Astro

SOS za te dni, ko je Merkur retrograden!

Cristy Žmahar, angelska terapevtka in pisateljica (Potovanje duše)
6. 3. 2019, 14.45
Posodobljeno: 6. 3. 2019, 15.03
Deli članek:

Začel se je marec in tukaj je nov nebeškoskop. A ta mesec bo energijsko malce drugačen, kajti v njem se dogaja retrogradni Merkur.

M24
Angelska terapevtka in pisateljica Cristy Žmahar tudi praktično uči o tem, kako iz Vesolja potegniti, kar se nam ponuja.

Merkur je v retrogradno fazo zakoračil včeraj, 5. marca, končal pa jo bo konec meseca – 28. marca. Saj veste, to je tista energija, ki zaključuje, čisti in na splošno dela čistko v naših življenjih. Zato bo tokratni nebeškoskop razkril, kaj je tisto, kar se mora v vašem življenju končati, zato da boste vi lahko šli naprej hitreje in svobodneje. Torej, vas zanima, kaj je tisto, kar vam meša štrene? Potem pa kar hitro poiščite svoje nebesno znamenje in poglejte, kaj vam bo retrogradni Merkur pomagal urediti. Da, retrogradna energija vam je lahko tudi v pomoč.
A tudi to še ni vse. Pomagamo vam tudi z energijsko vajo. Pod vsakim znamenjem najdete »vodni šepet«. In kaj je »vodni šepet«? To je obred, ki ga boste izvajali do 28. marca in vam bo pomagal končati s tistim, kar je omenjeno za vaše znamenje.
Vodni šepet napišite na listek in stavek obkrožite. Nato na ta listek vsako jutro dajte kozarec vode ali čaja (le da ni kava). Pustite, da se tekočina informira 9 minut. Preden spijete svoj napitek, poglejte stavek in ga ozavestite. In – na zdravje. Energija zapisanega bo vstopila v vašo energijo. Preprost energijski obred, ki pa vsekakor prinaša ogromno pozitivnega.

profimedia
oven

OVEN

Končajte s strahovi.

Ovni, za vas prihaja čas, da se odrečete svojim … strahovom in skrbem. Ja, velikokrat se vam v energijo prikradejo ti kratilci spanca. In potem sejejo dvom v vaše želje, sanje … Večina teh strahov in dvomov prihaja od poskušanja tako zelo analizirati življenje. Ne poskušajte vsega razumeti ves čas. Niti nadzirati. Ker človek v resnici ne more nadzirati življenja, saj je večje od njega. Če ga poskuša nadzirati, je edina stvar, ki se zgodi, dvom. In tega poznate, kajne? No, čas je, da gre. Čas je, da prenehate pričakovati, da se bodo zgodile slabe stvari, da se življenje ne bo odvilo tako, kot je prav. Načrtno začnite ustvarjati zaupanje do življenja. Čas je, da se ta most med vami in njim postavi. Zato v tem obdobju uživajte v delovanju, raziskujte, učite in razvijajte se, uživajte na poti. Vse ostalo načrtovanje pa prepustite življenju in mu zaupajte, da bo naredilo stvari prav za vas. Boste presenečeni, kako bo potem vse gladko delovalo.

Vodni šepet: Zaupanje v vse prinese novo obilje.

profimedia
bik

BIK

Končajte z izgovori.

Biki, za vas je prišel čas, da končate z izgovori. Ja, velikokrat se porodijo v vaših mislih in tako prijetno včasih kličejo, da jih uporabite. A nič več. Čas je, da jih izbrišete iz svojega sistema. Če boste pogledali globlje, boste videli, da so izgovori na koncu prizadeli samo vas. Kajti vaše življenje se je zaradi njih zaustavljalo in Vesolje vam ni moglo prinesti tistega, kar ste si želeli. Čas je, da si to, da se imate radi, pokažete na malce drugačen način. Tako, da prenehate uporabljati izgovore, namesto teh pa začnete sprejemati močne odločitve za vsa pomembna področja svojega življenja. In kaj se bo zgodilo? Po nekaj takšnih odločitvah se bodo začele spreminjati vaše okoliščine – na bolje in v tisto smer, v katero si želite. Kajti navsezadnje imate v sebi »bikovo moč«; ko se vi nekaj odločite, vas nič ne ustavi! Pogumno naprej!

Vodni šepet: Odločitve nove gradijo bogastva mostove.

dreamstime
dvojčka

DVOJČKA

Končajte s pesimizmom.

Dvojčki, želite v trenutnem obdobju delovati kar najbolje? Potem je čas, da rečete adijo … pesimizmu. V vaših mislih se pogosto veliko dogaja. Včasih hrček v njih neumorno teče in teče. In prikradejo se tiste temne misli, katerih v resnici nihče ne želi. Misli o tem, da se stvari ne bodo odvile tako, kot si želite. Misli o tem, da je vse »slabo«. Toda, veste kaj? Ni vse slabo. Resničnost je takšna, kot se sami odločite, da je. Resnično imate to moč v svojih rokah. Če so se nekajkrat stvari odvile drugače, kot ste pričakovali, to še ne pomeni, da bo vedno tako. Veste, moč misli je izjemna. Če mislite dobro, se dobro zgodi. In seveda obratno. Pogosto človek sam prikliče negativne rezultate. Kaj če bi ta krog zdaj vi prekinili? In začeli načrtno iskati svetlobo v vsem in vsakomer? Kajti potem jo boste tudi našli. In kar naenkrat se bodo začele stvari odvijati tako, kot si želite v sebi. Naj postane optimizem vaše drugo ime.

Vodni šepet: Lepa misel, lep je dan, vsak dan.

dreamstime
rak

RAK

Končajte s prilagajanjem drugim.

Raki, obdobje, ki prihaja, bo od vas zahtevalo, da končate z naslednjim – s prilagajanjem drugim ljudem. Dovolj je bilo. V srcu ste nežni in čutite močno željo po tem, da bi vas imeli ljudje radi in bi vas sprejeli takšne, kot ste. In zaradi tega se jim pogosto podzavestno prilagajate – delate tako, kot mislite, da morate, zato da bi vas sprejeli. Včasih greste zaradi tega celo mimo sebe. Veste, človek ne more biti nikoli resnično srečen, če tisto, kar počne, počne zaradi drugih. Pa kakršenkoli že je ta razlog. Edina oseba, ki naj bi se ji prilagajali, ste vi sami. Ostale pa pustite, da živijo svoje življenje na svoj način. In kdo so ljudje, ki si zaslužijo biti ob vas? Tisti, ki vas imajo radi tudi takrat, ko živite svojo verzijo sebe. Kajti zaslužite si vso ljubezen tega sveta, a morate vedeti, kje se v resnici začne – pri vas. Ne pri drugih. Zato recite prilagajanju in spreminjanju samega sebe zato, da boste sprejeti – ne. Ko to naredite, se bo vibracija vaših odnosov sprostila in dvignila. In močno boste zažareli.

Vodni šepet: Zaslužim si vse, kar ljubezen je.

dreamstime
lev

LEV

Končajte s pretiranim govorjenjem.

Levi, poznani ste po tem, da znate zarjoveti … In da vas vsi slišijo in celo poslušajo. A obdobje, ki je nastopilo, od vas pričakuje malce drugačno delovanje. V njem se namreč za nekaj časa odrecite … pretiranemu govorjenju. Včasih so vaše besede prehitre za resničnost in jih potem pozabite uresničiti. Včasih so vaše besede preglasne, zaradi česar ne slišite drugih. Veste, levi imajo poleg rjovenja tudi sposobnost neslišnega ležanja v travi. In to je tisto, kar je zdaj pomembno za vas. Nekaj časa preživite v tišini. Tiho. Poslušajte svet okoli sebe. Prisluhnite mu. Najdite tudi tiste najmanjše detajle v njem. To naredite z zavestnim poslušanjem. Zavestno se odločite, da ne boste tisti, ki govorite, ampak tisti, ki poslušate. Ob jutrih in večerih meditirajte. Utišajte svoj ego in omogočite duši, da prisluhne. Če boste izpustili pretirano govorjenje, boste slišali priložnosti in napotke, ki jih potrebujete, da lahko dosežete tisto, kar si v resnici želite zase.

Vodni šepet: Mir naj prinese nove blagoslove.

dreamstime
devica

DEVICA

Končajte s preteklostjo.

Device, za vas se lahko začne novo obdobje, če le izpustite … preteklost. Ja, preteklost naj ostane v preteklosti. Namreč, kar nekaj energije preteklih dogodkov še vedno nosite s seboj – razmišljanja o njih, občutke in spomine … Kar je čisto razumljivo, saj ste lahko močno čustveni. Vendar nosite s seboj poleg dobrih energij tudi nekaj težkih. In te so kot kamenje pod vašimi kolesi, ki vas upočasnjuje na vožnji proti sanjam. Pustite razmišljanje o tem, kaj bi lahko bilo, sanjarjenje o zamujenih priložnostih in spominjanje stvari, ki so že končane. To vam namreč samo jemlje energijo, ki pa jo potrebujete za svojo sedanjost. Tukaj in zdaj je svet, ki čaka, da ga napolnite s srčnostjo in dobro energijo, kakršno imate samo vi. Zato odvrzite ta razmišljanja o preteklosti in raje načrtno ustvarjajte sedanjost.

Vodni šepet: Nova sreča, tukaj in zdaj.

profimedia
tehtnica

TEHTNICA

Končajte s smiljenjem samim sebi.

V obdobje, ki se je začelo, zakorakajte brez – smiljenja samim sebi. Mogoče so nekatere stvari v vašem življenju malce naporne in ni vse lahko. A morate razumeti, da je treba prav v takšnih okoliščinah delovati pogumno in odločno. Smiljenje samim sebi vam namreč jemlje tisto kreativno moč, ki jo potrebujete, da se spoprimete z izzivi. V sebi hranite izjemno sposobnost pravilnega odločanja, prav tako vas je Bog obdaril z darom modrosti. Verjemite, ko se enkrat zaveste, kdo ste v resnici, se nikoli več ne boste želeli samopomilovati. Zato, glavo pokonci, zavedajte se, da se vam v resnici ne zgodi nič, česar ne bi mogli obvladovati. Razumite, da sami izbirate, kakšno življenje boste živeli, nato pa strumno naprej. Kajti Vesolje ima za vas pripravljene velike stvari. Ki samo čakajo, da si jih vzamete. In to lahko naredite veliko hitreje z … močno vero vase.

Vodni šepet: Moč obilja, povrni se, blagoslovi me.

profimedia
škorpijon

ŠKORPIJON

Končajte s hitenjem.

Škorpijoni, za vas je pomembno, da v tem obdobju prenehate hiteti. Dovolj. Ustavite se. Že nekaj časa izčrpavate svojo čustveno in fizično energijo. In ob tem ustvarjate občutke, zaradi katerih vam v življenju ni vedno prijetno. Ja, kot karakter ste lahko zelo intenzivni in aktivni, vendar tudi vi potrebujete počitek. Počitek od sveta, od tempa, od zahtev. In včasih tudi od sebe. Pojdite v naravo in zadihajte. Začutite jo v sebi. Naj njen mir preplavi vaše celice in vam pokaže, kako mirno in harmonično je lahko življenje. Pogosto na plečih nosite veliko breme in sploh ne veste, da ste utrujeni. Torej, stop hitenju. Umirite tempo. Predajte se meditaciji. Odpovejte nekatere obveznosti. Večkrat si vzemite prost dan. Preživite ga sami ali pa z ljudmi, ki jih imate radi. Včasih je v redu delati … nič. In se ob tem počutiti čisto mirno in brez slabe vesti. Naučite se tega.

Vodni šepet: V moj prid se čas obrača in obilje vrača.

dreamstime
strelec

STRELEC

Končajte z nejasnostjo.

Strelci, v obdobju, ki se je začelo, iz svojega življenja odstranite … nejasnosti. Do zdaj včasih niste vedeli, kaj bi, kako bi … Mnogokrat so bile vaše želje in namere zavite v meglice nejasnosti in nedefiniranosti. Rezultat vsega tega? Nič. Kako lahko strelec z lokom zadene tarčo, če ne ve točno, kje tarča sploh je? Čas je, da se osredotočite na točno tisto, kar želite. Brez motenja, brez nepotrebnih okoliščin. Razmislite, kaj želite, kako želite, s kom želite, nato pa to jasno izrazite in se osredotočeno lotite tega. Občasni hedonizem malce ugasnite in zavihajte rokave. Za vas namreč prihaja obdobje delovanja. Ja, kakšna noč bo neprespana, kakšen dan boste utrujeni … A to je tisto, kar vaši cilji zahtevajo od vas. Ne skrbite; ko boste začeli delovati jasno, ko boste jasno vedeli, kaj in kako, boste dobili novo energijo, s katero vas bo Vesolje podprlo zato, da boste hitreje naredili tisto, kar ste se odločili narediti. In to bo nagrada za vas.

Vodni šepet: Jasne vizije oblikujejo obilja cilje.

dreamstime
kozorog

KOZOROG

Končajte z bežanjem.

Kozorogi, za vas je pomembno, da prenehate … bežati. Tako je. Energijsko ste sposobni delati hitre premike, kar pa včasih naredite z begom. Z begom pred soočenjem, begom pred odgovornostjo, pred resnico. Čas je, da svoje hitre nogice malce ustavite. In se zazrete tistemu, pred čimer bežite, naravnost v oči. Ja, ni vedno preprosto videti resnice in se soočati z neprijetnimi stvarmi, vendar je nujno. Kajti to je edini način, da bo vaše srce srečno. Veste, pot do lepega razgleda na vrhu gore vodi po strmi stezi, polni skal, ki jih je treba preplezati, obhoditi, se soočiti z njimi. Ne bežite več pred ljudmi, čustvi in priložnostmi. Vedite, da ste znotraj sebe zelo močni. Kot kozorog imate namreč »roge«. Nihče in nič vas v resnici ne more poškodovati ali prizadeti, če vi tega ne dovolite. Vse bo v redu, če se boste soočili. Boste videli.

Vodni šepet: Odpiram svoje srce in vse dobro gre.

dreamstime
vodnar

VODNAR

Končajte s starim načinom gradnje odnosov.

Dragi vodnarji, vaše življenje kliče po nekakšni inventuri odnosov. Za vas prihaja obdobje, ko boste morali, če boste želeli iti naprej, opustiti način, kako ste gradili nekatere odnose. Ne, ni jih treba zapuščati, sploh ne. Jih je pa treba reorganizirati. Nekateri ljudje so se energijsko oprli na vas, vas morda malce izkoriščajo, ne spoštujejo in tako naprej … In to ravno vas, iskrene dušice, ki imate radi ljudi in jim dajete nove in nove možnosti. Ne. Čas je, da prenehate. Postavite meje. Jasno vedite, česa ne želite več. Pika. In povejte to ljudem. Odvzemite jim moč, ki ste jim jo dali v preteklosti. Vaša moč mora biti pri vas. In ko jo boste trdno držali v rokah, boste z lahkoto upravljali vse odnose v svojem življenju, brez kančka utrujenosti. Torej, bodite prijazni in ljubeči še naprej, a hkrati bodite pozorni na znake, ki vam jih dajejo ljudje: ti znaki razkrivajo, kdo vas ima rad in kdo ne. Kdo v vas vidi osebo in kdo dobro priložnost. Nato pa na podlagi ugotovitev ukrepajte. Vedeli boste, kako.

Vodni šepet: Čas je, na prvo mesto dajem se.  

profimedia
ribi

RIBI

Končajte z žalostjo.

Ribe, v tem obdobju je čas, da končate z … žalostjo. Namreč, v sebi še vedno nosite nekatere dogodke iz preteklosti, ko ste ustvarili občutke žalosti, prizadetosti in bolečine. Čas je, da jih spustite in zaključite s tem. Kajti v vas delujejo kot razlit sok. Veste, kako je videti, ko po tleh razlijete sadni sirup in ta potem steče pod kavč, omaro, na mesta, ki jih niti ne dosežete? No, tako se žalost steka v področja vašega življenja. Prenehajte z otožnostjo. Ne skrbite, vse bo v redu, če boste prevzeli krmilo svojih občutkov v svoje roke. Namesto žalosti in bolečin se raje načrtno osredotočite na veselje in radost. Življenje vam namreč daje toliko razlogov za to, da je škoda, da ga preživljate v melanholiji. Nasmeh v srcu bo rešil vse. Poiščite ljudi, dogajanja, aktivnosti … ob katerih se zabavate. Naj zabava postane redni spremljevalec v vašem življenju, pri vseh stvareh. In potem se bo znašel nasmeh tudi na vašem obrazu.

Vodni šepet: Veselje, vrni se, sreča, varuj me.