Astro

Oblecite barve, ki zdravijo: rdeča za prehlad, zelena za glavobol ...

T.P.
6. 3. 2019, 18.16
Posodobljeno: 6. 3. 2019, 19.19
Deli članek:

Narediti mini eksperiment: oblecite se en dan popolnoma v črno, drugi v modro, tretji pa v belo. Občutili boste razliko! Barve ustvarjajo nenadzorovano akcijo v podzavesti, vplivajo na navdih, produktivnost in ekspanzijo. Imajo pa tudi neverjeten vpliv na zdravje ter zavest.

ps
Oblecite se tako, kot si želite, da bi se počutili.

ps
Bela širi našo avro.

1. Bela
Nositi belo pomeni vaditi ozaveščanje, saj je potrebno več osredotočenja, pozornosti in skrbi za čiščenje belega oblačila. Bela krepi in širi avro (elektromagnetno polje človekovega telesa) ter učinkuje kot vmesnik med nami in okolico. Ker vsebuje vse barve spektra, uravnava tudi čakre.
Mar ni krasno spoznanje, da vsak dan lahko razširite svojo avro, odprtost in nevtralnost že samo s tem, da nosite dostojanstveno belo oblačilo iz naravnih materialov? Naravni materiali namreč učinkujejo kot energijski vodi, kanalizirajo prano (življenjsko energijo) iz naše okolice v naše bitje ter filtrirajo negativno energijo.
Bela barva nam tudi omehča kožo, ki z njeno pomočjo hitreje dobi potrebno vlago.

ps
Rdeča nas polni z energijo.


2. Rdeča
Blagodejno vpliva na mišice in zglobe, pomaga pa tudi pri prehladu.
Rdeča barva nas polni z energijo, prebuja, spodbuja delovanje, nam daje občutek topline, odpravlja akne, gladi gubice, blaži posledice opeklin ter poživlja kožo.

ps
Prebavne motnje klonejo pred rožnato.

3. Rožnata
Roza barva je izjemno dobra za prebavo in seveda za spodbujanje ljubezni.

ps
Z oranžno odpravljamo depresijo.

4. Oranžna
Barva pomaranče pomaga pri zmanjševanju depresije, dviguje razpoloženje in spodbuja seksualnost. Deluje na regeneriranje kože, spodbuja metabolizem. Pomlajuje organizem.



Igrajte se, eksperimentirajte in spoznajte učinek barv na vaše razpoloženje.

ps
Z zeleno do umirjenosti in harmonije.


5. Zelena
Barva, ki pomaga v bitki s tumorji! Deluje pomirjevalno. Umirja glavobol, pomaga pa tudi pri žolčnih kamnih.
Zelena je pomirjujoča, prinaša harmonijo, blaži posledice stresa, pomirja razdraženo kožo ter spodbuja cirkulacijo.

ps
Nebesno modri antiseptik

6. Nebesno modra
Učinkovit antiseptik in deluje pozitivno pri nevroloških bolečinah. To je tudi barva, ki je odgovorna za grlo, nos in ušesa. Krepi žlezo ščitnico. Če imate težave pri govoru, z glasilkami, ali pa vas boli grlo, poskusiti pogosteje nositi to barvo in videli boste, kako hitro vam bo pomagala.



Pripravite si kavo ali čaj v skodelici, ki je obarvana z vašo najljubšo barvo.

ps
Rumena pospešuje izločanje strupov iz telesa.

7. Rumena
Ta barva je odgovorna za kožo, solarni pleksus, jetra in živčni sistem. Pospešuje izločanje toksinov ter vsega nepotrebnega iz organizma. Prav tako pomaga v boju s celulitom.
Rumena dviguje razpoloženje, spodbuja k aktivnosti, dviguje optimizem, povečuje moč koncentracije, blagodejno vpliva na delo prebavnih organov.

ps
Naj bo vaše življenje čim bolj barvito. Dobesedno.

8. Modra
Modra je najboljša za zdravje hrbtenice in hrbtenjače. Modro oblačilo je največji antiseptik od vseh navedenih barv, poleg tega velja za najmočnejše zdravilo proti nespečnosti. Pomaga tudi pri regeneraciji tkiva.
Modra deluje pomirjujoče, blaži občutek bolečine, migrene, bolečin v vratu in hrbtu, učinkovita je pri reguliranju telesne teže.

ps
Vijolična odpravlja vnetja in spodbuja duhovnost.

9. Vijolična
Če ste nagnjeni k raznim vnetjem kakršne koli vrste, je najbolje, da nosite vijolično.
vijolična deluje na limfni sistem in pomaga pri terapiji proti celulitu. Spodbuja kreativnost, duhovnost ter navdih.

ps
Barvna terapija je blagodejna za dušo in telo.



Seveda ima vsaka barva svoje tone, nianse ter intenzivnost, zato je treba paziti, da ne izberemo takšne vrste barve, ki bi nas dražila.
Terapijo z barvami lahko prilagodimo sebi in svojim težavam. Poskusite že danes v omari izbrati oblačilo, katerega barva ne odraža vašega trenutnega stanja, temveč to, kako bi se želeli počutit. Bodite pozorni tudi na izbor barv v prostoru, kjer živite in delate. Z dobrim izborom barv boste dosegli, da se boste v teh prostorih dobro počutili.