Astro

Kako zapeljuje ženska in kako moški?

Edvard Kadič, strokovnjak za govorico telesa
13. 2. 2019, 17.40
Posodobljeno: 13. 2. 2019, 18.00
Deli članek:

Zapeljevanje je posebej zabavno ob dejstvu, da ga obvlada veliko več žensk kot moških – pri obojih pa gre pravzaprav za isti namen: iskanje pravega partnerja.

Profimedia
Med zapeljevanjem se smejmo, dotikajmo drug drugega, flirtajmo in seveda … uživajmo v igri.

A čeprav se morda sliši nekoliko suhoparno, je sam ritual vse prej kot suhoparen.

Ženska zapeljuje takrat, ko izraža, da jo moški seksualno privlači, moški pa takrat, ko izraža svojo moško seksualnost. Torej res velja pregovor, da moški izbirajo, ženske pa izberejo.

Zapeljevanje je igra, ki ima svoja pravila, lahko pa postane tudi zelo naporna. Dejstvo je namreč, da bolj ko nam je oseba všeč, težje se obnašamo popolnoma sproščeno.

Pa spoznajmo načine zapeljevanja obeh spolov do obisti, že jutri vam bo znanje morda prišlo še kako prav.

MOŠKI SVET

Razumeti ženske je sicer simpatična ideja, a v praksi je to za večino moških misija nemogoče. Verjetno je prav lepota te skrivnosti tisto, kar moške med drugim tako pritegne k dekletom. Moški mora žensko namreč čim bolje razumeti z njenega zornega kota in se potruditi, da se bo ob njem počutila čim bolj udobno. Če ne bo udobja, ne bo bližine, in če ne bo bližine, ne bo intime.

Izražanje moške seksualnosti je prikaz moških atributov. Ta prikaz se izvaja skozi osebnostne lastnosti, kot so denimo samozavest, vodenje, humor, socialni status, in seveda skozi govorico telesa, vključno z obleko in dodatki na telesu (na primer tetovaža, uhani).

M24
Edvard Kadič: "Najpomembnejše pravilo pri zapeljevanju je: sodelovanje mora biti prostovoljno."

Moški mora zato pri stikih z dekleti vključiti čim več primernih sprožilcev, ki napeljujejo na moško seksualnost. To lahko stori tako, da prevzema iniciativo, vodi in nadzoruje pogovor, se z dekletom šali, jo prijazno draži, v pogovor vpelje seksualno tematiko (nikakor ne na prostaški način), z govorico telesa izraža samozavest, možatost in se dekleta dotika ter tako vzpostavlja tudi fizični stik.

Nekaj vidikov stare dunajske šole je za moške zaželenih, a ne preveč, da ne izpadete smešno.

Samozavestne hoje, drže in obnašanja se seveda lahko naučimo. Poravnana (a ne toga) hrbtenica, vzdrževanje očesnega stika, zavzemanje ustreznega položaja med govorjenjem, čim manj primikanja k dekletu v prvih minutah pogovora, odprta drža rok, primerno dotikanje na pravih mestih in ob pravem času, pravilna izbira mize v lokalu … je le nekaj vidikov, na katere mora biti moški posebej pozoren.

ŽENSKI SVET

Če je mnogim moškim zapeljevanje uganka, pa je dekletom to veliko bližje. Včasih moškemu povedo kaj, kar ima seksualno vsebino, se ga rahlo dotaknejo, včasih ga dobronamerno izzivajo in se šalijo z njim, mu s telesom sporočajo signale privlačnosti, predvsem pa delujejo zainteresirane in želijo o moškem izvedeti več. Prav dejstvo, da je ženskih načinov zapeljevanja tako veliko, pri moških pogosto povzroča resno zmedo. 

dreamstime
V igri zapeljevanja je nekaj posebnega: vključuje možnost, da pride do ljubezni in spolnih odnosov.

Karkoli že ženska govori, morajo biti slike jasne in preproste. Zapletene ideje bodo moškega najprej začele motiti, dolgoročno pa tudi dolgočasiti.

Ženska lahko na začetku že samo z očmi opravi večino »posla«. Z »naključnim« pogledom pošlje sporočilo, da ji je določeni moški všeč. Pogleda ga in nato s pogledom vztraja toliko časa, da jo moški opazi, potem pa pogled hitro spusti, se nasmehne in ga še enkrat pogleda.

Seveda se dekleta še kako dobro zavedajo, na kaj se moški odzivajo. Večina njihove seksualnosti v moških očeh je namreč odvisna od tega, kako so videti. Ko ženska želi pritegniti moškega, se bo dodatno uredila. Pazila bo tako na obleko kot na ličila, parfum in drugo ter tako izpostavila predvsem svoje fizične lastnosti.

Ženska pa mora ves čas tudi paziti, da je pozornost moškega res na njej, in ne na kakšni sosedi, ki se mu ravno v tistem trenutku razkazuje. Ves čas mora zato nadzorovati njegove poglede in jih primerno usmerjati nase. Včasih z dotikom uhanov s svojimi prsti, včasih z izražanjem ranljivosti tako, da odmakne lase s svojega vratu, včasih s križanjem nog in opozarjanjem na možnosti, ki jih nudijo skrivni čari ženskega telesa ...

Preveč intelektualnega napora ženska ne sme zahtevati, saj je moški v tej fazi zaposlen z njeno fizično pojavo. 

Vabljeni na seminarja:

23.2.2019 (Lj):  Seminar Soft skills - Mehke veščine dela z ljudmi

Kako pristopati k ljudem, kako spraševati, kramljati, kakšna je prava govorica telesa, samozavest, kako javno nastopati, kako komunicirati z različnimi tipi ljudi ... 

Seminar vodi Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo in osebnosti razvoj.

Več o seminarju na naslovu: http://www.edvardkadic.com/mehke_vescine.html

6.3.2019 (Lj): Ljubezen, govorica telesa in zapeljevanje

Kako vedeti ali sem mu všeč? Kdaj se je lahko dotaknem? Kako razumeti njeno hihitanje? Kaj so znaki govorice telesa, da se večer razvija, kot si želimo? Komu in kako pristopati? Na kaj moramo paziti pri zapeljevanju? 

Seminar vodi Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo in osebnosti razvoj.

Več o seminarju na naslovu: http://www.edvardkadic.com/ljubezen-govorica-telesa-in-zapeljevanje.html