Astro

Znanstveniki dokazujejo življenje po smrti!

T.P.
13. 2. 2019, 16.35
Posodobljeno: 14. 2. 2019, 09.30
Deli članek:

Ekipa psihologov in doktorjev, povezanih s Tehnično univerzo v Berlinu, je objavila, da so s kliničnim eksperimentiranjem dokazali, da obstaja oblika življenja po smrti.

ps
Izkušnjo bližnje smrti vsi opisujejo na podoben način.

Znanstvena objava temelji na rezultatih raziskave, ki so jo opravili z novim načinom medicinsko nadzorovane izkušnje bližnje smrti, ki omogoča pacientu, da je klinično mrtev vsaj 20 minut, preden se vrne v življenje.

"Vem, da bi naši rezultati lahko spremenili prepričanje številnih ljudi."

Ta kontroverzni proces, ki so ga štiri leta izvajali na 944 prostovoljcih, zahteva kompleksno mešanico zdravil, vključno z epinefrinom in dimetiltriptaminom, s pomočjo katerih pomagajo telesu, da preživi stanje klinične smrti in proces reanimacije brez poškodbe.

Telo človeka dajo v začasno komo, ki jo umetno povzročijo z mešanico najrazličnejših zdravil oziroma substanc, 18 minut kasneje pa to filtrirajo z ozonom iz pacientove krvi med reanimacijo.

ps
Nemški znanstveniki dokazujejo, da obstaja življenje po smrti.

O izkušnjah bližnje smrti so v raznih medicinskih časopisih že pisali v preteklosti, ko so izpostavljali predvsem karakteristike halucinacij, zdaj pa dr. Ackermann s svojo ekipo dokazuje ravno nasprotno. Rezultati njihove raziskave pričajo o življenju po smrti ter obliki dualizma med umom in telesom.

Znanstveniki, ki so opravili raziskavo, pravijo, da je bolje, da smo ljudje sedaj šokirani nad rezultati njihove raziskave, kot pa da bi bili šokirani takrat, ko se bomo znašli na drugem svetu in se bomo zavedli, da na nek način še vedno obstajamo, živimo naprej. 

Ekipa znanstvenikov z vodjo dr. Bertholdom Ackermannom na podlagi pričevanj pacientov, ki so sodelovali v raziskavah, pravi, da imajo prav vsi določene spomine na njihovo obdobje klinične smrti in da velika večina opisuje zelo podobne senzacije.

Njihovi spomini največkrat vključujejo občutek ločevanja od telesa, občutek lebdenja, popolno spokojnost, varnost, toplino in prisotnost bleščeče svetlobe.

ps
Življenje po smrti

»Vem, da bi naši rezultati lahko marsikoga šokirali in spremenili prepričanja številnih ljudi,« pravi dr. Ackermann. »Toda na nek način smo odgovorili na eno največjih vprašanj v zgodovini človeštva, pa zato upam, da nam bodo ti ljudje lahko oprostili. Da, obstaja življenje po smrti in videti je, da se to nanaša na vse.«