Coprniške napoved za leto 2019

So jasnovidci podlegli politiki?

Sonja Grizila / Revija Zarja
6. 2. 2019, 13.37
Posodobljeno: 6. 2. 2019, 13.41
Deli članek:

Za nekatere napovedi sploh ne potrebujemo jasnovidcev, ker so to že zdavnaj opravili politični in ekonomski analitiki, da ne govorimo o klimatologih.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Vreme celo presega njihova prerokovanja, in medtem ko se severno od Alp dobesedno ugrezajo v snegu in obupano razmišljajo o času, ko se bo stopil, pri nas trenutno nabiramo trobentice. Astrologi zmajujejo z glavo, saj so planeti večino letošnjega leta v položaju, ki obljublja predvsem katastrofe z namigovanjem na konec sveta. Malce smo pobrskali po prerokbah tujih jasnovidcev in dobili občutek, da neredki podležejo politiki (ali pa so iz kakšnega drugega vesolja), saj istemu šefu države eni obljubljajo pekel, drugi pa raj. Hm.

Razlika med astronomijo in astrologijo je dokaj jasna – s prvo se ukvarjajo fiziki, z drugo pa vsi, ki jih zanima vpliv položaja nebesnih teles na življenje na Zemlji. In ki so prepričani, da ta sploh obstaja. Skeptike seveda vržejo iz tira ljudje, ki so znanstveniki in hkrati tudi astrologi, kar se je zgodilo pred približno petnajstimi leti, ko je ruski znanstvenik Martinov pretresel svet z novico, da je potrese mogoče napovedovati. S skupino kolegov nam je dopovedoval, da potresi v resnici sploh niso plod naključnega brbotanja pod Zemljino skorjo, ampak da Zemlja zaradi položaja nebesnih teles in posledičnega vpliva medsebojnih kozmičnih sevanj išče ravnovesje, pri tem pa se planet stresa, kar na bolj ranljivih območjih povzroča premike, razpoke, izbruhe in cunamije. Skratka, iz položaja planetov in nekaterih znamenj na Zemlji bi se dalo izračunati, kje in kdaj bodo usodni potresi, je trdil. Seveda so vsi planili po njem in smešili preprosto napravo, ki naj bi merila usodne zemeljske tresljaje, vendar pa so se njegove napovedi o katastrofalnih potresih v nekaterih delih sveta zelo kmalu uresničile. V Sloveniji se na srečo niso, čeprav je Martinov napovedoval, da bomo doživeli rušilni potres najpozneje v dveh letih. Je pa treba pripomniti, da je hotel prav pri nas namestiti svojo napravo, ki bi pokrivala radij 2000 kilometrov, zato nas je bilo seveda treba ustrezno prestrašiti. Kar mu je takrat vsekakor uspelo.

No, in letos naj bi bilo zaradi položaja nebesnih teles znova skrajno nevarno, nekaj od tega smo že občutili. Prebudili so se nekateri ognjeniki, tudi cunami se je pred nedavnim pojavil, potresi in uragani da še bodo, in to tam, kjer jih nikoli ni bilo, vse te nesreče in nevidna kozmična sevanja pa lahko izjemno vplivajo na rastline, živali in ljudi. Po nekaterih napovedih se bomo zato imeli bolj radi, po drugih pa bosta sovraštvo in nasilje še večja. No, pa poglejmo, kaj napovedujejo coprniki za leto 2019!

Trumpova demenca in atentat na Putina

Mohsen Noruzi, slavni iranski jasnovidec in zdravilec, napoveduje, da bodo ZDA izgubile vpliv na preostali del sveta, da se bo država ukvarjala z gospodarsko krizo in hudimi notranjimi težavami, demonstracijami in stavkami. Čeprav je videti, da se Putin in Trump na skrivaj dogovarjata, se odnosi med obema državama ne bodo stabilizirali. Rusija ne bo odpravila težav z Ukrajino, v treh, štirih letih bo Ukrajina razpadla, ozemlje si bodo razdelile okoliške države. EU ne bo razpadla, kot napovedujejo nekateri jasnovidci, se pa bodo države povezovale med seboj po skupinah in nekatere meje med njimi da se bodo spremenile. Nebesno telo, ki bi naj po napovedih letos treščilo v Zemljo, si bo premislilo in spremenilo smer, seveda pa ni pozabil na potrese in vremenske ujme. Tolaži nas, da se bo leta 2020 znova vse umirilo.

Jasnovidci v isti državi niso zmeraj enakega mnenja, kar bi glede ne stanje planetov vsekakor pričakovali. Jean Majel recimo napoveduje, da se bo predsednik Trump letos bojeval z demenco in da ga bodo zamenjali. Za njegovo mesto se bodo zelo agresivno potegovali različni politiki, tudi Hilary Clinton, na koncu bo zmagal nekdo, ki ga še ne poznamo. Država bo izgubila prestižno mesto v svetu, pojavljali se bodo demonstracije in socialni nemiri. Napoveduje, da se bo Kalifornija odcepila od ZDA. Vidi možnost uspešnega sodelovanja med Severno in Južno Korejo. Putina bodo hoteli neuspešno vreči z oblasti, po tej epizodi bo še močnejši, pravi Jean.

Sicer pa napoveduje, da bosta pri ljudeh rasli zavest in modrost, ljudje bodo bolj čuvali planet, dogajale se bodo planetarne čistilne akcije, našli bomo planet z možnostjo za življenje. Med nami se bodo pojavili Nezemljani oziroma so najbrž že tu. Demenco da bo mogoče zdraviti (ampak za Trumpa bo očitno že prepozno).

Gripa, spuščena iz laboratorija

Betsey J. Lewis spada med zelo znane ameriške jasnovidke, napovedala je zmago Trumpa, ko se je zdelo to še nemogoče, in napoveduje, da bo leta 2022 vnovič izvoljen. Če pa bi ga izdajalci, ki ga obkrožajo, vendarle spravili s prestola, se bo borza vsekakor zrušila, trdi Betsey. In potem vemo, kaj nas čaka – svetovna gospodarska kriza, kot je že bila.

Zaradi razmerij planetov napoveduje serijo naravnih in drugih nesreč. Globalna panika da bo zaradi gripe, ki bo spuščena iz laboratorija (ne pove, čigavega) in je zelo nalezljiva. Pandemiji, ki bo še v večjih razsežnostih od španske gripe, se lahko upremo le tako, da z vsemi sredstvi povečamo splošno kondicijo, saj cepiva kakopak ni. Razen če so ga pripravili v istem laboratoriju, kar pa seveda ne bi bilo neopaženo.

Precej drugačno mnenje kot njena kolegica ima tudi o ljudeh – namesto da bi postajali modrejši in spravljivejši, se bodo drogirali in povzročali številne nesreče. Vatikan bo zaradi številnih škandalov v hudih škripcih, morda bo papež moral odstopiti, mnogi duhovniki bodo izobčeni zaradi zločinov, kakršnih svet še ni videl. Napoveduje intenzivne pojave NLP, pa tudi goljufivo strašenje ljudi z nenavadnimi močnimi zvoki in svetlobnimi pojavi na nebu, ne pove pa, kdo bo to povzročil.

Meteor, potres, lažni preroki

Najbolj znani britanski jasnovidec Craig Hamilton ni prav zelo jasen okrog brexita, izstopili da vsekakor bodo, Britanija pa se bo dogovarjala predvsem z Nemčijo in Francijo. Teresa May bo odstopila, predsednik vlade da bo Boris Johnson. Trumpu napoveduje drugi mandat, nekateri njegovi družinski člani se bodo hudo ponesrečili, samomor naj bi naredil tudi zelo znan estradni par, kar bo pretreslo ves svet. Rusijo da bo zadel meteor, velike škode pa ne bo, predsednik Severne Koreje bo po sporazumu s Trumpom odstopil, Nepal bo razrušil potres, da o drugih nesrečah niti ne govorimo. V Britaniji bo razneslo tovarno plina, no, morda pa bo to v Ameriki in šele prihodnje leto …

Pa pojdimo še na Balkan. Srbski jasnovidec Velimir Remić napoveduje vzpon Kitajske in Rusije, čeprav bo Putin zbolel in se za kratek čas umaknil. Evropa se bo rušila, desničarji bodo povsod zmagovali, ljudje pa bodo razsajali po ulicah. Kitajska bo tehnološko napredovala, se bo pa še bolj dušila v svinjariji. Amerika da bo vsekakor propadla, kar ni navsezadnje nič tragičnega, saj lahko Srbija kadarkoli prosi za pomoč rusko vojsko in jo tudi dobi. Ruse ščiti Mati božja, pravi Velimir in napoveduje ogromno snega tudi tam, kjer ga nikoli ni bilo. Zanimivo, tudi on govori o svetlobnih in zvočnih projekcijah, ki naj bi prestrašile ljudi, in opozarja pred lažnimi preroki.

Ruski jasnovidec E. M. Nikolaj napoveduje, da bo postala Rusija kulturna prenoviteljica in rešiteljica sveta, da bo skupaj s Kitajsko, Kanado in Mehiko sklenila zavezništvo in da se Vatikanu bliža propad, saj ga bodo (ampak še ne takoj) napadli teroristi.

Pa še dva iz zaprašene omare

Napovedi Babe Vange so se vedno izpolnile.

Razlagalci Notradamusovih prerokb napovedujejo za leto 2019 začetek tretje svetovne vojne, ki da bo trajala trideset let. Ni se treba preveč vznemirjati, saj so pred dvajsetimi leti napovedovali konec sveta, pa smo še zmeraj tu. Tretjo svetovno vojno sicer napoveduje več jasnovidcev, in to v smislu, da se je začela že pred leti. Nostradamus za letos napoveduje zdravilo, ki nam bo podaljšalo življenje na 200 let (upajmo, da bodo naši snovalci dolgotrajne oskrbe to prebrali), namiguje pa tudi, da se bodo šefi držav sporazumeli o podnebnem konceptu. Morda pa jih bodo vremenske katastrofe, napovedane za to leto, vendarle spravile v kot?

Baba Vanga: Znana bolgarska jasnovidka Vanga je sicer umrla 1986. leta, a je napovedala dogajanja tudi za čas po svoji smrti (ki jo je, mimogrede, natančno predvidela). Napovedala je, da bo Rusija vladala svetu (ne pozabimo, da je živela v Varšavskem paktu), da bodo letos izvedli atentat na nekega državnika, britanski razlagalci prerokb sumijo, da bo to Putin, in da bo imel predsednik neke druge velesile težave z možgani in sluhom, kar je skoraj gotovo Trump.

Za konec

No, takole. Prav kmalu bomo vse lahko preverili, ampak veliko tega že vemo, kajne? Znanstveniki so recimo že zdavnaj opozarjali na podnebne spremembe, pa nismo verjeli in nekateri še danes ne verjamejo. Ampak tisto o Nezemljanih in strašenju s svetlobo in zvoki bo pa zares zanimivo, še posebno ker je vse potihnilo okrog simetričnih krogov na žitnih poljih, ki da nikakor ne morejo biti delo človeških rok.

Več zanimivih vsebin si preberite v reviji Zarja.

Zarja št. 5, 29. 1. 2019
Zarja št. 5, 29. 1. 2019