Za Kelte so bila drevesa simbol življenja. Leto so razdelili na sklope, povezane z drevesi, podobno kot naš horoskop. Namesto 12 znakov zodiaka so uporabljali 21 dreves in jim pripisali karakteristike. Vsakemu novorojenemu otroku so pripisali eno od drevesnih znamenj.
Glede na svoj rojstni datum poiščite svoje drevo ali drevo svojih bližnjih – in zagotavljamo vam, da boste v njem prepoznali sebe in svoje drage.

jelka
profimedia
jelka

Jelka (od 2. 1. do 11. 1. in od 5. 7. do 14. 7.)

Zadržana. Drevo je pokončno in raste naravnost. Takšni so tudi ljudje, rojeni v tem znamenju, in zato na prvi pogled delujejo hladno. A ko se led stali, so resnični prijatelji.

brest
dreamstime
brest

Brest (od 12. 1. do 24. 1. in od 15. 7. do 25. 7.)

Duhovit. Drevo zraste tudi do 40 metrov v višino, zato imajo v tem znamenju rojeni ljudje visoke ideale. Zanje sta značilna toleranca in občutek za pravičnost. Imajo veliko smisla za humor.

cipresa
profimedia
cipresa

Cipresa (od 25. 1. do 3. 2. in od 26. 7. do 4. 8.)

Vihrava. Cipresa je vse leto zelena, zato deluje skoraj nesmrtno. V tem obdobju rojeni ljudje so optimistični in se dobro ujamejo z okolico. So zelo zanesljivi, njihovi nasveti so kredibilni.

topol
profimedia
topol

Topol (od 4. 2. do 8. 2., od 1. 5. do 14. 5. in od 5. 8. do 13. 8.)

Občutljiv. To drevo je izjemno upogljivo in lahko preživi številne viharje. To velja tudi za ljudi, ki so rojeni v tem znamenju. Znajo se vživeti v druge, znajo pa tudi varovati skrivnosti.

cedra
profimedia
cedra

Cedra (od 9. 2. do 18. 2. in od 14. 8. do 23. 8.)

Samozavestna. Potrebuje veliko sonca. Tudi ti ljudje živijo na sončni strani, so naravni voditelji in le redko se pustijo spraviti iz tira. Vendar pa imajo občasno tudi izbruhe besa. 

bor
profimedia
bor

Bor (od 19. 2. do 29. 2. in od 24. 8. do 2. 9.)

Realist. Ima globoke korenine in osebe, rojene v tem znamenju, dosežejo svoje cilje ter so pri tem realistične. Njihova praktična naravnanost jim pomaga, da rešijo vsak problem.

vrba
dreamstime
vrba

Vrba (od 1. 3. do 10. 3. in od 3. 9. do 12. 9.)

Ljubeča. Vrba je močna in je pri Keltih veljala za simbol življenja. Ljudje tega znamenja so polni moči, dosežejo zastavljene cilje in ne pustijo preprekam, da bi jih ustavile.

lipa
profimedia
lipa

Lipa (od 11. 3. do 20. 3. in od 13. 9. do 22. 9.)

Kreativna. Lipa ima liste srčaste oblike, njeni cvetovi pa privabljajo čebele. Pripadniki tega znamenja imajo radi vrvež, so veseli in neradi izpustijo kakšno zabavo. Njihova kreativnost nima meja.

hrast
profimedia
hrast

Hrast (21. 3.)

Robusten. Hrast je močno in ponosno drevo, velja za neuničljivega. Tudi v znamenju hrasta rojeni ljudje so neupogljivi in pogumni. Natančno vedo, česa so sposobni in kako bi kako stvar dosegli.

leska
profimedia
leska

Leska (od 22. 3. do 31.3. in od 24. 9. do 3. 10.)

Prijazna. Leska naj bi imela magične moči, saj so iz leskovega lesa rezljali čarobne paličice. Tudi ljudje, rojeni v tem znamenju, so mistični in le redki lahko pokukajo v njihovo dušo. Delujejo pa odkrito in neposredno. 

jerebika
dreamstime
jerebika

Jerebika (od 1. 4. do 10. 4. in od 4. 10. do 13. 10.)

Vesela. Po keltskem prepričanju drevo ščiti pred nesrečo in črno magijo. Ljudje tega znamenja so rojeni pod srečno zvezdo. Zaradi tega in prirojenega temperamenta jim v življenju ničesar ne primanjkuje.

javor
profimedia
javor

Javor (od 11. 4. do 20. 4. in od 14. 10 do 23. 10.)

Zanesljiv. Drevo je pomemben del germanske mitologije, saj naj bi se pod njegovo krošnjo bohotili svoboda in prostost. V tem znamenju rojeni ljudje so svobodnega duha in plavajo proti toku.

oreh
profimedia
oreh

Oreh (od 21. 4. do 30. 4. in od 24. 10. do 11. 11.)

Globokoumen. Oreh je nekdaj veljal za ljubezensko preročišče. Pripadniki tega znamenja so v partnerskem razmerju nekoliko zakomplicirani, saj ne znajo popuščati. Delujejo samovoljno.

kostanj
profimedia
kostanj

Kostanj (od 15. 5. do 24. 5. in od 12. 11. do 21. 11.)

Energičen. Kostanj je simbol za odprtost, pogum in samozaupanje, tudi simbol novih začetkov. Ljudje, rojeni v tem znamenju, iščejo različne pobude in izzive. Imajo občutek za pravičnost.

jesen
dreamstime
jesen

Jesen (od 25. 5. do 3. 6. in od 22. 11. do 1. 12.)

Zvest. Drevo je močno zaznamovalo nordijsko mitologijo. Ljudje, rojeni v tem znamenju, pa so polni energije, ne smilijo se sami sebi in ne popuščajo. Nimajo strahu pred avtoriteto.

gaber
profimedia
gaber

Gaber (od 4. 6. do 13. 6. in od 2. 12. do 11. 12.)

Estet. Drevo ima izredno trden les, ki je zelo dragocen. Ljudje v tem znamenju so zelo senzibilni, imajo številne talente in čut za lepoto. Vedno najdejo prave besede in so vedno na voljo.

figa
dreamstime
figa

Figa (od 14. 6. do 23. 6. in od 12. 12. do 21. 12.)

Občutljiva. Ker drevo ne raste na severu Evrope, so ga Kelti najbrž odkrili na katerem izmed svojih pohodov na jug. Ljudje tega znamenja ljubijo življenje in so pozorni na vse podrobnosti.

breza
profimedia
breza

Breza (24. 6.)

Ambiciozna. Breza je vladarica gozdov, saj raste tudi tam, kjer druga drevesa ne uspevajo. Ljudje so močni, polni preživetvenega nagona, a nekoliko zaprti. Raje poslušajo kot govorijo.

jablana
profimedia
jablana

Jablana (od 25. 6. do 4. 7. in od 23. 12. do 1. 1.)

Šarmantna. Drevo poosebljajo nežni in dišeči beli cvetovi, zato je jablana za Kelte pomenila simbol ljubezni. Ljudje v tem znamenju imajo karizmo in so radodarni.

oljka
profimedia
oljka

Oljka (23. 9.)

Mirna. Predstavniki tega znamenja so mirni in uravnovešeni. Imajo zelo močno zavest in jih redkokatera zadeva iztiri.

bukev
profimedia
bukev

Bukev (22. 12.)

Skrivnostna. Takšni so tudi ljudje, rojeni v tem znamenju. Hkrati pa so skrivnostni in potrpežljivo čakajo na priložnost.

duh v drevesu
profimedia
duh v drevesu