Astro

Začel se je proces, ki bo trajal kar 7 let!

Bern Jurečič, www.astrology.si
3. 3. 2019, 13.54
Posodobljeno: 3. 3. 2019, 14.07
Deli članek:

Teden, ki se odpira pred nami, je pomembnejši, kot se zdi na prvi pogled.

ps
Marsikaj se bo spremenilo.

Najprej zaradi prvega letošnjega Merkurjevega obrata v retrogradno smer gibanja, ki se bo povrhu vsega zgodila na samem koncu Rib oziroma tik pred vstopom v Ovna (ki bo torej na Merkurja moral počakati še ves mesec), pa tudi zaradi tega, ker to ni dobra ne močna Merkurjevega pozicija, povrhu vsega pa bo še precej nepovezan na nebu. Če temu prištejemo Sončevo prehitevanje Neptuna, ki je v tem primeru močnejši, bodo na splošno karakteristike znamenja rib, na primer navdih, ogroženost, idealizem, depresivnost ali požrtvovanje, prišle v polnosti do izraza, kot se zgodi le redkokdaj. To bo seveda vplivalo ne samo na osebne, ampak tudi na širše, globalne odločitve in aktivnosti. Najpomembnejši premik pa je prehod Urana v Bika. Tam je nekaj malega že bil, v Ovna pa se ne bo več vrnil naslednjih 77 let, zdaj so pred njim nove naloge. V Biku bo do leta 2026, to sedemletno obdobje pa bo zaznamovalo spreminjanje vrednosti, vrednot in principa stabilnosti – proces, ki se je v resnici že začel – in prišel bo do stopnje, da je treba narediti nekaj reda. Glede na Uranovo naravo kajpak drugačnega reda, kot smo ga bili vajeni do zdaj ...

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Tik preden bi se Merkur prestavil v vaše znamenje in prinesel nekaj lahkosti, dogajanja in sprememb, se bo obrnil in odšel še malo nazaj po Ribah, le pol stopinje bo zmanjkalo za prehod. Tako bo na čas za korake naprej treba malo počakati, ta čas pa za to, da ne ostanete čisto na mestu, »skrbi« povezava Sonca in Marsa – sicer bodo poteze bolj počasne in premišljene, a tudi to nekaj šteje. Pri poslih in v službi gre zares, tam napak ni in jih tudi ne sme biti, pa bo vse v redu. Zato bodite preudarni in trdni v korakih. Neke informacije bodo štrlele ven – ne boste vedeli, kaj z njimi. Lahko pa odidete na kako potovanje v tujino ali pa na kako izobraževanje.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Merkurjev obrat bo prinesel neki zasuk pri načrtih, ali bodo šle stvari drugače ali pa bo na končanje projekta treba počakati malo dlje, kot ste mislili, da bo. Bolj bo v fokusu Uranov prihod v sredo. Ta vedno prinaša kake vrste revolucijo, drugačnost in dinamiko, biki pa radi uživate v naslanjaču, češ, saj je čisto dobro tako. Pa pride ta šment in pravi: »ne bo to več tako mirno, daj, dvigni se, bova kaj spremenila«. Seveda se sprememb ne boste lotili z veseljem, res pa je tudi, da Urana to ne zanima, zato bo kaj spodbudil pa kaj zapletel, in na koncu bo rezultat, da nič ni več tako, kot je bilo, in četudi si tega niste želeli, boste na koncu zadovoljni. Proces bo trajal dlje časa, kar tudi ni slabo.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Merkur se na svoji poti ne obrača na prijetni točki za vas dvojčke. V službi ali pri poslih to pomeni korak nazaj, bodisi navzdol zaradi spodrsljaja, ki ga bo treba zdaj sanirati, bodisi nazaj na neko točko poti, na katero ste že skoraj pozabili – in v ponavljanje učenja, lekcij. A hudega vam zaradi tega ne bo, k sreči ste zadosti prilagodljivi, da boste hitro reagirali v svojo korist, četudi bo za to treba pokazati s prstom na koga drugega, ki naj bi bil »kriv«. Se bo še znašel in obranil, recimo ... Nasploh je v tem tednu videti veliko hotenja in tudi živahnosti, vitalnosti, dogajanja, dolgčas vam res ne bi smelo biti.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Ko je že vse kazalo, da prihaja sprememba v službi ali pri poslih, nekaj, kar bi lahko pomenilo dober korak naprej, se obrača Merkur in neke informacije niso šle skozi ali pa so na površje priplavale neke druge, ki bodo prekinile ta lepi in pričakovani trend. A ne bojte se, to pomeni samo zamik za kak mesec dni, pa kake okoliščine se bodo spremenile in se bo treba odzvati, hujšega ne bo. Uranov prehod v Bika pa rakom prinaša izjemno pomembno možnost vsaj tu in tam – če ne kar za stalno – pokukati tudi naprej, ne pa ves čas ždeti na mestu in v varni špilji. Kateri rak bo celo kaj tvegal na svoji poti, kar ni zelo pogosta stvar – in s tem odšel po poti k zmagi.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Če je treba pri nekom kaj doseči ali pa ga spodbuditi za kak dosežek, ste levi kot naročeni za to, da veste, kaj kdo zmore, in ta teden je kot nalašč za take skupne podvige. Nasploh se časi obračajo v vašo korist, vedno več je ustvarjalne energije med planeti in možnosti za korake naprej, obdobje čakanja in nedogajanja se počasi umika. Uranov prehod v Bika je samo del te zgodbe, in sicer tisti dolgoročnejši, v obliki trenda, ki se morda takoj na začetku niti ne bo tako kazal, sčasoma pa vse bolj – v smeri samostojnosti, korakov navzgor, spretnosti vodenja, kariernih dosežkov. Za leve nikakor ne kot stagnacija ali pot navzdol.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkur, ki se obrača, se bo poznal še najbolj na odnosih v partnerstvu, nekaj bo šlo proti stanju, ki je že veljalo enkrat prej. Uranov prestop v Bika bo devicam v naslednjem obdobju prinesel drugačen, bolj samostojen in aktiven način razmišljanja. Preboj z mislijo, bi lahko rekli temu. Ali bo to pomenilo drugačen pogled na svet, življenje, okolico ali nase, je težko reči, vsekakor pa bo vaše mnenje počasi štelo več, izkušnje bodo prišle do izraza, zgodilo se bo celo, da boste svoje znanje kar delili, češ, naj imajo še drugi kaj od tega. Seveda ne gre za proces ali »napoved« za ta teden, ampak za trend razvoja v nekaj naslednjih letih, vseeno pa vedite, da kmalu ne boste več tako ob strani kot zdaj. Vaše mnenje bo štelo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Za pridne, vljudne in urejene tehtnice, kolikor jih je, je ta teden lahko odličen, planetarne energije podpirajo tako previdnost in metodičnost kot natančnost, urejanje in učinkovitost. Cel spekter možnosti torej in priložnost za pomembne korake naprej! Majhna težava je v tem, da ni vse v vaših rokah in da bo treba veliko nekega usklajevanja, a tehtnice ste dobre v tem in problemov s te plati ne bi smelo biti. V srčnih zadevah bi morale stvari potekati lepo, morda v obliki novega odnosa ali pa spremembe na bolje, v harmonično smer.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Uran se prestavlja v polje »drugih«, kar bi lahko pomenijo zakon oziroma partnerstvo, poslovne odnose ali pa javnost nasploh, odvisno pač od tega, kateri od naštetih segmentov pridejo za posameznika najbolj v poštev. Uran vedno prinese nekakšno prekucijo, ne bo več tako, kot je bilo. Osamosvojitev, ločitev, samostojna poslovna pot, preboj v javnem mnenju, možnosti je še več. A dinamika mora biti. S financami bo nekaj videti prelepo, toda možnosti, da gredo stvari zelo narobe, sploh niso majhne, zato pamet v roke!

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Vaš optimizem bo v tem tednu nekako mimo, vsi vas bodo gledali, češ, kako se lahko tako obnašaš, ko pa je okrog tebe vse precej drugače. Boljša pot bi bila zavihati rokave in postoriti kaj nujnega za nazaj, vse okoliščine so za to na vaši strani, res pa je, da tega nihče ne bo naredil namesto vas. Nerodna stvar. Uranov prehod prinaša »red na drugačen način« – življenje si boste imeli priložnost organizirati drugače, bolj po svoje, pri čemer se nič ne mudi, imate čas za razmislek, kaj si v resnici želite. Merkurjev obrat bo nekaj zakompliciral, kar zadeva odnose doma, stvari za nazaj ali pa posest, nepremičnine.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Spremembe da in ustvarjalnost tudi, pa naj se za kozoroge to sliši še tako čudno. Stvari se odpirajo drugače, kot ste pričakovali. A ne bojte se, treba je korakati naprej in ne nujno samo po uhojenih stezah. Merkurjev obrat vam lahko prinese tudi kake resne težave v prometu ali z računalniki, telefoni in razno tehniko, zato bodite previdni in pripravljeni, predvsem pa si ne pulite las, če bo šlo kaj narobe; tak čas je pač. Računali boste na neko srečno okoliščino, saj vas je že nekajkrat izvlekla iz zagate, tokrat pa boste čakali zaman ... Samo za to bo šlo, ni treba iskati zarot. Bogovi pač nimajo radi, da kar računamo nanje, raje nam milost izkažejo po svoji volji, in ne naši.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Uranov prehod v Bika se bo pri vas čez čas pokazal kot obdobje drugačnih pogledov, odnosov in dogajanja doma, pa naj gre za primarno družino ali pa tisto, ki ste si jo v življenju ustvarili sami, odvisno seveda od posameznega primera oziroma horoskopa. Če se niste zmogli osamosvojiti prej, se boste v naslednjih letih. Ni nujno, da na lahek način, delovalo pa bo vseeno. Tokratni Merkurjev obrat bo pospremljen z nekaj preveč občutljivosti, celo čustvenosti in prehitrih odzivov, zna biti, da bo vpleten tudi kak strah, ki naj ga ne bi bilo, a se ga ne bo dalo znebiti.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
V tem tednu boste v nekem pogledu središče dogajanja. Obkroženi s pozitivno energijo, prijatelji in dobrimi zamislimi boste posledično tudi sami prispevali k dobri volji in vzdušju. Uranov prehod bo začel nov proces – ali pa način – komunikacije. V obdobju, ki ga bo zaznamoval, se boste znebili nekih odnosov, ki že dlje časa ne ustrezajo več vašim standardom, a ste jih kar nekako prenašali. Merkurjev obrat bo za ribe manj problematičen, samo podaljšal bo pesniški in umetniški navdih, ustvarite lahko čudovite stvari, res pa je, da vas čisto vsi ne bodo razumeli. A kaj bi tisto, vse me pa tudi ne sme ustaviti, si boste rekli ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 13°04 do 20°04 Rib.

Merkur se bo v torek obrnil retrogradno na 29°46 Rib in se vrnil le do 27°42.

Venera bo prišla od 2°40 do točno 11° Vodnarja.

Mars bo prišel od 11°47 do 16°29 Bika.

Jupiter bo šel ta teden od 22°12 do 22°54 Strelca.

Saturn se bo premaknil od 17°59 do 18°32 Kozoroga.

Uran bo v sredo prestopil v Bika, koder bo zdaj potoval sedem let, tokrat pa bo prepotoval od 29°53 Ovna do 0°12 Bika.

Neptun bo ta teden prišel od 16°02 do 16°18 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 22°30 do 22°40.

Luna bo 5. 3. vstopila v Ribi, 7. 3. v Ovna in 10. 3. v Bika.

Mlaj bo na nebu v sredo, 6. 3., ob 17.03 na 15°47 Rib.