Astro

Sorodna duša ni to, kar mislite, da je!

T.P.
2. 2. 2019, 13.03
Posodobljeno: 2. 2. 2019, 16.31
Deli članek:

»Ljudje mislijo, da je sorodna duša bitje, ki jim bo popolnoma odgovarjalo, zato vsi hrepenijo po njej. Toda prava sorodna duša je naše ogledalo, oseba, ki nam kaže, kaj vse nas zaustavlja, oseba, ki nas prisili, da spremenimo življenje na bolje,« trdi Elizabeth Gilbert, avtorica velike knjižne uspešnice Jej, moli, ljubi.

ps
Prava sorodna duša je naše ogledalo.

Priljubljena pisateljica pravi, da imamo pravzaprav malo možnosti, da bi se srečanje s sorodno dušo končalo s poroko. »Takšne zveze so tako intenzivne, da enostavno ne morejo obstati dolgo,« pojasnjuje Elizabeth. »Prava sorodna duša je verjetno najpomembnejša oseba, ki jo bodo kdajkoli srečali, saj te vrže na zid in prebudi iz spanja. Toda za vedno živeti s sorodno dušo? Nemogoče. Preveč je boleče. Sorodne duše vstopijo v tvoje življenje samo zato, da bi odstranile še en sloj tebe, nato spet izginejo. Zahvali se bogu za to,« svetuje pisateljica.

Dreamstime
Sorodna duša pride v naše življenje, da nas spremeni na bolje.

Sorodna duša iz Elizabetinega resničnega življenja je Brazilec Jose (v knjigi mu je ime Filipe). Po ločitvi se je podala na pot, da bi odkrila novo sebe, po Italiji ter Indiji je prišla do Balija, kjer je spoznala Joseja. Ko se je to zgodilo, razkriva Elizabeth, je dojela, kaj pomeni besedna zveza 'sorodna duša'.

Jose je v njenem življenju sicer ostal, saj sta se poročila in njun zakon traja že od leta 2007, vendar pa je pisateljica kljub temu prepričana, da se večini to verjetno ne bo zgodilo.

»Sorodna duša ni izmišljeni lik, o katerem fantazirate, temveč je to nekdo, s katerim smo spokojni, popolnoma svoji in kateremu smo lahko hvaležni za prisotnost celo ob prvi jutranji kavi.«

Toda velikokrat se zgodi, da morajo prav zaradi tega, ker so nas spremenile, vendarle oditi iz našega življenja ter nam dopustiti, da nadaljujemo svojo pot, samo bolj srečni in drugačni, pravi pisateljica.