Astro

Napetosti in zapleti na obzorju

Bern Jurečič, www.astrology.si
13. 1. 2019, 10.46
Posodobljeno: 13. 1. 2019, 11.07
Deli članek:

Pred nami je aktiven in konstruktiven teden, v katerem pa ne bo vse potekalo zlahka, temveč prek težav in razreševanja zapletov, vsekakor po težji poti, če ta le obstaja.

PS
Le kaj se pripravlja?

Napetosti sicer po pravilu prinašajo odločnejše akcije in trajne rezultate, se pa zato pogosto vprašamo, ali se ne bi do tega dalo priti kako drugače, morda malo lažje. Mars in Uran ponujata obilo razlogov za to, da kaj naredimo, vendar bomo pri tem vedno znova naleteli na kakšno pravilo, ustaljene okoliščine, okorelo strukturo ali pa čisto navaden predsodek – in spet bo treba zavzeti bojni položaj. A da ne bo preveč slabe volje – planetarni odnosi ta teden ponujajo tudi dobre perspektive, no, nekoliko oddaljene, to je res, toda vseeno, izplača se nam potruditi. Vpliv prvega krajca pravi, da je vredno narediti nov korak, čeprav morda kaže, da ne bo šlo.

Horoskop za teden od 14. do 21. 1. 2019

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Tudi če imate ideje, kako premakniti voz, bo na vaši poti preveč ovir, da bi lahko to storili. Energijo raje uporabite kako pametneje, na primer ob povezovanju z drugimi in načrtovanju svojih prihodnjih korakov. Prvi krajec se bo zgodil ravno pri vas, zato bo v prvih dneh tedna preveč občutljivosti, nihče vam ne bo smel nič reči. V ljubezni je treba biti še posebej previden, Uran samo čaka, da bi lahko reagiral. Uporniško in razdiralno, seveda, saj drugače ne zna.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

V prvi polovici tedna je pri vas videti velik pritisk, a hkrati tudi voljo za preboj ali za uničenje tistega, kar vas že nekaj časa omejuje. Sami ne boste mogli storiti vsega, zato boste našli somišljenike ali pa koga, ki ve, kateri morajo biti prvi koraki. Vsekakor je v tem času dobro imeti ob sebi nekoga, na kogar se lahko zanesete. Pri delu s financami boste nekoliko nemirni, saj vaš preizkušeni sistem nekako ne deluje več, vi pa ne morete narediti nič, če ne veste dobro, pri čem ste.

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Če naj bi se nekaj dobro odvijalo samo od sebe, potem ni boljšega tedna od tega. Kajti če kaj ne bo potekalo v redu, se boste preostro odzvali in s tem sami prispevali k resnim zapletom. Sicer pa boste v svojih potezah učinkoviti kot le redkokdaj, ni cilja, ki ga ne bi mogli doseči. Tudi v besedah, komunikaciji boste prodorni in brez govoričenja boste dosegli več kot po navadi. No, tudi če bi hoteli koga razcefrati, lahko to ta teden naredite zlahka, »za malo malico«.

RAK(od 21. 6. do 22. 7.)

V službi in pri poslih je pred vami veliko dela in ne bi bilo težav, če bi bili odvisni samo od sebe. Tudi v neposlovnem partnerstvu, na primer v zakonu, se bodo nekatere stvari postavile na glavo, v nekem trenutku boste rekli, da imate vsega dovolj. Sončev prehod v Vodnarja rakom prinaša zdrznitev, saj je čakanje odveč, potrebni so koraki, ampak ne nazaj. Razmislek o tem, kam naprej, je bolj potreben kot kdajkoli. Izkoristite priložnosti, ki se nakazujejo vsepovsod okoli vas.

LEV(od 23. 7. do 22. 8.)

Tudi če nimate vsega pod nadzorom, se lahko izkažete, sploh v času, ko vsi čakamo drug na drugega, kaj bo kdo naredil. Res je sicer, da je treba včasih opraviti tudi kakšno delo, ki ni primerno vaši veličini, a nič ne de, enkrat bo to prišlo še kako prav. Morebitne korenite spremembe, ne glede na to, ali se bodo zgodile v poslih, na delovnem mestu ali doma, se ne bodo izkazale za dobre takoj, ampak malo kasneje, zato velja imeti nekaj potrpljenja.

DEVICA(od 23. 8. do 22. 9.)

Ta teden vas bo pripravil do nekaj več ustvarjalnosti, kot je imate device na zalogi. Ne bo šlo samo za pomoč, pospravljanje ali izvedbo organizacije, lahko boste tudi ponudili svoj lasten model ureditve nekega področja. V času, ki hlepi po možnih rešitvah, bi se to utegnilo izkazati za odlično – nakar spet ne boste vedeli, kaj bi s pohvalo, a to je že druga zgodba. V ljubezni bo prisotna ljubosumnost, držite se malo bolj nazaj. Pa tudi vi boste zahtevnejši kot po navadi.

TEHTNICA(od 23. 9. do 23. 10.)

Tehtnice boste ta teden malo bolj zadržane, verjetno iščoč kakšne varnejše izbire. Pri izogibanju vsakemu tveganju zdaj že kar malo pretiravate, čas temu ni naklonjen. Težava je še večja zaradi tega, ker imate čisto konkretno znanje, ki je danes potrebno, vi pa se obotavljate. Pomaga vam lahko kak profesor, svetovalec ali kdo iz vaše preteklosti. V partnerstvu so možne velike iskre, predvsem pri rojenih sredi znamenja, a česa hujšega ne bi smelo biti.

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

Izkazalo se bo, da je treba opraviti še marsikaj, čemur ste se prej izognili, bodisi ker ste bili preobremenjeni z drugimi stvarmi, bodisi zaradi strahu, da boste naleteli na kaj neprijetnega. Če bodo to odnosi z drugimi (sosedje, dom, sorodniki), potem ne bodite preostri in jezni, saj si lahko po nepotrebnem nakopljete gnev druge strani. V ljubezni je na obzorju nekaj novega, zanimivega, morda boste čisto iz sebe. Če kaj ne bo dobro, boste to spregledali.

STRELEC(od 23. 11. do 21. 12.)

Venera in Jupiter v vašem znamenju kažeta na možnost, da se vse izteče dobro, morda celo čisto po sreči, a bi bilo vseeno dobro zavihati rokave in ne toliko računati na bogove kot nase. Morebitne finančne težave vas ta teden lahko pripeljejo do stanja, ko boste za vse krivili druge, ob tem pa spregledali možne izhode. V srčne zadeve boste vložili veliko truda in energije, pazite, da boste znali tudi poslušati, ne samo govoriti.

KOZOROG(od 22. 12. do 20.1.)

V nevarnosti ste, da se zaradi stikanja vaše velike energije in pripravljenosti na odpovedovanje, da bi le nekako prišli do cilja, ter vse večjih (in pretečih še hujših) ovir odločite prebiti vse z eno ali dvema radikalnima potezama, nezadovoljni z nesodelovanjem drugih. Z nekaj manj zapetosti pa se vam lahko tudi zgodi, da se bo kaj izteklo čisto po sreči. V ljubezni bo šlo vse kot po maslu, imeli boste dober občutek tudi za v prihodnje.

VODNAR(od 21. 1. do 18. 2.)

Cela gruča planetov v Kozorogu za vas ni najboljši potencial, bolj kot napredek je videti iskanje prave poti ali pa zastoj v smislu, kdo je kriv, da vam ne gre. Prehod Sonca v vaše znamenje bo zadeve premaknil le malo, pa še to bo šele v nedeljo. Konec tedna boste dobili nove informacije in obilo novega zagona, kmalu boste spet v svoji odlični formi in neustavljivi. V ljubezni so te dni čisto mogoče prevelike zahteve ali kak pojav ljubosumnosti.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Zlahka boste zaznali, kaj vse je mogoče narediti tudi z zelo malo vložka, a kaj, ko ne bo takih, ki bi zavihali rokave in naredili glavne korake, kaj šele prevzeli odgovornost. Da nezadovoljstva med ljudmi ne zmanjka, vas ne moti toliko kot dejstvo, da »nihče nič ne naredi«. Sami tega seveda ne zmorete, a dobro bi bilo razumeti, da tudi drugim včasih zmanjka energije. Neki načrti ne bodo uresničljivi, ker ne bo dovolj denarja zanje.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 23°28 Kozoroga do 0°35 Vodnarja, v katerega bo vstopilo 20. 1. ob 9.59.

Merkur bo šel ta teden od 13°28 do 24°37 Kozoroga.

Venera bo prišla od 6°47 do 14°20 Strelca.

Mars bo prišel bo od 8°40 do 13°24 Ovna.

Jupiter bo šel ta teden od 14°24 do 15°46 Strelca.

Saturn se bo premaknil od 12°54 do 13°42 Kozoroga.

Uran se bo šel počasi naprej po Ovnu, tokrat le od 28°37 do 28°41.

Neptun bo ta teden počasi prišel od 14°23 do 14°34 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 21°01 do 21°15.

Luna bo 14. 1. vstopila v Bika, 17. 1. v Dvojčka in 19. 1. v Raka.

Prvi krajec bo na nebu v ponedeljek, 14. 1., ob 7°45 na 23°48 Ovna.

Profimedia
bik