Astro

Napoved za novi teden za vsako nebesno znamenje!

Bern Jurečič, www.astrology.si
3. 2. 2019, 10.16
Posodobljeno: 3. 2. 2019, 10.50
Deli članek:

Teden naprednih energij ‒ bi lahko rekli tem sedmim dnem, saj so v veliki meri na ta način vzpostavljeni odnosi med planeti na nebu.

ps
Napredne energije

Ne le Sonce v Vodnarju, to je ves mesec tu; tokrat ga dohiti Luna in bo mlaj kot nekakšno znamenje novosti, in ker Merkur tudi ne bo daleč, lahko rečemo, da so spremembe na obzorju, odvisno od horoskopa, ki ga opazujemo. Uran prihaja v zadnjo Ovnovo stopinjo, kar pomeni zadnjo fazo njegove poti po tem ognjenem in iniciativnem znamenju. Kar bi lahko imenovali tudi zadnja možnost za »narediti nekaj«. In ker je tam vse bolj tudi Mars, ni vrag, da bosta skupaj zmogla tudi velike premike, če bodo potrebni. V preostalem delu horoskopa je kar nekaj zastalih energij, morda v obliki nekih izzivov, ki se jih nismo upali, mogli ali smeli lotiti prej, so pa že precej moreči. Pogum velja, pravita Mars in Uran; stopimo, recimo, naredimo!

Dreamstime
sprememba

Horoskop za teden od 4. do 11. 2. 2019

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Ta teden bo poln nagnjenosti k prehitevanju in pretiravanju, saj se Mars in Uran srečujeta na koncu vašega znamenja in težita k akciji, kot da bo vsega konec, če se ne premaknete. Saturn temu dodaja ravno prav treznosti in samonadzora, da ne boste delali napačnih korakov. V partnerstvu je možen dogovor o delitvi nalog, saj je ena stran zaposlena do take mere, da to že resno vpliva na kvaliteto vsakdana. Planetarne energije za to so odlične, zato sprožite pogovor.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

V službi in pri poslih ne bo manjkalo dogajanja, sprememb, izzivov, ves čas bo kaj. Zaželeli si boste malo več stabilnosti in trajnosti, da bi se dalo na storjeno navezati in zadeve nadgraditi. Morda boste razmišljali o odhodu ali novi službi, a za to bo treba ujeti pravi veter, časa verjetno ne bo veliko. Merkurjevo gibanje prinaša možnost dodatnega oziroma postranskega dela, morda v obliki konjička, ki počasi prerašča v nekaj bolj resnega in tudi dobičkonosnega.

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Ker v vašem horoskopu vse teži na desno stran (k drugim), je bolj od njih kot od vas odvisno, kaj vse bo narejeno. Na mentalnem in verbalnem področju je videti obilo aktivnosti, preliti to v konkretne poteze bo pa že malo težje, za to boste nujno potrebovali druge. Ideje bodo prehitevale druga drugo, težko se bo odločiti, katera pot bi bila najboljša. V ljubezni bo to nestabilen teden, veliko bo želja, a manj možnosti, ali pa bo potrebno precej prilagajanja, da bi stvar stekla …

RAK(od 21. 6. do 22. 7.)

V službi in pri poslih se nekaj mudi, morda ste kaj zamudili in je zdaj ura pet pred dvanajsto. Mars vam bo sicer ponujal pomoč pri razreševanju problemov ali razvozlavanju kakšnega gordijskega vozla, toda bodite previdni – Mars je bog vojne, ni nujno, da si vi želite spopada. Če se lahko ob tem na koga zanesete, se ta teden lahko izkaže kot zelo ugoden. Utegne se pojaviti neki denar ‒ nepričakovano ali ne, a to ne bo iz vašega dela, ampak od zunaj ali s strani.

LEV(od 23. 7. do 22. 8.)

Ker zadnje čase kaže, da se vse vrti bolj okrog drugih kot okrog vas, vam bo malo ponagajala vaša »samozavest«, ki bo udarila na dan ob nepravih trenutkih, tako da boste posledično prisiljeni gasiti požare. Tudi pritrjevanje drugih vam ne bo v pomoč, saj vas lahko zanese v prepričanje, da vse delate prav, čeprav rezultati ne bodo potrjevali tega. Veliko lahko naredite v timu ali sodelovanju z drugimi, le pametni bodite ob tem ravno dovolj in ne preveč, pa bodo rezultati izvrstni.

DEVICA(od 23. 8. do 22. 9.)

Dela, priložnosti zanj in dobrih okoliščin za uspehe vam ta teden ne bo manjkalo. Kajpak je vse odvisno od vašega odnosa do sebe, tu leži ključ skrivnosti, ne v drugih. In če vam ne gre, najprej premislite in šele potem kritizirajte … V srčnih zadevah je možen ugoden preobrat, tak, da se boste morali globoko nadihati. Morda bo kak hip kar preveč prijetno, nakar boste ‒ najverjetneje po nepotrebnem ‒ malo preveč skeptični in se boste sprostili šele čez nekaj časa.

TEHTNICA(od 23. 9. do 23. 10.)

Čeprav morda počasi, se vseeno svetlika tam na koncu. Vse več kreativnosti in viralnosti je videti v horoskopu. V zadnjem času se greste tehtnice preveč zares. Vse mora biti kot iz škatlice, pa pri tem ne gre samo za pospravljenost vaše sobe, ampak za vsa področja. Morebitna nezmožnost prilagajanja bo ta teden na hudi preizkušnji. V srčnih zadevah pričakujte kar nekaj dogajanja in kakšno prijetno spremembo, pri čemer čisto brez idealiziranja ne bo šlo. Odnosi z domačimi gredo na bolje, neke okoliščine močno kažejo v smer ureditve vsega nabranega. V nekem prijateljstvu se lomi, prespite vse skupaj nekaj noči, da se situacija zbistri.

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

V horoskopu vse kaže, da je doma »vse v redu in pod kontrolo«, vendar vi ne boste čisto zadovoljni. Lahko bi storili več ‒ obrabljena fraza, ki jo vse preradi uporabljamo. Pri poslih se boste vidno preveč trudili, potem pa boste razočarani, ker ne bo pravega odziva. Nevezanim škorpijonom lahko napovemo teden želja in prizadevanj, ob pravi taktiki imate lahko tudi precej uspeha, čeprav se vsem ne bo zdelo tako; nekaj boste namreč gledali »preveč lepo«.

STRELEC(od 23. 11. do 21. 12.)

Jupitrov ugodni položaj veliko obeta, ne zagotavlja pa niti akcije niti rezultatov. Na področju odnosov z drugimi, še posebej v povezavi s financami, marsikaj ne gre v redu, vendar to še ni razlog, da s puščicami postrelite vse živo, kar se giblje. Če drugega ne, ugotovite, kdo je tisti, ki vas ovira, tako si vsaj ne boste naredili prevelike škode. V drugi polovici tedna je zelo mogoče, da se kaj pomembnega premakne ali zgodi bodisi na področju ljubezni bodisi v povezavi z otroki.

KOZOROG(od 22. 12. do 20.1.)

Vaše zadovoljstvo ni vsak dan večje, ampak prej nasprotno, saj mislite, da se bo vse bolje izteklo, če boste delali še bolj. To seveda ne drži. Prevetrite svoja razmišljanja o tem, kaj je za vas vrednota, in ne za druge, kaj se res izplača in kaj ne, predvsem pa razmislite o tem, koliko se cenite sami. Jupitrovo gibanje vam bo prineslo čas in možnost za tehten premislek o avtoritetah in obveznostih, pa tudi o ljudeh, ki vas obkrožajo, ter njihovih dejanjih.

VODNAR(od 21. 1. do 18. 2.)

Vaše nasvete in mišljenje bodo drugi vzeli zelo resno, saj bodo imeli uporabno vrednost in kvaliteto. Po drugi strani pa se ne boste vsiljevali, tudi če bi kazalo, da bo šlo kaj narobe. Posledica tega bo nekaj pohval, predvsem pa občutek, da ste na pravi poti, kar tudi nekaj šteje. Zelo prav vam lahko pride kakšno prijateljstvo ali zveza iz preteklosti, tudi če vmes ni bilo veliko stikov. V ljubezni se v horoskopu kaže nekaj skritega ali pa pojav informacij, ki jih ne bi smelo biti.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Prehodi planetov v Vodnarja in v vaše znamenje prinašajo dobre ideje in »trdno« prepričanje, da boste zdaj res nekaj naredili, same akcije pa ne. Toda Jupiter, ki je tudi vaš vladar in obenem ni kdorkoli, ampak vrhovni bog, je ta čas močno na vaši strani in zato lahko sanjate o velikih stvareh, ne samo o malih korakih. Če boste do vikenda morda še malo sekali mimo, pa vam bo Merkur prinesel prave ideje in obenem priložnosti za skok naprej, morda tudi navzgor.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 14°49 do 21°54 Vodnarja.

Merkur bo ta teden šel od 18°20 Vodnarja do 0°55 Rib, v katere bo vstopil 10. 2.

Venera bo prišla od 0°01 do 8°03 Kozoroga.

Mars bo prišel od 22°53 do 27°38 Ovna.

Jupiter bo šel ta teden od 18°16 do 19°24 Strelca.

Saturn se bo premaknil od 15°16 do 16°01 Kozoroga.

Uran bo šel po Ovnu od 28°56 do 29°07.

Neptun bo ta teden prišel od 15°01 do 15°16 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 21°43 do 21°56.

Luna bo 6. 2. vstopila v Ribi in 8. 2. v Ovna.

Mlaj bo na nebu v ponedeljek, 4. 2., ob 23°03 na 15°45 Vodnarja.