Astro

Pustite ji, da vas vodi!

Katja Mihelčič, intuitivna svetovalka
7. 2. 2019, 08.31
Posodobljeno: 7. 2. 2019, 08.57
Deli članek:

Se res zavedamo vseh svojih zavestnih kreacij? O kakšnih kreacijah bomo govorili? O življenjskih kreacijah. Življenjska kreacija je namreč popolnoma vse, kar ustvarjamo skozi naše delovanje in življenje.

ps
Katja Mihelčič: »Na vse izbire sveta morate pogledati nevtralno, brez obsodb in vrednotenj. Le tako bo vsaka vaša izbira zgolj izbira brez kakršnegakoli vpliva.«

Vsi smo torej zelo kreativni, saj nenehno nekaj ustvarjamo: veselje, srečo, obilje, revščino … Kreiramo v budnem stanju ali v sanjah.

Popolnoma vsaka življenjska situacija, stanje ali občutje je vaša kreacija. Edino vi (oziroma vaša bit) ste odgovorni zanjo. Dokler bomo delovali, bomo kreirali in delovali bomo, dokler bomo obstajali. Obstajali pa vedno smo in vedno bomo, torej tudi kreacijam nikoli ne bo konca.

OSVOBODITEV

Zdaj vas gotovo zanima, kako in na kakšen način se lahko lotimo zavestnih kreacij, ki bodo čudovite, sinhrone in celostne. Za takšne kreacije se je najprej treba osvoboditi vseh omejitev, s katerimi smo obdani. Zelo pomembno je zavedanje sebe kot čiste biti, brez kakršnihkoli oznak, kot so denimo poklic, lastnosti oziroma to, kar mislite, da vas oblikuje kot človeka in predstavlja vašo identiteto. Ko se osredotočite le na lasten obstoj, brez kakršnihkoli oznak, se v vas po navadi prebudi strast. Strast do sebe. Kar naenkrat želite nekaj premakniti. Strast se po navadi čuti kot veliko neke energije, ki bi se rada sprostila. Takrat se porodi želja po tem, da nekaj naredite, spremenite in premaknete.

Izključite vse cilje ali želje, za katere menite, da jih morate doseči, in začelo se bo nekaj čudovitega. 

TEŽAVE

V takšnih trenutkih večina naleti na težave, saj velikokrat ne veste, kaj naj bi premaknili, lahko pa vas pri kreiranju močno omejujejo cilji in želje, ki ste si jih zastavili. Namesto da bi samo sledili vodstvu strasti (ki vas pogosto pelje drugam, kot so vaši racionalno zastavljeni cilji, želje in pričakovanja), »na polno vklopite um« in začnete taktizirati ter načrtovati, kaj bi lahko v svojem življenju spremenili in kako bi to storili. In kaj se v takšnem trenutku zgodi? Ujamete se v stari vrtinec oziroma začaran krog, poln strahov, dvomov ter pričakovanj do sebe in rezultatov, ki jih želite doseči. Um popolnoma preglasi vašo strast in občutja. Takšne kreacije so po navadi zelo naporne in stresne. Zaradi takšnega načina se vam zdi, da je življenje zapleteno in težko. Zdi se vam tudi, da niste dovolj dobri in da so stvari okoli vas nepoštene.

Osredotočite se nase in na svojo bit, kar počnite tako dolgo, da se boste začutili kot najlepšo, dovršeno in popolno celoto. Ob tem občutju se bo ponovno prižgala strast. 

IZBIRA

Da bi to spremenili, se morate zavedati, da gre pri tem samo za vidik in izbiro. Le odločiti se morate, da boste izbrali drugačen vidik izkušanja in kreiranja. Zopet se osredotočite nase in na svojo bit, kar počnite tako dolgo, da se boste začutiti kot najlepšo, dovršeno in popolno celoto. Ob tem občutju se bo ponovno prižgala strast. A tokrat ji pustite, da vas vodi. Ne dovolite, da jo preglasijo glasovi uma. Vse, kar morate storiti, je, da se osredotočate na občutja. Bolj ko se osredotočate na občutja, bolj veste, kaj morate storiti. Občutja vas vodijo in zato veste, kateri je naslednji korak in kaj se ne sklada z vami. Opozoriti pa vas moram, da pri tem načinu kreiranja pogosto ne veste, kaj točno kreirate. Gre bolj za prepuščanje toku. Počutite se svobodne, umirjene in celostne. Počutite se srečne. Občutja vas korak za korakom vodijo k uresničevanju in na koncu nastane nekaj, kar preseže vse, kar bi si vaš um sploh lahko zamislil. Nastanejo takšne kreacije življenja, da se začnete resnično spraševati, kdo pravzaprav ste. Na ta način preprosto presežete sebe in vse, za kar ste se imeli.

dreamstime
Zelo pomembno je zavedanje sebe kot čiste biti, brez kakršnihkoli oznak.

UŽIVANJE

Pri tem načinu kreacije je čudovito tudi to, da vso pot uživate. Celotna pot je kot čarobno potovanje. In ko kreirate na tak način, je za vse vaše osnovne potrebe poskrbljeno. Ni se vam treba obremenjevati s hrano, denarjem ali čimerkoli podobnim. Vse, kar potrebujete, imate, zato tem osnovnim zadevam sploh ne posvečate nobene pozornosti. Vi samo ste, delujete in izkušate čarobno pravljico kreacije. Vidite, da na koncu sploh ne gre za rezultat. Tudi če preseže vsa svoja pričakovanja, v tem sploh ne vidite pomena. V spominu vam ostane samo, kako izpopolnjene in cele ste se počutili ob uresničevanju te, sprva neznane kreacije.

Dejstvo je, da je popolnoma vsaka življenjska situacija, stanje ali občutje vaša kreacija. Ko vas vodijo občutja, točno veste, kateri je naslednji korak in kaj se ne sklada z vami. 

Zato izključite vsa pričakovanja do sebe, izključite vsa pričakovanja družbe, izključite vse cilje ali želje, za katere menite, da jih morate doseči. Le prepustite se vodstvu svoje biti, ki vas bo vodila skozi neverjetno potovanje.