Astro

Blokirane čakre blokirajo denar!

T.P.
9. 1. 2019, 15.40
Posodobljeno: 10. 1. 2019, 11.45
Deli članek:

Odnos do denarja, kot večino prepričanj, kreiramo skozi družinsko okolje. Nanj gledamo tako kot naši starši, običajno pa prevladujejo negativna stališča o pomanjkanju denarja in da ga ne bo dovolj.

PS
Blokirane čakre, blokiran denar

Strah pred revščino je strah za življenjski obstoj, strah pred izgubo varnosti.

Občutek varnosti je povezan s korensko čakro in še tako majhen strah ali občutek negotovosti blokira energijo te čakre, ki je povezana z materialnim svetom. Denar je prav tako povezava z materialnim svetom, saj prek njega rešujemo eksistencialna vprašanja. Pravzaprav je denar ukoreninjen v vsaki čakri, v skladu z njeno funkcijo tudi energija denarja teče od kronske do korenske čakre.  

Proces materializacije se začenja v sedmi ali kronski čakri, skozi katero se zliva določen potencial energije, ki sproža postopek vizualizacije skozi šesto čakro (tretje oko), ki predstavlja svet idej.

Tu je shranjena sama ideja o denarju in prepričanja o njem. Ko pomislimo na denar, se to odvija na mentalnem ekranu te čakre. Če je blokirana, ne moremo delati vizualizacij v zvezi z denarjem ali intuitivno prepoznati načinov, kako denar pritegniti v svoje življenje. Kadar je ta čakra blokirana in delamo afirmacije v smislu »Živim v obilju, denar mi prihaja z vseh strani, iz znanih in neznanih virov ...«, se pojavi nešteto sumov in vprašanj, zato bo proces neuspešen.

Denar je čista energija, obkroža nas obilje, vendar so naša osebna prepričanja in miselni koncepti prva prepreka k manifestaciji tega obilja. Čim si zamislimo večjo količino denarja, se pojavi blokada uma, ki pravi: »Le kako? To je vendar nemogoče!« Omejujejo nas naše navade. Vajeni smo, da skozi naše življenje kroži majhna količina denarja.

Psihologija pravi, da določeno dejanje, ki ga ponovimo 21-krat, postane navada. Tako smo navado 'malo denarja' ali 'denarja nikoli ni dovolj' pridobili že zgodaj v življenju, ko so nam dajali za žepnino drobiž, s katerim nismo prišli skozi mesec, pa če smo še tako pazili. A bolj ko smo pazili, bolj smo pridobivali navado, da je denarja premalo. Navade so neke vrste zasvojenost in vemo, kako težko se jih je rešiti. Tako je tudi mentalno stališče o denarju zelo težko spremeniti.

Zatem sledi peta (grlena) čakra, skozi katero se verbalno in miselno izražamo. Vsaka naša misel ali način, na katerega govorimo o denarju, je povezana s to čakro. Zelo pomembno je, da začnemo čim prej popravljati negativne besede v zvezi z denarjem. Namesto 'denarja nikoli dovolj' bi morali začeti čim bolj pogosto govoriti 'denarja vedno dovolj'. Besede imajo preroški, ustvarjalni potencial. Bolj, ko se energija spušča v 'nižje' čakre, vse bližja postaja svojemu materialnemu, vidnemu zaznavanju. Če ves čas ponavljamo, da denarja nikoli ni dovolj, bo naša resničnost to potrdila in upravičila takšno prepričanje.  

Profimedia
denar

Srčna ali četrta čakra manifestira čustva, ki ustvarjajo osebno magnetno polje za pritegnitev denarja. Ko je resnično uravnotežena in močna, se odraža skozi občutek 'jaz vem/čutim, da je denarja dovolj'. To je kot neposredno spoznanje, kot nekaj, kar vidimo s srcem. Vsekakor je srčna čakra izredno močan manifestacijski center. Vse, kar zmoremo videti (začutiti) s srcem, smo sposobni pritegniti in manifestirati v svoji realnosti.

Nekateri ljudje resnično ljubijo ter čutijo denar in ga pritegnejo v velikih količinah.

Pogosto lahko slišimo vprašanje: »Kako je on uspel nabrati toliko denarja, jaz pa tako pošten (ali poduhovljen) komaj preživim iz meseca v mesec?« Pomemben je fokus, prioriteta. Duhoven ali 'pošten' človek ima drugačne prioritete, zanj je na prvem mestu poštenje, ki morda sugerira, da denar ni tako pomemben, ali pa je njegovemu mentalnemu konceptu tuje, da bi pošten človek lahko imel veliko denarja.

Tisto, na kar smo najbolj osredotočeni, nam priteka v izobilju. Če se osredotočamo na siromaštvo, privlačimo obilje siromaštva. Nekateri boste rekli, da ste ves čas osredotočeni na denar, a ga kljub temu nimate. Težava je v tem, da ste fokusirani na siromaštvo, spremeniti moramo način, na katerega 'proizvajamo' denarno energijo. Ključno čustvo, ki spremlja stroške in energijo denarja, nam govori o stanju naše srčne čakre.  

Tretja čakra ali solarni pleksus izraža osebno moč, karizmo, samozavest. Če smo ujeti na nivoju te čakre, ne verjamemo vase in mislimo, da ne moremo narediti nič, da bi ustvarili večje prihodke. Ko je naša energija na tem nivoju 'tanka', vesolje to začuti kot pomanjkanje volje za akcijo in vse možnosti gredo mimo nas oziroma mi sploh ne reagiramo na njih.

Lahko se pojavi množica možnosti za boljši posel ali zaslužek, a bomo enostavno ignorirali prav vsako od teh možnosti, saj menimo, da to ni za nas, da ne moremo nič doseči v tem poslu, da nismo dovolj prepričljivi, prodorni.

Druga, sakralna ali spolna čakra govori o tem, kako vrednotimo sebe. Če smo celo življenje prepričani, da si ne zaslužimo najboljših in najdražjih stvari, če smo se vedno odločali za cenenost in se nismo upali odločiti za nič luksuznega, je naša meja občutka lastne vrednosti zelo nizka.

Kar mislimo o denarju, to denar 'misli' o nas.

Če se ne cenimo dovolj (blokirana druga čakra), ne moremo ceniti niti svojega dela ali začeti kakšnega svojega projekta. Denar teče v roke tistemu, ki verjame vase in misli, da si ga zasluži. Nekdo je sposoben vrhunsko 'prodati' svoje delo, čeprav ni naredil nič spektakularnega, ker pač vidi svoj izdelek kot drag in veliko vreden, pa ga zato tudi drugi ljudje sprejmejo kot takega. Denimo ena obleka D&G, ki stane več tisoč evrov, je v resnici samo obleka, vendar pa ljudje sprejemajo idejo, da je vredna toliko in so zanjo pripravljeni odšteti ogromno denarja, da bi jo imeli.

Manifestacijski kanal se zaključuje v prvi ali korenski čakri, kjer se zaključuje proces materializacije, torej tisto, kar imamo v resnični, materialni obliki, v denarnici, na banki.

Ne moremo reči, da je katera čakra manj ali bolj pomembna, saj mora biti celoten energijski kanal odprt in prehoden.

Večina tehnik za pritegnitev denarja temelji na afirmacijah in vizualizacijah, saj se vse začne s spremembo miselnega stanja, ki se odvija v šesti čakri. Tu se ustvarja seme, ki kasneje obrodi svoj plod in konkretno obliko oziroma zaključuje svojo materializacijo v korenski čakri.

Nekateri ljudje imajo ogromno idej, poudarjeno inteligenco, aktivne zgornje čakre, vendar zaradi blokade nižjih čaker niso sposobni svoje inteligence pretvoriti v ustrezen finančni odgovor. Če se malo gibljemo, bo naša druga čakra, ki je precej povezana s pritokom denarja, zagotovo blokirana. Da bi jo aktivirali, moramo vsaj uro na dan posvetiti gibanju. Odlična sta hoja ali tek, najboljši aktivator te čakre pa je trebušni ples.

Blokade v čakrah, ki vas zavirajo tako na finančnem kot drugih področjih, vam pomaga očistiti tudi Zapestnica žive čakre, ki jo lahko naročite TUKAJ.

PS
Zapestnica žive čakre

Sicer pa lahko v naši trgovinici najdete še nekaj drugih čakra energijskih pripomočkov (zapestnic, ogrlic, obeskov, piramid ...), ki bodo na vaše čakre delovali tako, da boste odpravili svoje težave in pritegnili v svoje življenje vse lepo, kar si zaslužite, a vam blokade to preprečujejo. Poiščite svoj energijski pripomoček na tem naslovu: trgovina.petisvet.si  

Vse izdelke iz naše trgovinice lahko naročite prek spleta, ali pa na brezplačni telefonski številki 080 61 16