih prinašam tudi tebi. Celo pesniki so me od nekdaj opevali kot znamenje ljubezenske vznesenosti in nepotešljivega hrepenenja. Bodiva romantična skupaj.

dreamstime
dalija

Ribi  dalija
Ribica ima neverjeten smisel za prepoznavanje misli drugih, pogosto se zdi kot krhka princeska, ki je malce zamaknjena v višje sfere. Svojim sanjam o zlitju duše z najvišjim dobrim se ne odpove niti takrat, ko v materialnem svetu dosega naravnost zavidljive uspehe.
Njeno najljubše cvetje je dalija, ki lahko žari v rumenih barvah kot močno sonce ali v svoji nežni svetlo rožnati različici pooseblja vilinski svet.
Rade imajo tudi cvetje v odtenkih modre, škrlatne ali zelene, poleg dalij pa so njihove rože še spominčice, lilije in kamelije.
Sporočilo dalije
Resda simboliziram nestabilnost in negotovost, a sem tudi elegantna in dostojanstvena. Moja magična moč ti bo služila, da se ti bodo dobro iztekli osebni in poslovni načrti, za katere si že dolgo prizadevaš.

dreamstime
mak

Ovnica  mak
Impulzivnemu in neposrednemu značaju ovnice so najbližje tople barve sonca, obožuje pa vse, kar spominja na najmočnejši ogenj. Ona je kot vulkan, ki bruha svojo moč in pozitivno energijo ter z njo zdrami vse okrog sebe. Temu primerno je njen najljubši cvet tudi najbolj živ – rdeči mak.
Poleg maka ima ovnica rada še orhideje in vijolice, med barvami pa ljubi oranžno, rumeno in vse odtenke rdeče.
Sporočilo maka
Sem bleščeč in žareč – tak, kot sta tvoj karakter in tvoje srce. Z menoj ob strani boš izstopila iz množice povprečnosti, popeljal te bom v središče zabave. Moja moč pa te bo tudi obdarila s sposobnostjo, da boš pogosteje izrazila svojo edinstveno osebnost in požela občudovanje, ki si ga zaslužiš.

Profimedia
vrtnica

Bikica – vrtnica
Bikice odlikuje izredna lojalnost, prav one so pogosto naše najboljše prijateljice, ki nam vedno nudijo ramo, na kateri se lahko zjokamo. Poštenost, zanesljivost, njihova lagodnost, domačnost in preprostost pa so lastnosti, ki vsakega vedno znova očarajo. In temu ustreza cvet, ki nam je vsem domač – vrtnica.
Poleg vrtnice bikice obožujejo še šmarnice in bezeg, med barvami pa jo osvojijo nežno rožnata, svetlo modra in zelena.
Sporočilo vrtnice
Povezujejo me z ljubeznijo in v resnici sem strastna. Moj cvet ti bo omogočil, da te prežame ženstvenost, ki bo na plan priklicala vse najlepše, kar je v tebi, in ti dneve navdahnila z romantiko. Imam pa tudi trnje, ki ga le uporabi, če bo kdo preveč posegal v tvoj osebni prostor, kar si vse prevečkrat dovoliš.

dreamstime
orhideja

Dvojčica  orhideja
Dvojčice so živahne ženske, obožujejo zabavo in zanimive sogovornike. So duhovite, komunikativne, briljantne in zelo radovedne. Ljubijo bogat stil življenja in primerno garderobo, da na dogodkih osvojijo prestol najbolj bleščeče dame.
Značajskim lastnostim dvojčic vseh cvetlic najbolj ustreza orhideja, poleg nje jo navdušijo še marjetica, anemona in gloksinija, med barvami pa bi izbrala med belo, rumeno in modro.
Sporočilo orhideje
Prinašam ti nekaj, kar nosiš v sebi in je prav, da pride na plan čim pogosteje: tvoja eleganca in sofisticiranost. Sem graciozna in rastem iz osamljenega gomolja, zato ti pomagam ohranjati tvojo skrivnostnost, a imam čvrsto prepleten koren, ki ima moč, da tke trdna in večna prijateljstva.

dreamstime
Lilija

Rakica – lilija
Rakice so najbolj občutljive ženske, saj vse, kar občutimo drugi ljudje, one občutijo z dvojno močjo. Dobro poskrbijo za dom, svojim dragim tudi rade skuhajo, a tudi na lastno urejenost nikoli ne pozabijo. To so skrivnostne, privlačne ženske, ki so znane po tem, da so velike zapeljivke.
Najljubše barve občutljivih rakic, ki so ta trenutek na moč vesele, naslednji pa že potrte, so srebrna, bela in zelena, njihova najljubša roža je lilija, rade pa imajo tudi vrtnice, jasmin in gardenije.
Sporočilo lilije
Spoštovali so me že stari Grki, ki so verjeli, da so smo vzklile iz mleka kraljice bogov Here. Z menoj se bosta v tebi naselila ponos in spoštljivost do drugih, podarila pa ti bom tudi sposobnost vživljanja v druge, ljubeznivost in skrbnost.

Profimedia
sončnica

Levinja – sončnica
Levinje veljajo za vladarice, ki ne prenašajo niti najmanjših ugovorov, kaj šele da bi jim kdo nasprotoval. Hlepijo po tem, da bi bile občudovane in spoštovane, občutek, da so zaželene, pa je zanje prav tako nujen kot zrak za dihanje. Levinje so nagnjene k lenobi.
Energiji in volji do življenja, ki sta značilnosti levinj, se najbolje podajo rumena, oranžna in rdeča, njihova absolutno najljubša cvetlica je sončnica, na drugem in tretjem mestu sta lupinus in gladiola, v vsakem primeru pa boste nanje naredili vtis s čim večjim šopkom.
Sporočilo sončnice
Besedo sem dobila po grški besedi helios (sonce) in anthos (cvet), kar prinašam tudi tebi, da postaneš srečna, topla in dostopna oseba. Že zgolj moja prisotnost ti dom ne le polepša, temveč tudi ogreje.

Profimedia
Marjetica

Devica – marjetica
Device so med vsemi znamenji najbolj skrbne in sočutne ženske, a dosledno se tudi potrudijo, da sledijo svojim interesom in ciljem. Pogosto trpijo zaradi čustev in različnih stvari, največkrat jih skrbi zdravje. A četudi imajo slabo obdobje, njihova skrb, da osrečijo druge, nikoli ne opeša.
Devica s prirojeno željo po popolnosti ima med barvami najraje zeleno, belo, nebesno modro in vijoličasto, njena cvetlica je marjetica, rada pa ima še bezeg, lilijo in zlati dež.
Sporočilo marjetice
Imam magično pomoč, s katero ti pomagam k povečani intuiciji, morda celo k jasnovidnosti. Sprejmi me kot rožo veselja, in čim bolj ti bodo všeč moji cvetovi, tem večkrat boš iskreno nasmejana. Če me v šopku postaviš na sredo mize, bodo mojo dobro energijo čutili vsi, ki bodo za njo sedeli.

profimedia
ciklama

Tehtnica – ciklama
Tehtnice so ženske, ki jim v eleganci ni para. Vedno nasmejane in očarljive so kot dragulj v vsaki družbi. Kljub živahnemu značaju si želijo tudi duševni mir, ne morejo pa živeti same, zato vedno iščejo družbo. Prepoznamo jih tudi po lepih oblačilih in tem, da so vedno nadišavljene. Temu primerna pa je tudi njihova najljubša cvetlica.
Tehtnica poskuša doseči ravnotežje in ubranost, njeni osebnosti ustrezajo rožnata, vijoličasta, zelena in nebesno modra, njena cvetlica je ciklama, poleg nje pa še vrtnica, potonika in krizantema.
Sporočilo ciklame
Z menoj, ki »poravnam vse račune«, boš zaživela brez nesporazumov in v harmoničnih medsebojnih odnosih. Že stare vraže so mi pripisale, da tam, kjer sem jaz, zlo nima moči. Sem cvet iskrenosti in te obdarim tudi s svojim prelepim milim vonjem.

profimedia
iris

Škorpijonka – iris
Ženske z najbolj močno energijo in eksplozivnim temperamentom so škorpijonke. Njihovim čarom se lahko upre le redkokateri moški. Nad svojim življenjem si sicer želijo popoln nadzor, ne bojijo se ničesar, sovražijo pa tiste, ki želijo upravljati druga življenja. Gre za močne osebe, ki znajo biti dobre prijateljice, a tudi sovražnice.
Najljubše barve škorpijonke so vijoličasta, modra in rdeča, njena roža je iris, poleg njega pa obožuje še pelargonije in dalije.
Sporočilo irisa
Simboliziram optimizem in kvaliteto, če sem ti všeč, imaš verjetno veliko raje nedolžno lepoto življenja kot skrinjo zlata. Znan sem po tem, da prinašam dobre novice in uresničujem najgloblje želje srca. Sreče pa ne prinesem le tebi, ki me prejmeš, temveč tudi tistemu, ki me je izbral zate.

profimedia
narcisa

Strelka – narcisa
Strelke so velikodušne in preproste ženske, ki imajo plemenito dušo in bolj kot vse ljubijo svobodo. So zelo odprte narave, a so se pripravljene boriti za svojo neodvisnost. Ko se počutijo ponižane, se jih pazite, saj postanejo na moč sarkastične. Imajo veliko željo po znanju in po odkrivanju sebe, njihova najšibkejša točka pa je zvestoba, zato so redko v dolgih zvezah.
Najljubše barve strelke so rumena, oranžna, škrlatna, modra in zelena. Njen cvet je narcisa, rada pa ima še barvite marjetice, dalije, nageljne in lilije.
Sporočilo narcise
V davnini so me polagali v krste pokojnikov, da sem jim zagotovila novo rojstvo in srečo v onostranstvu. In še danes veljam za simbol prebujenja, zato si okrepi svoje naravne moči, na voljo sem ti.

dreamstime
Jasmin

Kozoroginja  jasmin
Kozoroginja je obdana z odgovornostmi, dolžnostmi in željo, da se nekomu posveti ter poskrbi, da ta postaja vse boljši. Njena glava je polna domišljije in nerealnih fantazij. Je močnega značaja, osrečuje pa jo le življenje, ki je pestro in polno. Obožuje komplimente od ljudi, ki so ji všeč. Boji pa se zavrnitve ali posmeha.
Vztrajni, zavzeti in zanesljivi kozoroginji najbolj ustrezajo jasmin, narcisa, vijolica in vse vrste kaktusov, od barv pa bela, zelena, modra in rumena.
Sporočilo jasmina
Preženi svojo vklenjenost v vsakdan z mojim omamnim vonjem, naj ti pogled v moje drobno cvetje pričara sanjavost. Sem pa tudi cvet srečnega zakona, ki ga nihče ne more vznemiriti ali zamajati, zato me le vzemi za svojega stalnega spremljevalca.