Astro

Pod debelim oklepom skrivamo strahove in nemoč

Katja Mihelčič, intuitivna svetovalka
19. 1. 2019, 08.00
Deli članek:

Intuitivna svetovalka Katja Mihelčič v Knjigi nadčutnih zaznav spregovori tudi o občutku lastne varnosti. Vredno je prisluhniti.

ps
Intuitivna svetovalka Katja Mihelčič

»Ste v nenehnem iskanju varnosti. Občutek varnosti si običajno hočete zagotoviti tako, da se obdajate s takšnimi in drugačnimi zunanjimi okoliščinami in situacijami, znotraj katerih menite, da ste varni in zaščiteni. Ne glede na to pa znotraj sebe še vedno čutite strah. Zavedajte se, da se s takšnim ravnanjem le ukalupljate in si jemljete vedno več svobode. Zunanje okoliščine in situacije, s katerimi se obdajate, ustvarjajo le debel oklep, zaradi katerega ste vedno bolj utesnjeni.

Debelejši oklep ko si ustvarite, bolj nemočne se počutite.

Bolj ko se počutite nemočne, bolj ste prestrašeni. Zato je skrajni čas, da se osvobodite vseh nepotrebnih omejitev, s katerimi ste se obdali zaradi želje po varnosti. Občutek varnosti boste našli v globinah svoje zavesti. Le-ta ni odvisen od zunanjih situacij. Situacije so same po sebi nevtralne izkušnje, ki ne morejo spreminjati vaših notranjih stanj. Občutek varnosti je torej zgolj in samo izbira zase, katero morate preprosto samo izbrati, da bi jo občutili in izkusili. Ko boste izbrali izkušnjo varnosti, se boste počutili varne, ne glede na situacije, ki vas bodo obkrožale.«